Szemüveglencse-rétegek

Nagyszerű külső és kényelmesebb látás.

Teljes körű UV-védelem
minden színtelen
ZEISS lencsén.

Csúcstechnológia a szemének. A lencserétegek segítségével a lehető legkényelmesebb látásban lehet része, s egyben a lencse tisztítását is megkönnyítik, valamint védik a szemüveget a karcolódásokkal szemben. Főleg a műanyag lencse válik igazán sokoldalúvá egy jól megválasztott réteggel.

DuraVision® Premium rétegek a ZEISS-től.

Az optimális látás és a maximális komfort szolgálatában.

Egy professzionális rétegnek számos előnye van. Keményebb lesz tőle a lencse felszíne, így jobban ellenáll a sérüléseknek, csökkenti a felszínén keletkező fényvisszaverődéseket, a lencse jobban ellenáll a szennyeződésekkel szemben és könnyebb tisztítani. A ZEISS Duravision® Premium rétegei ezeket a tulajdonságokat egyetlen kitűnő minőségű rétegben egyesítik, amely a legszigorúbb szabványoknak is megfelel.

Optikuskereső

Keressen ZEISS-partneroptikát a környékén!

Optikuskereső

Keressen ZEISS-partneroptikát a környékén!

A legjobb védelem a karcokkal szemben. Minden eddiginél keményebb.

A ZEISS-nél gyártott legkeményebb réteg – és a legjobb védelem a karcokkal szemben. Ez tartós látáskomfortot és kiemelkedő látást garantál, sőt a szemüvege a lehető legtartósabb lesz.

karcolás elleni védelem karcolás elleni védelem

Az ion technológiának köszönhetően háromszor ellenállóbb.

Bevetésen a tudomány. A DuraVision® Premium réteg gyártási folyamata során a lencséket speciális ionokkal bombázzuk. Ez optimálisan tömöríti az egyes rétegeket, ami kivételes keménységet biztosít, és a normál réteggel ellátott ZEISS lencsénél akár háromszor ellenállóbbá, az antireflex réteggel ellátott üveg ZEISS lencséknél pedig 35%-kal keményebbé teszi a lencsét. Ezenfelül van még egy előnye: a különösen sima és kemény felület azt jelenti, hogy a lencse jobban ellenáll a szennyeződésekkel szemben, és lényegesen egyszerűbb tisztítani.

Jobb látás, jobb megjelenés. A tökéletes antireflex réteggel.

Lencséjén kell lennie egy antireflex rétegnek ahhoz, hogy látása éles és zavartalan legyen. A tükröződő felületeken, lámpáknál, vizes úton vagy éjjel a szembejövő forgalom esetén jelentkező fényvisszaverődések minimálisra csökkennek, a lencse ugyanakkor természetesen színtelen marad. Így a szemüveg kényelmesebb viselet lesz és esztétikusabbnak hat mások szemében: a ZEISS DuraVision® Premium rétegeinél 20%-kal kevesebb a fényvisszaverődés az elülső és a hátsó felszínen is.* Ezáltal szemei természetes látványt nyújtanak, mivel kevesebb a zavaró tükröződés beltérben és a szabadban, nappal és éjszaka is.

* Zöldes maradványreflexű átlagos antireflex réteggel ellátott ZEISS lencséhez képest.

tökéletes tükröződésgátló bevonat tökéletes tükröződésgátló bevonat

Nincsenek zavaró tükröződések. Csak éles látás. Tisztán és világosan.

A hagyományos antireflex lencséknek még mindig zöld a maradványreflexe, amely a gyártási folyamatból ered. Azonban a zöld nem csökkenti optimálisan a tükröződéseket: kevesebb fényt enged át a lencsén, így a lencse felszínén több tükröződés jelentkezik. A DuraVision® Premium réteggel ellátott lencsék maradványreflexe kék, ami egy lényegesen fejlettebb antireflex folyamatból adódik. Ez növeli a fényáteresztést és hatékonyan csökkenti a lencse felszínén keletkező tükröződéseket, ezáltal a lencse még tisztább látványt nyújt, szinte észrevétlenné válik, és teljesen kiszűri a tükröződéseket.

Kosztaszító és vízlepergető, kevésbé érzékeny a koszra, könnyebb tisztítani.

Tiszta látás, amely tartós. A szuper sima CleanCoat réteg kosztaszító és vízlepergető, az antisztatikus réteg nem engedi, hogy a por és a szöszök lerakódjanak a lencsére, így az hosszabb ideig tiszta marad és könnyebb tisztítani.

