Megfelelő lencsék motorosoknak és kabrió tulajdonosoknak

Nagyobb közlekedési biztonság: élvezze a vezetést megfelelő szemüveggel

A tavaszi örömök előhírnökei nemcsak az első meleg napsugarak és a virágzó természet csodái, hanem az egyre több motorkerékpár és nyitott tetejű autó megjelenése az utakon. Teljesen érthető, hogy szeretné érezni a nap sugarait a bőrén és a virágok illatát, de nagyon fontos, hogy megfelelő napszemüveget viseljen motorozás közben vagy napfénytetős autóban.

Nap, szél vagy csillagok – ha teljesen és zavartalanul szeretné kiélvezni a motorkerékpárja, vagy kabrióautója által kínált örömöket, feltétlenül szüksége lesz egy tökéletesen illeszkedő szemüvegkeretre csúcsminőségű lencsékkel. Csak így lehet megvédeni a vezetők szemét a vakító napsugarak, a kis rovarok és az arcukba fújó szél ellen.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Íme, néhány dolog, amelyet szemüvegvásárláskor figyelembe kell vennie

Amikor megfelelő keretet keres, fontos szerepet játszik a praktikusság. Könnyű legyen fel- és levenni a szemüveget sisak viselésekor, egyezzen a feje formájával, és stabil legyen anélkül, hogy bárhol nyomna. Látszerésze széles választékot fog Önnek mutatni. Különösen a motorosok számára ideálisak a robusztus műanyag lencsék és a könnyű, rugalmas keretek lapos, rugalmas oldalsó végekkel, mert ezek a legrosszabb esetben is minimálisra csökkentik a sérülés kockázatát.Az orrtámasznak is rugalmasnak kell lennie annak biztosítására, hogy amikor a sisak szorosan illeszkedik, ne keletkezzenek csúnya, sőt fájdalmas benyomódások. A kabrió sofőrök bármilyen keretet választhatnak.

Tipp motorkerékpárt vezetők számára: jobb, ha a bukósisakunk napellenzője nem sötétített. Mindez ugyanis nem megengedett a közlekedési szabályok szerint. A megoldás egy fototróp, vagy fényre sötétedő lencse. Jelenleg a legjobb választás a fényre sötétedő lencsék terén a ZEISS PhotoFusion X technológiával készült lencséje. Fényérzékeny bevonattal rendelkeznek, és a szem számára a legjobb védelmet biztosítják. A PhotoFusion X technológiával készült szemüveglencsék különleges tulajdonsága: a színük alkalmazkodik minden fényviszonyhoz oly módon, hogy mindig komfortos látást biztosítsanak – anélkül, hogy káprázna a szemünk. Ne feledjük: vigyük magunkkal a bukósisakunkat az optikusunkhoz, hogy be tudjuk állítatni a motorkerékpározáshoz használt szemüvegünket is.

A kabrióautó-vezetők és motorkerékpárosok szemüveglencséit műanyagból kell gyártani. A műanyaglencsék törésállóbbak, valamint jóval könnyebbek, mint az üveglencsék. Rendkívül fontos a tükröződéscsökkentő bevonat, és műanyag lencsék esetében egy karcálló, keménylakk bevonat. Olyan ZEISS lencséket is választhat, amelyek a zavaró vakító hatások elleni védelem érdekében különleges technológiákat, például polarizált szűrőket tartalmaznak. Ezek kiszűrik a szórt fényt, valamint a visszaverődő fényt a fényes felületekről, így minimálisra csökkentik az erős csillogást. Ez nagyobb biztonságot jelent vakító napsütésben, illetve nedves úton felhőszakadás után.

A ZEISS által kínált szinte valamennyi szemüveglencse elérhető polarizált kivitelben is. Ezek a lencsék nemcsak a polarizáció rengeteg előnyét kínálják, hanem jobb szín-, és kontrasztérzékelést is biztosítanak.

A ZEISS Sport szemüveglencsék igazán különlegesek és nagyon divatosak. Egy speciális technológiának köszönhetően a szemüvegesek nyugodtan választhatnak a divatos keretek vagy sportkeretek közül. Az ívelt keretekbe illeszkedő sportszemüveg lencsék között ugyanúgy megtalálhatók a progresszív lencsék, mint az egyfókuszú szemüveglencsék. A lencsék legkorszerűbb kialakítása és gyártása maximális viselési kényelmet nyújt a szemüvegesek számára. Egy ilyen szemüveg nemcsak optimális védelmet nyújt a szél, a por és a rovarok ellen, hanem azt is garantálja, hogy elfelejtsük a korlátozott látást és a szem megerőltetését. További előny: a lencsék nagyon könnyűek és ellenállóak.

Mind a motorkerékpárosok, mind a kabrióvezetők számára fontos, hogy használni tudják a hátsó és az oldalsó visszapillantó tükröket, anélkül, hogy a fejüket állandóan elfordítanák. Ezért a kisméretű szemüveglencsék illetve keretformák nem alkalmasak ehhez a szemüvegtípushoz.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

És egyszer csak jobban lát – még éjszaka és gyenge fényben is A ZEISS új lencsekoncepciót vezet be a jobb látásért: élvezze a tisztább és nagyobb kontrasztú látást éjszaka és gyenge fényben is

Vezetés + mobilitás 2017. nov. 24.

Tags:

Gyakran ismételt kérdések a ZEISS Digital Lens szemüveglencsével kapcsolatban Pontosan mi az a ZEISS Digital Lens szemüveglencse?

Vezetés + mobilitás 2017. okt. 16.

Tags:

Hozza ki életéből a lehető legtöbbet, és legyen része stresszmentes látásban! A ZEISS Digital Lens szemüveglencsék kitöltik az egyfókuszú és a progresszív szemüveglencsék közötti hiányt a termékkínálatban.

Vezetés + mobilitás 2017. okt. 16.

Tags:

A legjobb szemüvegek autóvezetéshez –a biztonságos megérkezés érdekében Azonban mi az, amit az autóvezetéshez használt szemüveg megvásárlásakor figyelembe kell venni?

Kapcsolódó termékek