DURAVISION® BLUEPROTECTMADE BY ZEISS

DuraVision® BlueProtect - ideális beltéri tevékenységekhez

Célzott kék fény elleni védelem színtelen lencsékhez

Jelenleg sokat beszélnek a kék fény látásunkra gyakorolt hatásairól, mivel kék összetevőjű fénynek vagyunk kitéve kül- és beltérben egyaránt. Egyrészt egészségünk megóvásához és jó közérzetünkhöz szükségünk van kék fényre. Másrészt a kék fény veszélyes is lehet – különösképp erős napsütésben. Ez ellen napszemüveggel védekezünk. Azonban ma már minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve, a készülékek kijelzői által kibocsájtott sugárzás és az olyan modern fényforrások, mint a LED miatt. Nap mint nap számítógéppel dolgozik hosszú órákon keresztül, modern világítással felszerelt helyiségben? Sokan azt veszik észre, hogy a lámpák és kijelzők által kibocsájtott kék fénytől elfáradnak és kényelmetlenül érzik magukat. A ZEISS DuraVision BlueProtect rétegű színtelen lencse keményréteggel és a Clean Coat felületkezeléssel is el van látva, így könnyebben tisztítható, valamint egy olyan kék szűrővel is, amely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban a kék fényt gyengíti.

 • Amit nyer vele

  Amit nyer vele

  Előnyök szemüvegviselőknek

  Védelem a kék-ibolya fénnyel szemben színtelen lencséknél is

  • Hasznos azoknak a szemüvegviselőknek, akik aggódnak a beltéri kék-ibolya fény potenciálisan káros hatásai miatt, és megfelelő védelmet keresnek.
  • A ZEISS DuraVision BlueProtect egy új réteg színtelen lencséhez, amely része egy olyan kékszűrő is, amely a káros 390-440 nm közötti hullámhossztartományban gyengíti a kék fényt.
  • Azonban az „egészséges” kék fényt, amelyre szervezetünknek szüksége van, átengedi. Tanulmányok kimutatták, hogy a 400-520 nm közötti tartomány (460 nm-es maximumú) kék fénye nagyon fontos a melatonin szintjének szabályozásához, így bioritmusunk irányításához és egészségünk megóvásához.
  • Keményréteg és CleanCoat a könnyű tisztíthatóságért - ez mind benne van.
 • DuraVision BlueProtect: kinek való?

  Kinek van szüksége a DuraVision BlueProtect®-re?

  Védelem a kék-ibolya fénnyel szemben beltérben is

  A ZEISS DuraVision BlueProtect egy speciális réteg azoknak, akik idejük nagy részét beltérben töltik LED-ek, TV-k, monitorok vagy tabletek kijelzőinek potenciálisan káros kék fényével körülvéve, és ezt zavarónak találják.

   

  Jó és rossz fény

  A túl sok ultraibolya és kék-ibolya sávú fény maradandóan kárt tehet az emberi szemben. Amellett, hogy a kötőhártya és a szaruhártya fájdalmas gyulladását okozza, kárt tehet a szemlencsében is (pl. szürke hályog) és főleg a retinában (makula degeneráció). Ezért annyira fontos, hogy erős napsütésben 100%-os UV-védelmet biztosító napszemüveget viseljünk, kimondottan olyan helyeken, ahol sok a tükröződés, például vízpart környékén vagy havas hegyekben.

   

  Mi a helyzet a nagy mennyiségű kék fényt kibocsájtó beltéri fényforrásokkal?

  Egyre több figyelmet fordítunk a LED-ek, energiatakarékos izzók, és az okostelefonok, monitorok, tabletek és e-olvasók kijelzői által kibocsájtott fény erős kék összetevőjére.

  A jó hír, hogy az eddig végzett tanulmányok egyike sem állítja, hogy a monitor vagy az új fényforrást jelentő kijelzők hosszas használata kárt tenne a retinában. És fontos megjegyezni, hogy szemünket 30-szor annyi kék fény éri a szabadban eltöltött egy óra alatt egy átlagos borús napon, mint egy monitor előtt töltött egy óra alatt.

   

  Mégis tény, hogy a fényforrások vagy kijelzők kék sugárzása néhány ember szemét irritálhatja vagy kifáraszthatja. Ebben segítenek a DuraVision® BlueProtect rétegű ZEISS lencsék. Anélkül gyengítik a 390-440 nm közötti hullámhossztartományban a kék fényt, hogy a 450-500 nm közötti kék tartomány pozitív tulajdonságait aláásnák.

