A ZEISS-ről

A ZEISS egy optikai és opto-elektronikai területen vezető szerepet betöltő, világszerte működő technológiai vállalat. Az előző pénzügyi évben a ZEISS Csoport négy szegmensének éves bevétele meghaladta az 5,8 milliárd eurót. A ZEISS négy szegmense a Research & Quality Technology, Medical Technology, Vision Care/Consumer Products és a Semiconductor Manufacturing Technology, azaz a Kutatás és minőségbiztosítási technológiák, az Orvosi technológiák, a Látásjavítás/Fogyasztói optika és a Félvezetőgyártás-technológia (állapot: 2018. szeptember 30.).

A ZEISS az ügyfelei számára rendkívül innovatív megoldásokat dolgoz ki, gyárt és forgalmaz az ipari méréstechnika és minőségbiztosítás, az élettudományokat és az anyagkutatást támogató mikroszkópiás megoldások, valamint a szemészeti és mikrosebészeti diagnosztikát és kezelést elősegítő orvostechnológiai megoldások terén. A ZEISS név a világ vezető litográfiai optikai gyártójának szinonimája, amelyet a chipgyártásban használnak a félvezetőkomponensek gyártásához. A ZEISS népszerű márkatermékei – szemüveglencsék, kameralencsék és távcsövek – iránt globális kereslet tapasztalható.

A jövőbeli növekedésnek megfelelő portfólió olyan területeket tartalmaz, mint a digitalizáció, az egészségügy, az intelligens gyártás és egyerős márka – ezek révén a ZEISS nemcsak az optikai és az optoelektronikai iparágak jövőjének formálásában játszik kiemelkedő szerepet. A vállalat jelentős, fenntartható kutatási és fejlesztési beruházásai megalapozzák a ZEISS technológia és a piacvezető szerep sikerét és folyamatos növekedését.

A mintegy 30 000 munkavállalót foglalkoztató ZEISS közel 50 országban van jelen, és világszerte körülbelül 60 saját értékesítési és szervizelési kirendeltséggel, valamint 30 gyártási és fejlesztési központtal büszkélkedhet. A céget 1846-ban Jenában alapították, központja a németországi Oberkochenben van. A Carl Zeiss Alapítvány – amely Németország egyik legnagyobb, a tudomány előmozdítása iránt elkötelezett alapítványa – a Carl Zeiss AG holdingtársaság kizárólagos tulajdonosa.

ZEISS Vision Care

A ZEISS Vision Care a világ egyik vezető szemüveglencse- és szemészetiberendezés-gyártója. Ez a terület a fogyasztói piacok szegmens része, és a teljes szemüveglencse-értéklánc számára fejleszt és gyárt megoldásokat, amelyeket világszerte a ZEISS márkanév alatt forgalmaznak.

ZEISS Policy

The ZEISS Policy describes the understanding of ZEISS on the following core topics:

  • the ZEISS brand, products & customer satisfaction
  • employees, health and safety &
  • compliance & social responsibility
  • external relationships, partners & suppliers
  • environmental protection & energy efficiency
  • continuous improvement processes & setting goals

Compliance is an essential component that guides all of our business-related actions and behavior.