Nagyobb látáskomfort, fokozottabb biztonság.

Réteg kékszűrővel.

Teljes körű UV-védelem
minden színtelen
ZEISS lencsén.

ZEISS DuraVision BlueProtect. Azoknak, akiket fáraszt vagy zavar a LED-es izzók, TV készülékek vagy a számítógép monitorának fénye a hosszabb beltéri elfoglaltságok közben.

DuraVision® BlueProtect a ZEISS-től.

Kék fény elleni védelem a szemnek.

A modern fényforrások és kijelzők különösen nagy mennyiségű kék fényt bocsájtanak ki. Bár az emberi szervezetnek szüksége van az alvás-ébrenlét ciklus szabályozásához valamennyi kék fényre, ha túl sok „rossz” féle kék fénynek vagyunk kitéve, azzal veszélyeztethetjük egészségünket és a szem különböző megbetegedéseit idézhetjük elő. A ZEISS DuraVision BlueProtect réteggel ellátott lencse része egy speciális szűrő, amely kényelmes látást biztosít még akkor is, ha a fény kék összetevője magas.

Optikuskereső

Keressen ZEISS-partneroptikát a környékén!

Optikuskereső

Keressen ZEISS-partneroptikát a környékén!

Kiszűri a potenciálisan káros kék fényt.

Az okostelefonok, LED-es világítás, televíziók, számítógép monitorok, e-olvasók és tabletek nagy mennyiségű kék fényt bocsájtanak ki. A nagy mennyiségű kék fény a szemet érő digitális megterhelés egyik forrása. A DuraVision® BlueProtect kékszűrője csökkenti a kék fény bizonyos összetevőit. A DuraVision® BlueProtect használói közül a rétegnek köszönhetően sokan számolnak be nagyobb látáskomfortról.

Állandó védelem. Beltérben és a szabadban egyaránt.

Az olyan napszemüveglencsék, mint a ZEISS Skylet vagy a ZEISS PhotoFusion fényre sötétedő lencsék 100%-os UV-védelmet nyújtanak a szabadban a napon. További opcionális extra beltéri használathoz: DuraVision® BlueProtect. Ez a réteg a kék fényt is kiszűri színtelen lencséknél.

Röviden: mi bocsájt ki kék fényt?

A szemet különféle módokon éri kék-ibolya fény. A napfény egyik összetevőjeként, de a mobiltelefonok kijelzői, monitorok és TV készülékek is kibocsájtják, sőt még a LED-es és energiatakarékos izzók is különböző intenzitással.

Röviden: mi bocsájt ki kék fényt?
Teljes körű UV-védelem a színtelen ZEISS lencséken. Egész nap. Minden nap.

Az UV mindig jelen van. Még borús napokon is. Az UV-sugárzás veszélyt jelent a szem és a szem körüli terület egészségére nézve is. Mindig védi a szemét, amikor kimegy a szabadba? Mostantól minden színtelen ZEISS lencse teljes körű UV-védelmet biztosít!

A lencse speciális tulajdonságai kiszűrik a káros UV-sugarakat és tartós védelmet biztosítanak szemének.

Fényre sötétedő lencsék. Lencsék beépített napfény elleni védelemmel. Stílusos és praktikus.

Egy szemüveg bármilyen helyzethez: ez a fényre sötétedő lencse napszemüvegként is funkcionál. Másodpercek alatt besötétedik és néhány perc alatt kivilágosodik. És természetesen 100%-os UV-védelmet nyújt.

Segítségével szemünknek könnyebben megy a számítógépes munka.

Hogy tiszta fejjel jobban tudjunk koncentrálni és kevesebb legyen a vizuális megterhelés.

Egy kolléga, akire mindig számíthat – akár DuraVision® BlueProtect réteggel is: A ZEISS Officelens lencsét kimondottan a munkahelyi számítógépes munkához optimalizáltuk. Szemeinek könnyebb lesz az átlagos munkanap és biztosan jobban fog látni.

Előzze meg szeme túlterhelését DuraVision® BlueProtect rétegű lencsével.

Égő szem, szemfáradtság, fejfájás és nyaki fájdalmak: az okostelefonok, e-olvasók és tabletek rendszeres használata gyakran digitális megterhelést jelent szemünk számára. A Digital Lens szemüveglencse segíthet. Segítséget nyújt a szemnek, és speciálisan optimalizált olvasórésze kényelmesebb látást biztosít. A DuraVision® BlueProtect réteggel együtt megelőzi a szem túlterhelését, s közben jobb látást is biztosít.

5 tanács a kék fénnyel szemben

Vessen egy pillanatra, hogy rendszeresen nézzen a távolba

1. Szánjon egy kis időt arra, hogy rendszeresen a távolba néz kimondottan akkor, ha számítógépnél dolgozik vagy ha sokat használja tabletjét illetve okostelefonját.

A kék fény szabályozza a bioritmusunkat.

2. A kék fény szabályozza a bioritmusunkat. Tanulmányok szerint a kék fénynek nagyon fontos szerepe van az emberi szervezet melatonin szintjének szabályozásánál, így az alvás-ébrenlét ciklus alakulása és jóllétünk szempontjából. Ezért is fontos, hogy megbeszélje látszerészével, hogyan tudja legjobban kiszűrni a kék fényt.

 A túl sok kék fény (pl. ami tablet olvasásánál ér bennünket) és az élénk mesterséges fény esténként nem jótékony hatású, mivel mindkettő álmatlanságot okozhat.

3. A túl sok kék fény (pl. ami tablet olvasásánál ér bennünket) és az élénk mesterséges fény esténként nem jótékony hatású, mivel mindkettő álmatlanságot okozhat. Tartsa szem előtt ezt az ajánlást: esténként használjon szórt fényt, kerülje az élénk világítást. Pihenjen például gyertya fényénél.

A nappali fénynek jelentős a kék összetevője.

4. A nappali fénynek jelentős a kék összetevője. Különböző tanulmányok szerint károsodhat a retina, ha a szem hosszú ideig van kitéve nagy energiájú kék fénynek, így idővel nő a makula degeneráció kialakulásának kockázatát. A legjobb megoldás: 100%-os UVA és UVB elleni védelmet nyújtó napszemüveglencse vagy akár fényre sötétedő lencse a ZEISS-től.

Esténként ég a szeme?

5. Esténként ég a szeme? Fáj a feje, nyaka vagy a háta? Lehet, hogy ezeket mind a digitális készülékek használatával járó megterhelés okozza. Vizsgáltassa meg látását ZEISS optometristájával. ZEISS látszerészt.

Kapcsolódó termékek

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén