DRIVESAFE szemüveglencsékMADE BY ZEISS

A pillanat, amikor a reakciója is olyan tiszta, mint a látása

Ezért a pillanatért dolgozunk.

DRIVESAFE szemüveglencsékMADE BY ZEISS

DriveSafe szemüveglencsék

Végre egy laza út!

Van valami lebilincselő az autóvezetésben. Bonyolult helyzetekben, például viharban, éjszaka, pirkadatkor vagy szürkületben mégis sokan bizonytalanok, és úgy érzik, a szemüvegük nem nyújt megfelelő segítséget számukra. A hagyományos progresszív szemüveglencsék nem kimondottan ideálisak vezetéshez. Optimalizált lencsekialakításának és speciális rétegének kombinációjával a ZEISS DriveSafe egy mindennapos használatra tervezett lencse, amely speciális tulajdonságain keresztül a vezetést nyugodtabb élménnyé teszi. Bízzon a ZEISS technológiákban, ha vezetés közben jobban szeretne látni.

Loading the player...
 • Amit nyer vele

  Amit nyer vele

  Előnyök szemüvegviselőknek

  A ZEISS DriveSafe lencse a sofőrök valóra vált álma.

  • A DriveSafe szemüveget a normál szemüveghez hasonlóan egész nap viselhetjük, ráadásul előnyös tulajdonságain keresztül a vezetés is biztonságos.
  • Fesztelenebb benyomás a vezetés közben a gyenge megvilágítás vagy rossz idő által okozott, kihívást jelentő látási viszonyok esetén érzékelhető jobb látóképességnek köszönhetően.
  • Kevesebb kellemetlen vakítás a gépjárművezetők számára, akik rendszeresen ki vannak téve a szembejövő autók fényszórója és az utcai világítás szórt fénye által okozott zavaró hatásnak.
  • Progresszív szemüvegeknél: az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is kényelmesen láthatók.
 • DriveSafe lencse: kinek való?

  Mindenkinek, aki nyugodtabb vezetésre vágyik

  Mindegy, hogy sokat vezetünk vagy keveset, vezetés közben mindannyiunknak fontos a biztonság. Rossz időben és bonyolult helyzetekben a vezetés sok ember számára kényelmetlen és megterhelő. A vezetéshez tervezett ideális szemüveggel támasztott elvárások hasonlók.

  A szemüveget viselő sofőrök a következőkre vágynak:

  1. jobb látás rossz időben, éjszaka, pirkadatkor és szürkületben
  2. kevesebb vakító fény
  3. látásukban kevesebb probléma fókuszváltáskor

   

  A DriveSafe eleget tesz ennek az elvárásnak egyfókuszú és progresszív kivitelben is. A titka: a DriveSafe lencsékkel ellátott szemüveget mindennapi használatra terveztük, és egész nap viselhető.

   

  Jobb látás rossz időben, pirkadatkor és szürkületben

  Loading the player...

  Kevesebb vakító fény a szembejövő autóktól

  Loading the player...

  ZEISS DriveSafe és Thierry Neuville

 • Technológia

  Rengeteg szakértelemmel, mindennapi használatra tervezett lencse

  1//

  ZEISS Luminance Design® technológia

  A ZEISS DriveSafe optimalizált kialakítása figyelembe veszi a pupilla méretét rossz fényviszonyok között. Külön lencsekialakítás van egyfókuszú lencsékhez és progresszívekhez. Az eredmény: jobb és zavartalan látás gyenge fényviszonyok melletti vezetés közben.

  2//

  ZEISS DuraVision DriveSafe réteg

  ZEISS a DriveSafe esetén egy különleges új bevonatot alkalmazott, hogy a megoldás kiterjedjen a vezetés során fellépő különböző szituációkra, amelyeknél szemeink vakítással szembesülnek. A ZEISS DuraVision® DriveSafe bevonata részben visszaveri a kék fény spektrum magas energiájú látható részének hullámhosszait, beleértve a 450 nm hullámhossz körüli tartományt is. A ZEISS DuraVision® DriveSafe bevonata ezért a prémium AR bevonatokhoz viszonyítva még 64 %-kal* is csökkenti a kellemetlen vakítást.

  *A DuraVision DriveSafe lencse új rétegével más prémium AR rétegekhez viszonyítva 64%-kal kevesebb tesztelő számolt be a vakító fény okozta problémákról. 

