Miért érdemes második szemüveget is beszerezni?

Sok olyan helyzet van, amely miatt a második szemüveg a lehető legfontosabb kiegészítő lehet.

Nem luxus, inkább nagyon is okos dolog: a második szemüvegnek nem csak akkor van értelme, ha meg akarja változtatni a megjelenését, vagy biztosra akar menni, hátha nem találja vagy elfelejti magával vinni az elsőszámú szemüvegét. Távollátóknak, rövidlátóknak, kontaktlencsét viselőknek, számítógépnél dolgozóknak, nap elleni védelemhez és sporthoz – a tökéletes, kényelmes látás gyakran csak második szemüveggel biztosítható.

Nem mindenkinek van, de minden szemüvegesnek el kellene gondolkoznia második szemüveg beszerzésén – és nem csak azért, mert divatos és segít megváltoztatni a megjelenését. Gyorsan a második szemüvegéért nyúlhat, ha nem találja a másikat. Vészhelyzetben egy második szemüveg életmentő lehet, különösen azoknak, akiknek nagyon gyenge a látásuk. Amikor az elsőszámú szemüveg eltörik, vagy eltűnik, a gyenge látásúak alig látnak valamit és gyakorlatilag tehetetlenek. És ez még nem minden: sok helyzetben és területen a megfelelő második szemüveg biztosít különösen jó, az adott körülményekhez igazított látást.

Nélkülözhetetlen: második szemüveg kontaktlencse viselőknek

A Kontaktlencse viselőknek meg kellene fontolniuk egy jó minőségű szemüveg beszerzését. Ez különösen hasznos lehet utazáskor, vagy nyaraláskor. A kontaktlencse gyorsan eltűnhet. Akiknek a látása ettől függ, lehet, hogy a nyaralás a vártnál kevésbé lesz élvezetes. Különösen azért, mert gyakran nem éppen egyszerű találni pótlencsét külföldi utazáson.

Ezen kívül a kontaktlencse viselők általában pihentetőnek találják, ha este otthon kontaktlencse helyett szemüveget viselnek. Próbálja ki Ön is!

A második szemüveg kiegészíti a progresszív lencséket távollátóknál

Progresszív lencsét viselők egy olvasószemüveget gyakran hasznosnak találnak második szemüvegként. Nagy, közelre használható látómezejével pihentető olvasásélményt garantál.

Talán nem mindenki hallott róla, hogy a kiegészítő szemüveg segítheti a koncentrációt a munka során azáltal, hogy a látást pihentetőbbé teszi. Az M.I.D. teszi ezt lehetővé. Ez a Maximum Intermediate Distance rövidítése, mely maximális köztes távolságot jelent. Ez a Carl Zeiss Vision által kifejlesztett, új technológia, amely meghatározza a maximális fókusztávolságot a viselők személyes igényei alapján. Ez teszi lehetővé a ZEISS lencsék beállítását minden viselő egyedi munkakörnyezetében szükséges látástávolságához és látómezőhöz. Az eredmény: nagyon nagy látómezővel rendelkező munkaszemüveglencsék közeli és közepes távolságokra (egy és négy méter között) az optimális látásért. Ezáltal a lehető legjobban láthat és dolgozhat pontosan abban a tartományban, amit munkája megkövetel.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Jó minőségű napszemüvegek: második szemüveg a nap elleni védelem érdekében

A napszemüvegek különösen fontos szemüvegek lehetnek második szemüvegként. Ezek sokkal többek, mint divatos kiegészítők, megvédik a szemét a veszélyes UV sugárzástól. A ZEISS precíziós napszemüveg lencsék minden dioptriában kaphatóak. Különféle árnyalatok, polarizáció és színek állnak rendelkezésére, az Ön személyes igényeire szabva. A jó minőségű szemüveglencsék a sugárzás legalább 99 százalékát elnyelik. Ezen kívül a polarizációs szűrők elnyelik a visszaverődő fényt, például a víz felszínéről visszatükröződő csillogást.

Jobb látás mozgás közben: második szemüveg a nap elleni védelem érdekében

A sportszemüvegektől erősnek, robusztusnak, könnyűnek és kényelmesnek kell lenniük. A sport fajtájától függően különböző speciális extra tulajdonságokkal lehetnek felruházva, mint például színezés, polarizációs szűrők, vagy ívelt lencsék.

Univerzális sportszemüveg azonban nem létezik. Gyakorlatilag minden egyes sporthoz megvannak az optimális szemüvegek és a megfelelő szemüveglencse funkciók. Mondja el optikusának, milyen sportokat űz, és írja le, hogy pontosan mit vár el a sportszemüvegétől.

Minden helyzetben igaz, hogy azok, akiknek van kéznél második szemüvegük, biztosra mennek. Ügyeljen rá, hogy a tartalék szemüvegei ugyanolyan jól be legyenek állítva a jelenlegi látásélességéhez, ugyanúgy mint az elsőszámú szemüvege.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

És egyszer csak jobban lát – még éjszaka és gyenge fényben is A ZEISS új lencsekoncepciót vezet be a jobb látásért: élvezze a tisztább és nagyobb kontrasztú látást éjszaka és gyenge fényben is

Vezetés + mobilitás 2017. nov. 24.

Tags:

Gyakran ismételt kérdések a ZEISS Digital Lens szemüveglencsével kapcsolatban Pontosan mi az a ZEISS Digital Lens szemüveglencse?

Vezetés + mobilitás 2017. okt. 16.

Tags:

Hozza ki életéből a lehető legtöbbet, és legyen része stresszmentes látásban! A ZEISS Digital Lens szemüveglencsék kitöltik az egyfókuszú és a progresszív szemüveglencsék közötti hiányt a termékkínálatban.

Vezetés + mobilitás 2017. okt. 16.

Tags:

A legjobb szemüvegek autóvezetéshez –a biztonságos megérkezés érdekében Azonban mi az, amit az autóvezetéshez használt szemüveg megvásárlásakor figyelembe kell venni?

Kapcsolódó termékek