A ZEISS-ről

A ZEISS az optikai és opto-elektronikai ipar világszerte képviselt technológiakonszernje. A ZEISS csoport méréstechnikai eszközöket, mikroszkópokat, orvostechnikai eszközöket, szemüveglencséket, illetve fényképezőgépekhez és kamerákhoz használt objektíveket, távcsöveket, valamint a félvezetőgyártáshoz kapcsolódó felszereléseket fejleszt ki, gyárt és forgalmaz. A vállalatcsoport megoldásaival hozzájárul az optika világának további fejlődéséhez, és részt vesz az új technológiák kialakításában. A ZEISS négy részlegből áll, ezek a következők: Research & Quality Technology, Medical Technology, Vision Care/Consumer Products, valamint a Semiconductor Manufacturing Technology. A ZEISS csoport több mint 40 országban rendelkezik képviselettel, és világszerte több mint 50 értékesítési és szolgáltatási helyszínnel, 30-nál is több telephellyel, valamint 25 kutatási és fejlesztési központtal büszkélkedhet.

A csoport közel 25 000 munkatársával a 2015/2016-os üzleti évben megközelítőleg 4,9 milliárd euró forgalmat ért el. Az 1846-ban Jénában alapított vállalat székhelye Oberkochen. A ZEISS Csoport a Carl Zeiss AG - mint stratégiai Management Holding - irányítása alatt áll. A társaság kizárólagos tulajdonosa a Carl-Zeiss Alapítvány.

Vision Care

A Vision Care vállalati részleg a szemüveglencsék és a szemészeti műszerek egyik vezető gyártója. Ez az ágazat megoldásokat fejleszt ki és gyárt a szemészeti optika teljes értékteremtő lánca számára, amelyek világszerte a ZEISS márkanév alatt kerülnek a piacra. Az osztály a Vision Care/Consumer Optics részleghez tartozik. Az osztály mintegy 9300 munkatársával a 2015/2016-os üzleti évben 1,1 milliárd euró forgalmat bonyolított le.

A Vision Care csoport a Carl Zeiss Vision International GmbH tagja. A ZEISS Vision Care csoport kibővített Igazgatótanácsának tagjai Dr. Matthias Metz (Elnök-vezérigazgató), Sven Hermann (Értékesítési igazgató / Marketing igazgató), Dr. Marc Wawerla (Ügyvezető igazgató), Dr. Timo Mappes (Innovációk), Jens Boy (Észak-Amerika) és Paul Bilsdorfer (Pénzügy)

ZEISS Policy

The ZEISS Policy describes the understanding of ZEISS on the following core topics:

  • the ZEISS brand, products & customer satisfaction
  • employees, health and safety &
  • compliance & social responsibility
  • external relationships, partners & suppliers
  • environmental protection & energy efficiency
  • continuous improvement processes & setting goals

Compliance is an essential component that guides all of our business-related actions and behavior.