  3//

  ZEISS DriveSafe lencsekialakítás progresszív szemüvegekhez

  A ZEISS speciális kialakítást kínál, hogy a vezetés progresszív szemüveggel is kényelmesebb és biztonságosabb legyen. Az optimalizált látótereknek köszönhetően a szem könnyebben vált fókuszt, amikor tekintetünket az előttünk lévő útról a műszerfalra vagy valamelyik külső vagy belső tükörre visszük. Csökken a fej vízszintes mozgása. Ugyanakkor az olvasórész úgy van kialakítva, hogy a DriveSafe szemüveget egész nap lehessen viselni, mivel más tevékenységekhez, akár olvasáshoz is megfelelő.**

  • Élénk fényviszonyok = Napközben szűk pupillák: nagy mélységélesség zavartalan térérzékelés
   Élénk fényviszonyok = Napközben szűk pupillák: nagy mélységélesség zavartalan térérzékelés
  • Fénymentesség (sötétség) = Éjszakai látás tág pupillákkal: behatárolt mélységélesség
   Fénymentesség (sötétség) = Éjszakai látás tág pupillákkal: behatárolt mélységélesség
  • Kevés fény = Szürkületi látás eltérő pupillaméretekkel: a változó mélységélesség miatt nehéz helyzetek
   Kevés fény = Szürkületi látás eltérő pupillaméretekkel: a változó mélységélesség miatt nehéz helyzetek
  A gyenge fényviszonyok növelik a vakító fény erejét és a visszaverődéseket

  A gyenge fényviszonyok növelik a vakító fény erejét és a visszaverődéseket

  Az akár 43%-kal** nagyobb köztes látótér segítségével egyszerűbb a műszerfal és a tükrök közötti fókuszváltás, az akár 14%-kal nagyobb távoli látómezőből fakadóan átfogóbb képet kapunk az útról.

  Az akár 43%-kal** nagyobb köztes látótér segítségével egyszerűbb a műszerfal és a tükrök közötti fókuszváltás, az akár 14%-kal nagyobb távoli látómezőből fakadóan átfogóbb képet kapunk az útról.

  ** Forrás: A ZEISS független partnerével, az FKFS Intézettel vezetés közben fejlett szem és fejkövető technológiát alkalmazva alaposan tanulmányozta a sofőrök vizuális szokásait.

  Az FKFS Research Institute of Automotive Engineering and Vehicle Engines Stuttgart (Autóipar-mérnöki és Járműmotor Kutatóintézet Stuttgart) a Stuttgarti Egyetemhez kapcsolódó független alapítvány. Az 1930-ban alapított FKFS mára az egyik legnagyobb kutatóintézet az autóipar-mérnöki szolgáltatásainak területén, jelentős autógyártóknak és beszállítóknak dolgozik.

Az Ön személyre szabott lencséi:
A ZEISS termékek lehetnek a legjobb választások az Ön számára.

Sportszemüvegre van szüksége?

ZEISS szemüveglencsék sportoláshoz

Profiknak vagy amatőröknek, bicikliseknek vagy golfozóknak, úszóknak vagy teniszezőknek: a jó látás nélkülözhetetlen, és nincs két pontosan egyforma sportoló.

A ZEISS dioptriás ívelt szemüveglencsék mögött több évtizednyi tapasztalat áll.

Extrém fényviszonyok és tükröződések - semmi gond

ZEISS SkyPol

Ismerősek a kellemetlen fényvisszaverődések és tükröződések vezetés vagy sportolás közben? A vízi sportok szerelmesei általában esküsznek a polarizált lencsére.

A polárszűrővel ellátott lencsék teszik ezt lehetővé.

Éles látás egész nap, minden nap

Tisztítómegoldások a ZEISS-től

Mindig bosszantó egy piszkos lencse. A szemüveg tisztításának a lehető legkíméletesebbnek, legegyszerűbbnek és leghatékonyabbnak kell lennie. Ezért ilyen széles a ZEISS tisztítómegoldások választéka.

Gyors törlés vagy alapos tisztítás? A ZEISS-nél megtalálja azt a tisztítómegoldást, amire szüksége van

Nem ez az ideális termék?

Kiváló, spontán elfogadást nyújtó progresszív lencsét keres?

ZEISS progresszív szemüveglencsék

A progresszív szemüveglencsék valódi optikai remekművek. Személyre szabott segítséget nyújtanak szemének közelre, távolra és a kettő között mindenhova.

A ZEISS négy teljesítményszintet kínál, hogy biztosan megtalálja a megfelelő progresszív lencsét.

Ön a digitális készülékek megszállottja?

ZEISS Digital Lens szemüveglencse

Ki gondolta volna? Úgy tűnik, hogy naponta átlagosan akár 80-szor is ránézünk okostelefonunkra vagy egyéb digitális készülékeinkre! A közeli és távoli tárgyak közötti oda-vissza való gyors fókuszváltás rendkívüli terhet jelent szemünk számára.

Tudjon meg még többet a szemünket érő digitális megterhelésről, és arról, ezen hogyan segíthet egy megfelelő lencse

Személyre szabott tanács: keressen optikust a környékén

ZEISS optikusa örömmel mutatja be Önnek a rendelkezésre álló lehetőségeket, majd összeállít egy személyre szabott DriveSafe szemüveget. Optikuskereső

A ZEISS optikus partnereinek keresése

Ossza meg ezt a cikket az ismerőseivel