DriveSafe szemüveglencsék

Végre egy laza út!

Van valami lebilincselő az autóvezetésben. Bonyolult helyzetekben, például viharban, éjszaka, pirkadatkor vagy szürkületben mégis sokan bizonytalanok, és úgy érzik, a szemüvegük nem nyújt megfelelő segítséget számukra. A hagyományos progresszív szemüveglencsék nem kimondottan ideálisak vezetéshez. Optimalizált lencsekialakításának és speciális rétegének kombinációjával a ZEISS DriveSafe egy mindennapos használatra tervezett lencse, amely speciális tulajdonságain keresztül a vezetést nyugodtabb élménnyé teszi. Bízzon a ZEISS technológiákban, ha vezetés közben jobban szeretne látni.

Amit nyer vele

A ZEISS DriveSafe lencse a sofőrök valóra vált álma.

  • A DriveSafe szemüveget a normál szemüveghez hasonlóan egész nap viselhetjük, ráadásul előnyös tulajdonságain keresztül a vezetés is biztonságos.
  • Fesztelenebb benyomás a vezetés közben a gyenge megvilágítás vagy rossz idő által okozott, kihívást jelentő látási viszonyok esetén érzékelhető jobb látóképességnek köszönhetően.
  • Kevesebb kellemetlen vakítás a gépjárművezetők számára, akik rendszeresen ki vannak téve a szembejövő autók fényszórója és az utcai világítás szórt fénye által okozott zavaró hatásnak.
  • Progresszív szemüvegeknél: az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is kényelmesen láthatók.

Mindenkinek, aki nyugodtabb vezetésre vágyik

Mindegy, hogy sokat vezetünk vagy keveset, vezetés közben mindannyiunknak fontos a biztonság. Rossz időben és bonyolult helyzetekben a vezetés sok ember számára kényelmetlen és megterhelő. A vezetéshez tervezett ideális szemüveggel támasztott elvárások hasonlók.

A szemüveget viselő sofőrök a következőkre vágynak:

  1. jobb látás rossz időben, éjszaka, pirkadatkor és szürkületben
  2. kevesebb vakító fény
  3. látásukban kevesebb probléma fókuszváltáskor

A DriveSafe eleget tesz ennek az elvárásnak egyfókuszú és progresszív kivitelben is. A titka: a DriveSafe lencsékkel ellátott szemüveget mindennapi használatra terveztük, és egész nap viselhető.

Jobb látás rossz időben, pirkadatkor és szürkületben

Kevesebb vakító fény a szembejövő autóktól

ZEISS DriveSafe és Thierry Neuville

Rengeteg szakértelemmel, mindennapi használatra tervezett lencse

1// ZEISS Luminance Design® technológia

A ZEISS DriveSafe optimalizált kialakítása figyelembe veszi a pupilla méretét rossz fényviszonyok között. Külön lencsekialakítás van egyfókuszú lencsékhez és progresszívekhez. Az eredmény: jobb és zavartalan látás gyenge fényviszonyok melletti vezetés közben.

Élénk fényviszonyok = Napközben szűk pupillák: nagy mélységélesség zavartalan térérzékelés
Élénk fényviszonyok = Napközben szűk pupillák: nagy mélységélesség zavartalan térérzékelés
Fénymentesség (sötétség) = Éjszakai látás tág pupillákkal: behatárolt mélységélesség
Fénymentesség (sötétség) = Éjszakai látás tág pupillákkal: behatárolt mélységélesség
Kevés fény = Szürkületi látás eltérő pupillaméretekkel: a változó mélységélesség miatt nehéz helyzetek
Kevés fény = Szürkületi látás eltérő pupillaméretekkel: a változó mélységélesség miatt nehéz helyzetek

2// ZEISS DuraVision DriveSafe réteg

ZEISS a DriveSafe esetén egy különleges új bevonatot alkalmazott, hogy a megoldás kiterjedjen a vezetés során fellépő különböző szituációkra, amelyeknél szemeink vakítással szembesülnek. A ZEISS DuraVision® DriveSafe bevonata részben visszaveri a kék fény spektrum magas energiájú látható részének hullámhosszait, beleértve a 450 nm hullámhossz körüli tartományt is. A ZEISS DuraVision® DriveSafe bevonata ezért a prémium AR bevonatokhoz viszonyítva még 64 %-kal* is csökkenti a kellemetlen vakítást.

*A DuraVision DriveSafe lencse új rétegével más prémium AR rétegekhez viszonyítva 64%-kal kevesebb tesztelő számolt be a vakító fény okozta problémákról.

A gyenge fényviszonyok növelik a vakító fény erejét és a visszaverődéseket
A gyenge fényviszonyok növelik a vakító fény erejét és a visszaverődéseket

3// ZEISS DriveSafe lencsekialakítás progresszív szemüvegekhez

A ZEISS speciális kialakítást kínál, hogy a vezetés progresszív szemüveggel is kényelmesebb és biztonságosabb legyen. Az optimalizált látótereknek köszönhetően a szem könnyebben vált fókuszt, amikor tekintetünket az előttünk lévő útról a műszerfalra vagy valamelyik külső vagy belső tükörre visszük. Csökken a fej vízszintes mozgása. Ugyanakkor az olvasórész úgy van kialakítva, hogy a DriveSafe szemüveget egész nap lehessen viselni, mivel más tevékenységekhez, akár olvasáshoz is megfelelő.**

Az akár 43%-kal** nagyobb köztes látótér segítségével egyszerűbb a műszerfal és a tükrök közötti fókuszváltás, az akár 14%-kal nagyobb távoli látómezőből fakadóan átfogóbb képet kapunk az útról.
Az akár 43%-kal** nagyobb köztes látótér segítségével egyszerűbb a műszerfal és a tükrök közötti fókuszváltás, az akár 14%-kal nagyobb távoli látómezőből fakadóan átfogóbb képet kapunk az útról.

** Forrás: A ZEISS független partnerével, az FKFS Intézettel vezetés közben fejlett szem és fejkövető technológiát alkalmazva alaposan tanulmányozta a sofőrök vizuális szokásait.

Az FKFS Research Institute of Automotive Engineering and Vehicle Engines Stuttgart (Autóipar-mérnöki és Járműmotor Kutatóintézet Stuttgart) a Stuttgarti Egyetemhez kapcsolódó független alapítvány. Az 1930-ban alapított FKFS mára az egyik legnagyobb kutatóintézet az autóipar-mérnöki szolgáltatásainak területén, jelentős autógyártóknak és beszállítóknak dolgozik.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén