A ZEISS-ről

A ZEISS egy optikai és opto-elektronikai területen vezető szerepet betöltő, világszerte működő technológiai vállalat. Az előző pénzügyi évben a ZEISS Csoport négy szegmensének éves bevétele meghaladta a 10 milliárd eurót. A ZEISS négy szegmense a Semiconductor Manufacturing Technology, az Industrial Quality & Research, a Medical Technology és a Consumer Markets, azaz a Félvezetőgyártás-technológia, az Ipari minőségbiztosítás és kutatás, az Orvostechnológia és a Fogyasztói piacok (állapot: 2023. szeptember 30.).

A ZEISS az ügyfelei számára rendkívül innovatív megoldásokat dolgoz ki, gyárt és forgalmaz az ipari méréstechnika és minőségbiztosítás, az élettudományokat és az anyagkutatást támogató mikroszkópiás megoldások, valamint a szemészeti és mikrosebészeti diagnosztikát és kezelést elősegítő orvostechnológiai megoldások terénA ZEISS név egybeforrt a világszintű optikai litográfiával is, mely technológia a chipgyártásban használatos a félvezető-komponensek gyártása során. A ZEISS népszerű márkatermékei – szemüveglencsék, kameralencsék és távcsövek – iránt globális kereslet tapasztalható.

A jövőbeli növekedés olyan központi területeihez igazodó portfóliójával, mint a digitalizáció, az egészségügy és az intelligens gyártás, valamint egy erős márka birtokában a ZEISS hozzájárul a technológia jövőjének formálásához, és megoldásai révén folyamatosan elősegíti az optika és a kapcsolódó területek világának előrehaladását. A vállalat jelentős, fenntartható kutatási és fejlesztési beruházásai megalapozzák a ZEISS technológia és a piacvezető szerep sikerét és folyamatos növekedését.

A több mint 43 000 munkavállalót foglalkoztató ZEISS közel 50 országban van jelen, és világszerte körülbelül 60 saját értékesítési és szervizkirendeltséggel, valamint 30 gyártólétesítménnyel és 27 fejlesztő központtal büszkélkedhet. Az 1846-ban Jénában alapított vállalat székhelye a németországi Oberkochen. A Carl Zeiss Alapítvány – amely Németország egyik legnagyobb, a tudomány előmozdítása iránt elkötelezett alapítványa – a Carl Zeiss AG holdingtársaság kizárólagos tulajdonosa.

ZEISS Vision Care

A ZEISS Vision Care a világ egyik vezető szemüveglencse- és szemészetiberendezés-gyártója. Ez a terület a fogyasztói piacok szegmens része, és a teljes szemüveglencse-értéklánc számára fejleszt és gyárt megoldásokat, amelyeket világszerte a ZEISS márkanév alatt forgalmaznak.

ZEISS Policy

The ZEISS Policy describes the understanding of ZEISS on the following core topics:

  • the ZEISS brand, products & customer satisfaction
  • employees, health and safety &
  • compliance & social responsibility
  • external relationships, partners & suppliers
  • environmental protection & energy efficiency
  • continuous improvement processes & setting goals

Compliance is an essential component that guides all of our business-related actions and behavior.