  Röviden: a kék fény előnyei és hátrányai

  Előnyök   Hátrányok
  Szabályozza bioritmusunkat
  Tanulmányok kimutatták, hogy a 400-520 nm közötti tartomány (460 nm-es maximumú) kék fénye nagyon fontos a melatonin szintjének szabályozásához, így bioritmusunk irányításához és egészségünkhöz.
  Növeli a retina megbetegedésének kockázatát
  Néhány tanulmány szerint, ha hosszú ideig 460 nm alatti (440 nm-es maximumú) kék-ibolya fénynek vagyunk kitéve, az a retina fotokémiai károsodásához vezethet.
  Ez a károsodás hosszú távon a makula degeneráció kockázatával járhat.
 • Technológia

  Kékszűrő megoldások a ZEISS-től.

  Megfelelő termék a potenciálisan káros kék-ibolya fény elleni védelemhez – mindenkinek

  A potenciálisan káros kék fénnyel szembeni védelemre irányuló ZEISS kínálat mindenkinek biztosít megfelelő megoldást.

  A ZEISS Skylet és PhotoFusion családok színezett és fényre sötétedő lencséket tartalmaznak, amelyek a különböző intenzitású kék fényt szűrik és 100%-os UV-védelmet is biztosítanak. A DuraVision BlueProtect a kínálatot most egy speciális funkciós réteggel teszi teljessé, amely részben csökkenti a kék fényt. Ideális alacsony szintű kék fényű beltéri használathoz is.

   

  Röviden

 • Röviden

Az Ön személyre szabott lencséi:
A ZEISS termékek lehetnek a legjobb választások az Ön számára.

Progresszív szemüveglencséi a ZEISS-től

ZEISS Progressive kínálat

A ZEISS Progressive kínálat négy teljesítményszintet és hét technológiát biztosít, melyek közül néhány most először jelent meg a világon. Tudta, hogy egy okostelefonnál felvett olvasótávolság sokkal rövidebb, mint egy könyvnél vagy magazinnál?

A progresszív szemüveglencsék valódi optikai remekművek. Tudjon meg többet a ZEISS Progressive kínálatról

Olvasáshoz vagy távollátáshoz: precíziós szemüveglencsék a ZEISS-től

ZEISS egyfókuszú szemüveglencsék

A ZEISS négy különböző minőséget kínál a hagyományos szférikustól a személyre szabott egyfókuszú lencséig. A modern ZEISS technológia lehetővé teszi, hogy rendkívül lapos és pehelysúlyú lencséje legyen még akár magas dioptria esetén is.

Tudjon meg többet a ZEISS egyfókuszú kínálatáról

Ön a digitális készülékek megszállottja?

ZEISS Digital Lens szemüveglencse

Ki gondolta volna? Úgy tűnik, hogy naponta átlagosan akár 80-szor is ránézünk okostelefonunkra vagy egyéb digitális készülékeinkre! A közeli és távoli tárgyak közötti oda-vissza való gyors fókuszváltás rendkívüli terhet jelent szemünk számára.

Tudjon meg még többet a szemünket érő digitális megterhelésről, és arról, ezen hogyan segíthet egy megfelelő lencse

Nem ez az ideális termék?

Érdeklik a ZEISS prémium rétegei?

ZEISS DuraVision® Platinum és Silver

A rétegek remekművekké teszik a műanyag szemüveglencséket. Keményebbé teszik a lencséket, ezáltal azok ellenállnak a szennyeződéseknek és könnyebben tisztíthatók.

Fedezze fel, mit tehetnek önért a ZEISS Premium rétegek

Egyszerű réteget szeretne tartalék szemüvegére?

ZEISS LotuTec®

A ZEISS LotuTec egy átlagos réteg, amely egy antireflex rétegből, a lencse tisztítását megkönnyítő CleanCoat rétegből és egy átlagos keményrétegből áll.

Így működik a LotuTec

Személyre szabott tanács: keressen optikust a környékén

ZEISS optikusa örömmel mutatja be részletesen a rendelkezésre álló lehetőségeket, majd összeállítja szemüvegéhez a megfelelő rétegkombinációt. Optikuskereső

A ZEISS optikus partnereinek keresése

Ossza meg ezt a cikket az ismerőseivel