Kosztaszító és vízlepergető Kosztaszító és vízlepergető
Teljes körű UV-védelem a színtelen ZEISS lencséken. Egész nap. Minden nap.

Az UV mindig jelen van. Még borús napokon is. Az UV-sugárzás veszélyt jelent a szem és a szem körüli terület egészségére nézve is. Mindig védi a szemét, amikor kimegy a szabadba? Mostantól minden színtelen ZEISS lencse teljes körű UV-védelmet biztosít!

A lencse speciális tulajdonságai kiszűrik a káros UV-sugarakat és tartós védelmet biztosítanak szemének.

Extra látáskomfort mesterséges fénynél. Előzze meg a szemfáradtságot és kerülje a digitális készülékek használatával járó megterhelést.

Függetlenül attól, hogy okostelefonról, LED világításról, monitorról, Tv-ről, tabletről vagy e-olvasóról van szó, a modern fényforrások több kék fényt bocsájtanak ki, mint amivel korábban kapcsolatba kerültünk. Sokunk számára kellemetlen és megterhelő az ilyen fény. A ZEISS DuraVision BlueProtect segíthet, ezt a speciális kékszűrőt a lencsére kimondottan úgy alakítottuk ki, hogy kizárja a veszélyes sugárzást.

A speciális rétegnek köszönhetően kevesebb a zavaró vakító fény vezetés közben – legyen nagyobb biztonságban éjszaka.

Valószínűleg a legfontosabb biztonsági fejlesztés az autójában. A DuraVision® DriveSafe réteggel ellátott lencsék csökkentik a bosszantó vakító fényt, különösen éjszakai vezetés közben a rendkívül fényes modern fényszórókét. Így csökken a balesetek kockázata, és a lencse továbbra is alkalmas vezetéshez, a közlekedési lámpákat még mindig hibátlanul látni.

A speciális rétegnek köszönhetően kevesebb a zavaró vakító fény vezetés közben – legyen nagyobb biztonságban éjszaka.
A lenyűgöző külső nagyobb kényelemmel – napszemüvegekhez is.

A lenyűgöző külső nagyobb kényelemmel – napszemüvegekhez is.

Stílusosak és kitűnő, kényelmes látást biztosítanak. A DuraVision® Mirror réteg a lencse hátsó felszínén lévő speciális rétegnek köszönhetően csökkenti a zavaró maradványreflexet és egy tükrös réteg is tartozik hozzá. Ráadásul a legdivatosabb színekben kapható.

5 tanács, hogy szemüvege tartósabb legyen

Ha elkezdtél bajod a látásával kapcsolatban, azonnal lépjen kapcsolatba a látszerészével.

1. Semmit ne bízzon a véletlenre, amikor réteget választ lencséjéhez. Kérje meg látszerészét, hogy részletesen fejtse ki a különböző rétegek előnyeit és hátrányait.

Ha gyermekének vásárol szemüveget, jó réteget válasszon, mert az apró karcok és tükröződések a fiatal szemben is kárt tesznek.

2. Ha gyermekének vásárol szemüveget, jó réteget válasszon, mert az apró karcok és tükröződések a fiatal szemben is kárt tesznek.

Rendszeresen tisztítsa szemüvegét és ehhez jó terméket válasszon, ami nem tesz kárt a lencsében.

3. Rendszeresen tisztítsa szemüvegét és ehhez jó terméket válasszon, ami nem tesz kárt a lencsében.

Talán kényelmes megoldásnak tűnik, de ne törölgesse ruhájával vagy papírzsebkendővel szemüvegét. Olyankor a mikroszkopikus porszemcsék idővel megkarcolhatják a lencsét.

4. Talán kényelmes megoldásnak tűnik, de ne törölgesse ruhájával vagy papírzsebkendővel szemüvegét. Olyankor a mikroszkopikus porszemcsék idővel megkarcolhatják a lencsét.

Tedd a szemüvegedet egy esetbe, amikor az éjszakát tárolja.

5. Éjszakára tegye tokba szemüvegét. A szemüveg nem kedveli sem az extrém magas, sem az extrém alacsony hőmérsékletet. Egy meleg nyári napon az autóban kialakuló hőség is például olyasvalami, amit jobb elkerülni. Ugyanez igaz a szaunára vagy az otthoni fűtésre.

Kapcsolódó termékek

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén