Több fény az Ön látása érdekében

Tegyen meg mindent a közlekedés biztonsága érdekében.

Az őszi és téli átmeneti időszak különösen nehéz a szemünknek: a nap reggel és kora este alacsonyan van az égen, a sötétség korán beáll; hosszú szürkületi időszakok és gyakori köd akadályozza a látásunkat – különösen vezetés közben. Speciális pótszemüvegek segíthetnek javítani a látásunkat ezekben a kihívást jelentő helyzetekben.  

Vezetéskor a legtöbb szemrontó tükröződés a szembejövő forgalomból adódik szürkületkor és az esti órákban.
Vezetéskor a legtöbb szemrontó tükröződés a szembejövő forgalomból adódik szürkületkor és az esti órákban.

Ismerős forgatókönyv: hosszú, stresszes nap után hazafelé vezet a munkából. A szürkület már beállt, és a nap már olyan alacsonyan van, hogy elvakítja a szemét, ahogy a forgalomban manőverez az autójával. A szembejövő reflektorfények is tükröződnek. Meg tudja különböztetni a másik sávban közlekedő járműveket, de csak amikor már közel járnak. A szeme túlterhelt. Tisztában van vele, hogy az ilyen szituációk veszélyeztetik a saját és az úton haladó más járművezetők biztonságát.

Vezetéshez készült szemüvegek

Ahhoz, hogy a jövőben biztonságosan hazaérjen, keresse fel optikusát. Ő egy olyan speciális pótszemüveget fog javasolni a vezetéshez, amely megfelel a szürkület, a fényváltozások és a vakító fény által előidézett szélsőséges látási követelményeknek.

A vezetéshez használt, egyéni dioptriájának megfelelő szemüvegét optimális tükröződés és UV elleni védelemmel kell ellátni. Így meg lehet akadályozni a tükröződést és a vakítást. A kitűnő tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott, polarizált és színezett szemüveglencsék biztosítani tudják ezt.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Mit tesz a tükröződéscsökkentő bevonat?

A bevonat nélküli szemüveglencsék tükörként működhetnek, ami tisztán látható fénytükröződésekhez vezet, ami azonban rontja a látását. Amikor vezet, ezek a tükröződések főként a szembejövő forgalomból adódnak a szürkületi és éjszakai órákban. A tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott szemüveglencsék csökkentik ezeket a zavaró tükröződéseket, és átlátszó, tiszta látást, zavartalan érzékelést és kisebb mértékű vakítást biztosítanak a járművezető számára. A tükröződéscsökkentő bevonatoknak három szintje van: "alap," "közepes" és "szuper." Azok számára, akik gyakran vezetnek hajnalban, szürkületkor vagy éjszaka, a szakértők a szuper tükröződéscsökkentő bevonattal ellátott szemüveglencséket javasolják.

Hogyan segítenek a polarizált szemüveglencsék?

Nagyon egyszerű: a polarizált szemüveglencsék kiszűrik a tükröződéseket – elsősorban a fénytükröző felületekről, mint pl. nedves utak és vízfelületek. Az előnyök egyértelművé válnak, amint elkezdi viselni az ilyen lencséket: a látása jelentősen tisztább lesz. A lencsék speciális színezésének köszönhetően a látása élesebben tudja érzékelni a kontrasztokat és jobban visszaadja a színeket. Tisztábban és hamarabb meg tudja különböztetni a szembejövő forgalmat, például nedves utakon, vagy amikor a másik járművezető bekapcsolja a tompított fényt.

UV védelem és színezés

Az UV védelem is fontos lehet a vezetéshez használt szemüvegnél. Ez védelmet nyújt a rövidhullámú ultraibolya sugárzás ellen, ami maradandóan károsítja a szemet. Amikor szemüveget vásárol, ügyeljen arra, hogy rajta legyen a minőséget jelképező CE jel. Vezetéshez legjobb a barna és szürke színezés, mert segíti a járművezetőt abban, hogy a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban megkülönböztesse a közlekedési lámpákat, megállást jelző fényeket és más fényjeleket.

Apropó: Az átmenetes színezésű [színezett szemüveglencsék] különösen kellemesek a vezetéshez. Ezeknek a szemüvegeknek az alsó fele világosabb és így lehetővé teszik a műszerfalon lévő információk jobb felismerését.

Mire kell még figyelnie, amikor vezetéshez vásárol szemüveget?

Minden ember különbözik a másiktól. Ennek megfelelően az Ön szeme, a szemei közötti távolság és a látása mind eltér a többi emberétől. Ez természetesen a vezetés közbeni látására is vonatkozik. Egyes emberek elfordítják a fejüket, hogy lássák, mi történik mellettük, míg mások csak a szemüket mozgatják. Mindezek a dolgok fontos szerepet játszanak a szemüveg kialakításában, és figyelembe kell venni őket. A személyre szabott, különösen tiszta precíziós szemüveglencsék ily módon drasztikusan növelhetik az ön vizuális komfortzónáját és megnyugtathatják a szemét.

A kor előrehaladásával az ember érzékenyebbé válik a vakító fényre. Romlik a vizuális érzékelés és nő a biztonsággal kapcsolatos kockázat. Ötletünk: Rendszeresen ellenőriztesse a szemét – legalább olyan gyakran, amilyen gyakran az autóját viszi ellenőrzésre. Kétévente ajánlatos látásvizsgálatot végeztetni.

Az optikusa javaslatot tesz majd a vezetéshez használt szemüvegkeretre is. Ideális esetben olyan keretet válasszon, aminek kicsi a szegélye és a felül lévő oldalrésze keskeny, hogy a szemüveg ne korlátozza a látását vezetés közben. A nagyon kicsi keretek, amelyekbe kis lencsét lehet tenni, gyakran nem ideálisak a vezetéshez.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

És egyszer csak jobban lát – még éjszaka és gyenge fényben is A ZEISS új lencsekoncepciót vezet be a jobb látásért: élvezze a tisztább és nagyobb kontrasztú látást éjszaka és gyenge fényben is

Vezetés + mobilitás 2017.11.24.

Tags:

Gyakran ismételt kérdések a ZEISS Digital Lens szemüveglencsével kapcsolatban Pontosan mi az a ZEISS Digital Lens szemüveglencse?

Vezetés + mobilitás 2017.10.16.

Tags:

Hozza ki életéből a lehető legtöbbet, és legyen része stresszmentes látásban! A ZEISS Digital Lens szemüveglencsék kitöltik az egyfókuszú és a progresszív szemüveglencsék közötti hiányt a termékkínálatban.

Vezetés + mobilitás 2017.10.16.

Tags:

A legjobb szemüvegek autóvezetéshez –a biztonságos megérkezés érdekében Azonban mi az, amit az autóvezetéshez használt szemüveg megvásárlásakor figyelembe kell venni?

Kapcsolódó termékek