Vízisport-szemüvegek

Hogyan tud nagyszerű vízisport-napszemüveget választani, ha szeret vitorlázni, szörfözni, búvárkodni vagy úszni?

Vízpermet és sós víz, extrém tükröződések és állandóan változó fény. Ez csak néhány a kihívások közül, amelyekkel a sportszemüvegek tervezői találják szemben magukat miközben igyekeznek tökéletes látást biztosítani a vízi sportokat és a vízhez kapcsolódó tevékenységeket kedvelők számára. Tehát pontosan milyen előnyöket is nyújtanak a vízisport-szemüvegek? És melyek a legjobb modellek a szörfözők, vitorlázók, úszók és egyéb vízi sportok szerelmesei számára?

A vízisport-szemüvegekkel szembeni alapvető követelmények

Akár vitorlázni, búvárkodni vagy szörfözni szeret, a sportoláshoz választott szemüvegnek 100 %-os védelmet kell nyújtania a káros UV-A és UV-B sugarakkal szemben. Dioptria nélküli napszemüvegeknél a megfelelő védelem céljából keresse a CE jelet és az EN 1836:1997 feliratot. A visszatükröződések elkerülésére a szakemberek polárszűrőt, valamint megfelelő bevonatú lencséket javasolnak, amelyek a lehető legstrapabíróbbak és leginkább ellenállnak a törésnek. A keretnek ugyancsak tartósnak és strapabírónak kell lennie, és lehetőleg erős, könnyű és szilánkmentes anyagból kell készülnie. A ZEISS Skylet® lencsével készült napszemüvegek kitűnő választást jelentenek szinte bármilyen vízi sporthoz. A számos ZEISS Skylet® színt és kialakítást mind kimondottan az olyan sportokhoz igazították, mint például az úszás, szörfözés vagy vitorlázás, így tökéletes alapot nyújtanak a vízisport- szemüvegeknek.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Melyik vízisport-szemüvegek a legjobbak vitorlázáshoz és szörfözéshez?

A víz felületén a napfény vakítóan tükröződik, ami jelentősen ronthatja a szörfözők és vitorlázók látását. Ezért jó választás az ilyen tevékenységhez a profi tükröződés elleni védelemmel ellátott vízisport-szemüveg. Vonzó barna színezésükkel a ZEISS Skylet® Sport napszemüveglencséket speciálisan a vitorlázásnál és szörfözésnél felmerülő kihívásokhoz tervezték. A vízi sportok szerelmesei nagyra értékelik azokat a megoldásokat, amelyek tökéletesen tiszta látást nyújtanak a kimagasló kontrasztfokozásuknak köszönhetően közepes és erős napfénynél De nem csak a fény és a víz erőlteti meg a szemet - a csípős szelek is okozhatnak nehézségeket. Egyes vízisport-szemüvegkeretek kivehető belső kerettel rendelkeznek, amelyet speciálisan arra terveztek, hogy viselőjét megvédje a széltől, és amely legtöbbször vízhatlan habgumiból készül. Amellett, hogy kényelmesebb, hosszú távon védi a szemet a kötő- és szaruhártya fájdalmas gyulladásai ellen.

Tipp: A vízi sporthoz való keretek és lencsék kiválasztásánál a szakemberek egyetértenek abban, hogy az ívelt védelem jobb, mert az a szemet oldalról vagy alulról érő vakító fényt és tükröződést is kiszűri. Ugyancsak fontos, hogy állítható pántot válasszon, amely biztosítja, hogy szörfözés vagy vitorlázás közben napszemüvege mindig pontosan és biztonságosan illeszkedjen és ne legyen kényelmetlen. Mindehhez jó kiegészítés lehet a gumiból készült papucs és szárvég az olyan intenzív sportoknál, amelyeknél a napszemüvegek tartásának még biztosabbnak kell lennie. A szörfözőknek és vitorlázóknak szánt vízi sport szemüveg legújabb modelljeinek többségét úszó kerettel látják el, hogy a szemüveg mindig a felszínen maradjon és ne merüljön el. Egyes modellek speciális rögzítési ponttal rendelkeznek, így egy gombnyomással a pántot szárra cserélheti. Ez tökéletes megoldás arra, hogy a vízi sportra használt napszemüveget gyorsan szabadidős szemüveggé változtatassuk, és nagy könnyebbség azoknak a szemüvegeseknek, akiknek máskülönben egy második szemüveget is magukkal kellene vinniük.

Úszószemüvegek korrekciós lencsével

Az úszószemüvegeknek számos előnyük van a vízi sportoknál, mert megvédik a szemet a klóros és sós víztől és meggátolják a baktériumokkal való érintkezést egy tóban vagy tengerben. De néhány fontos dolgot meg kell jegyezni. Talán a legfontosabb tanács az, hogy körben pontosan illeszkedő úszószemüveget válasszon, amely a legfeszítettebb tevékenység közben sem ereszti át a vizet. Az állítható pánt az optimális komfort titka, mert az úszószemüveg szorosságát szükség szerint szabályozhatja. Az úszószemüveg-lencséknél a színezés csodákat művelhet. Az úszószemüvegek is elkészíthetők a viselő egyedi korrekciója alapján. Egyes modellekbe elhelyezhető normál korrekciós lencse - kérjen részletes tájékoztatást optikusától.

 

Búvároknak: kontaktlencse vagy búvárszemüveg korrekciós lencsével?

Ha csak néhány napig tartó vízi sporthoz keres látásjavító eszközt - például a következő szabadságára - akkor az egynapos, eldobható kontaktlencse lehet a legjobb megoldás. Ennek az elvesztése nem fáj annyira, és bármikor kéznél van a tartalék. A szemüveges búvárok mindig a korrekciójuknak megfelelő lencsét használjanak, mert a szemnek ugyanolyan fontos szerep jut a víz alatti egyensúly megtartásában, mint a szárazföldön. A látáshiba korrigálásának elmulasztása egyensúlyzavarhoz vezethet, amely a búvárok számára különösen veszélyes. Figyelembe kell venni azonban, hogy a kontaktlencsék búvárszemüveg alatti használatát meg kell szokni, például, ha a búvárszemüveg megtelik vízzel. Ha azonban rendszeresen búvárkodik, akkor érdemesebb az Önnek szükséges korrekciójú lencsével ellátott búvárszemüveget választania, amely javítja a víz alatti látást. ZEISS optikusa szívesen segít Önnek a legjobb lehetőség kiválasztásában.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

A legjobb napszemüvegek sportoláshoz Milyen kihívásokkal kell szembenézniük a sportolóknak sportolás közben?
Jobb látás a sportolóknak Nem csak divatos: mind a profi-, mind az amatőr sportolók előnyére válik a speciális sportszemüveg
Jobb látás a téli sportolás során Sok sí és snowboard rajongó, látáskorrekcióval vagy anélkül, „vakon repül” le a lejtőkről. fans of skiing and snowboarding, both with and without eyesight correction, "fly blind" down the slopes.
A 10 legfontosabb tanácsunk sportszemüvegekhez Mire érdemes odafigyelni sportszemüveg vásárlásakor? Ismerje meg részletesebben, hogyan javíthat sportteljesítményén úgy, hogy szemét is védi közben.

Kapcsolódó termékek