AntiVirus réteggel ellátott ZEISS lencsék

Elpusztítja a vírusok és baktériumok 99,9%-át.1

A COVID19-világjárvány valamilyen módon mindannyiunkra hatással van, és sokkal nagyobb tudatossággal figyelünk a vírusokra és a fertőzések következményeire. Sokkal jobban figyelünk a kórokozók jelenlétére és terjedési módjára, mind eddig valaha.

Ennek a fokozott tudatosságnak köszönhetően hallhatott már a „gyakran megérintett tárgyak” kifejezésről. Idetartoznak azok a dolgok, amiket rendszeresen megérintünk, és így hatással lehetnek az általános higiéniánkra. A szemüveglencsék gyakran megérintett tárgyak, amelyek felületén akár vírusok és baktériumok is lehetnek. A probléma megoldása érdekében a ZEISS vállalat létrehozta a ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV elnevezésű antimikrobiális réteget, amely elpusztítja a vírusok és baktériumok 99,9%-át.1

1  A ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV réteg elpusztítja a szemüveglencse felületén található vírusok és baktériumok 99,9%-át. Forrás: Az ISO 21702:2019(E) szabvány alapján tesztelve burkolt vírusokra, valamint az ISO 22196:2011(E) szabvány alapján tesztelve Gram-negatív és Gram-pozitív baktériumokra. 24 óra elteltével bizonyított hatékonyság az ISO-szabványoknak megfelelően.

Az AntiVirus réteggel rendelkező ZEISS lencsék előnyei:


ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum is a premium anti-reflective lens coating

Magasabb szintű szemüveglencse-higiénia

A DuraVision® AntiVirus Platinum vírusölő és antibakteriális hatású réteg, amely aktívan harcol és elpusztítja a lencse1 felszínén található, potenciálisan káros vírusok és baktériumok 99,9%-át, javítva ezzel a szemüveglencse higiéniáját.ZEISS AntiVirus Lenses provide full UV protection up to 400 nm.

Fokozott védelem

A vírusölő és antibakteriális hatású réteggel rendelkező ZEISS lencsék (a színtelen lencsék is) teljes UV-védelmet nyújtanak egészen 400 nm-ig.Korszerű. Tartós. Könnyen tisztítható.

Azok számára, akik foltmentes szemüveget szeretnének, ezek a lencsék a prémium ZEISS DuraVision Platinum rétegünk összes előnyével is rendelkeznek. A réteget úgy terveztük, hogy a ZEISS védjegyévé vált alacsony tükröződés és kevésbé látható kékes visszaverődés tulajdonságait is magában hordozza. Ezeket a szemüveglencséket nagy karcállóságra is optimalizáltuk, és könnyen tisztíthatók.


Milyen technológia áll a ZEISS AntiVirus rétege mögött?

Olyan technológiát fejlesztettünk ki, amelynek során antimikrobiális ezüstöt viszünk fel egy tükröződéscsökkentő rétegre, ezt a réteget pedig a szemüveglencse felszínébe építjük bele. Ezt a „megbízható védelmi vonalat” úgy terveztük meg, hogy ezáltal biztonságos terméket hozzunk létre, amely hatékonyan elpusztítja és semlegesíti a vírusokat és baktériumokat:1

Az ezüst használata antimikrobiális hatóanyagként

Az ezüst gyógyító tulajdonságai évszázadok óta ismertek, és jól megalapozottak a tudományban és a gyógyászatban. A ZEISS által kifejlesztett technológia a prémium, tükröződéscsökkentő réteg további jellemzőjeként beépíti ezt a bizonyított megközelítési módot annak érdekében, hogy a lencse felületén landoló vírusok és baktériumok elpusztuljanak és inaktiválódjanak.

Vékonyréteg-technológia és anyagtudomány

Egy speciális vékonyréteg-technológiai eljárással magas hőmérsékleten ezüstréteget viszünk fel a lencse felszínére. Ezáltal a ZEISS DuraVision AntiVirus Platinum UV réteg struktúrájába antimikrobiális ezüst ágyazódik be. A rétegben lévő ezüst (Ag+) ionokat ad le. Ezek az ezüst (Ag+) ionok biztosítják a bizonyítottan antivirális és antibakteriális hatást a lencse felszínén.

A terméket a Kínában, Németországban és Kanadában található független laboratóriumok és intézetek által végrehajtott vírusölő és antibakteriális tesztekre vonatkozó ISO-szabványoknak megfelelően tesztelték és bizonyították.

Tudta-e, hogy...

A baktériumok és vírusok a gyakran megérintett tárgyakon is jelen vannak, mint például a szemüvegeken. Szemüveglencséi közvetlen érintés és cseppfertőzés révén könnyedén hordozhatják a vírusokat és baktériumokat:

Néhány napig vagy tovább is

életképesek maradhatnak egyes vírusok bizonyos felületeken.2

72 óra

az az időtartam, amíg a COVID-19 betegséget okozó vírus életképes és fertőző marad a műanyag felületeken.3

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén