DuraVision® BlueProtect - ideális beltéri tevékenységekhez

Célzott kék fény elleni védelem színtelen lencsékhez

Jelenleg sokat beszélnek a kék fény látásunkra gyakorolt hatásairól, mivel kék összetevőjű fénynek vagyunk kitéve kül- és beltérben egyaránt. Egyrészt egészségünk megóvásához és jó közérzetünkhöz szükségünk van kék fényre. Másrészt a kék fény veszélyes is lehet – különösképp erős napsütésben. Ez ellen napszemüveggel védekezünk. Azonban ma már minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve, a készülékek kijelzői által kibocsájtott sugárzás és az olyan modern fényforrások, mint a LED miatt. Nap mint nap számítógéppel dolgozik hosszú órákon keresztül, modern világítással felszerelt helyiségben? Sokan azt veszik észre, hogy a lámpák és kijelzők által kibocsájtott kék fénytől elfáradnak és kényelmetlenül érzik magukat. A ZEISS DuraVision BlueProtect rétegű színtelen lencse keményréteggel és a Clean Coat felületkezeléssel is el van látva, így könnyebben tisztítható, valamint egy olyan kék szűrővel is, amely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban a kék fényt gyengíti.

Amit nyer vele

Védelem a kék-ibolya fénnyel szemben színtelen lencséknél is

  • Hasznos azoknak a szemüvegviselőknek, akik aggódnak a beltéri kék-ibolya fény potenciálisan káros hatásai miatt, és megfelelő védelmet keresnek.
  • A ZEISS DuraVision BlueProtect egy új réteg színtelen lencséhez, amely része egy olyan kékszűrő is, amely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban gyengíti a kék fényt.
  • Azonban az „egészséges” kék fényt, amelyre szervezetünknek szüksége van, átengedi. Tanulmányok kimutatták, hogy a 400-520 nm közötti tartomány (460 nm-es maximumú) kék fénye nagyon fontos a melatonin szintjének szabályozásához, így bioritmusunk irányításához és egészségünk megóvásához.
  • Keményréteg és CleanCoat a könnyű tisztíthatóságért - ez mind benne van.

Kinek van szüksége a DuraVision BlueProtect®-re?

Védelem a kék-ibolya fénnyel szemben beltérben is

A ZEISS DuraVision BlueProtect egy speciális réteg azoknak, akik idejük nagy részét beltérben töltik LED-ek, TV-k, monitorok vagy tabletek kijelzőinek potenciálisan káros kék fényével körülvéve, és ezt zavarónak találják.

Védelem a kék-ibolya fénnyel szemben színtelen lencséknél is

Jó és rossz fény

A túl sok ultraibolya és kék-ibolya sávú fény maradandóan kárt tehet az emberi szemben. Amellett, hogy a kötőhártya és a szaruhártya fájdalmas gyulladását okozza, kárt tehet a szemlencsében is (pl. szürke hályog) és főleg a retinában (makula degeneráció). Ezért annyira fontos, hogy erős napsütésben 100%-os UV-védelmet biztosító napszemüveget viseljünk, kimondottan olyan helyeken, ahol sok a tükröződés, például vízpart környékén vagy havas hegyekben.

Mi a helyzet a nagy mennyiségű kék fényt kibocsájtó beltéri fényforrásokkal?

Egyre több figyelmet fordítunk a LED-ek, energiatakarékos izzók, és az okostelefonok, monitorok, tabletek és e-olvasók kijelzői által kibocsájtott fény erős kék összetevőjére.

A jó hír, hogy az eddig végzett tanulmányok egyike sem állítja, hogy a monitor vagy az új fényforrást jelentő kijelzők hosszas használata kárt tenne a retinában. És fontos megjegyezni, hogy szemünket 30-szor annyi kék fény éri a szabadban eltöltött egy óra alatt egy átlagos borús napon, mint egy monitor előtt töltött egy óra alatt.

Röviden: a kék fény előnyei és hátrányai

Előnyök
Hátrányok

Szabályozza bioritmusunkat
Tanulmányok kimutatták, hogy a 400-520 nm közötti tartomány (460 nm-es maximumú) kék fénye nagyon fontos a melatonin szintjének szabályozásához, így bioritmusunk irányításához és egészségünkhöz.

Növeli a retina megbetegedésének kockázatát
Néhány tanulmány szerint, ha hosszú ideig 460 nm alatti (440 nm-es maximumú) kék-ibolya fénynek vagyunk kitéve, az a retina fotokémiai károsodásához vezethet.
Ez a károsodás hosszú távon a makula degeneráció kockázatával járhat.

Kékszűrő megoldások a ZEISS-től.

Megfelelő termék a potenciálisan káros kék-ibolya fény elleni védelemhez – mindenkinek

A potenciálisan káros kék fénnyel szembeni védelemre irányuló ZEISS kínálat mindenkinek biztosít megfelelő megoldást.

A ZEISS Skylet és PhotoFusion családok színezett és fényre sötétedő lencséket tartalmaznak, amelyek a különböző intenzitású kék fényt szűrik és 100%-os UV-védelmet is biztosítanak. A DuraVision BlueProtect a kínálatot most egy speciális funkciós réteggel teszi teljessé, amely részben csökkenti a kék fényt. Ideális alacsony szintű kék fényű beltéri használathoz is.

Röviden

Blue light filter solutions from ZEISS.
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén