ZEISS EnergizeMe szemüveglencse

Felfrissülés a fáradt szemnek.

ZEISS EnergizeMe szemüveglencse

Hagyja felfrissülni a fáradt szemet, és előzze meg a további szemfáradtságot.

Ez az első alkalom, amikor a szemüveglencse felfrissíti a kontaktlencsétől elfáradt szemeket, és megelőzi a további szemfáradtságot. A kontaktlencse használata után használja a ZEISS EnergizeMe szemüveglencséjét.

A ZEISS EnergizeMe lencse az újfajta lencsekialakítás, az innovatív technológia és egy kiváló minőségű bevonat egyedi, sikeresen tesztelt kombinációja, amely segít a fáradt szemnek az ellazulásban, és megelőzi a digitális tartalmak nézése által okozott további szemfáradtságot.1)

 • Előnyök

  Kontaktlencse-viselők számára előnyös

  ZEISS EnergizeMe: ez az új szemüveglencse kifejezetten a kontaktlencse-viselők igényeire készült. Élvezze a felfrissülést a kontaktlencse viselése után.

  • Segíti a fáradt szem pihenését
  • Megelőzi a további szemfáradtságot
  • Tiszta és éles látás

  Tízből kilenc tesztelő számol be felfrissülésről és a szem alacsonyabb digitális megterheléséről,
  ha ZEISS EnergizeMe lencsét használ.1)

 • Kinek való a ZEISS EnergizeMe szemüveglencse?

  A kontaktlencse utáni órákra!

  Fáradt és viszket a szeme? Kontaktlencse-diszkomfortot tapasztal? Digitális szemfáradtság? – A ZEISS EnergizeMe szemüveglencse felfrissülést nyújt a kontaktlencse viselése utáni órákban.

  A kontaktlencsék előírtnál hosszabb ideig tartó viselése növeli a szemirritációt.

  A kontaktlencsék előírtnál hosszabb ideig tartó viselése növeli a szemirritációt.2)

  A számítógépeken és egyéb digitális eszközökön (okostelefonok, táblagépek stb.) történő munkavégzés és játék sok ember számára mindennapi valóság. A képernyővel rendelkező készülékek folyamatos használata azonban – különösen hosszabb ideig tartó kontaktlencse-viselés esetén – fárasztja a szemet. Ezt nevezzük kontaktlencse-diszkomfortnak vagy digitális szemfáradtságnak.2,3)

  A kontaktlencse-viselők legnagyobb része általában a kontaktlencsék intenzív viselése után vált szemüveglencsére. A hagyományos szemüveglencsék azonban nem alkalmasak arra, hogy megadják a szükséges felfrissülést a kontaktlencse-viselők szemének, amellyel folytathatják a mindennapi életüket.4)

  A ZEISS az első, kifejezetten a kontaktlencse-viselők igényeihez igazodó szemüveglencse-megoldást dolgozta ki.

  A digitális eszközöket napi két óránál hosszabb időt használó szemüvegesek 88%-a tapasztal digitális szemfáradtságot3).

  A ZEISS EnergizeMe minden korosztály számára elérhető:

  ZEISS EnergizeMe
  Monofocal

  ZEISS EnergizeMe
  Digital

  ZEISS EnergizeMe
  Progressive

  Az innovatív ZEISS Digital Inside technológiával kifejlesztett és kiváló minőségű DuraVision BlueProtect bevonattal rendelkező ZEISS EnergizeMe lencse kifejezetten a kontaktlencse-viselők számára készült.

  A ZEISS és a szemész szakorvosok együttműködésének köszönhetően megszületett a kontaktlencse-viselők számára kifejlesztett, a szem egészségének javítását szolgáló szemüveglencse-megoldás.

 • Technológia

  Így támogatják a ZEISS EnergizeMe szemüveglencsék a látását

  A ZEISS EnergizeMe kényelmes szemüveglencse azok számára, akik heti 3-5 napnál hosszabb ideig hordják kontaktlencséjüket, és szeretnék felfrissíteni elfáradt szemüket.

  1//

  ZEISS EnergizeMe kialakítás

  A kontaktlencse-viselők sajátos igényeihez és vizuális viselkedéséhez igazodó speciális kialakítás csökkenti a szemfáradtságot a kontaktlencse kivétele után.

  • Széles látómező és pihentető látás 

  A tesztelők 94%-a kiváló és széles látómezőről számolt be.1)

  2//

  ZEISS Digital Inside technológia

  Ezt az innovatív technológiát úgy fejlesztettük ki, hogy a lencse kialakítását kimondottan a hagyományos nyomtatott anyagokhoz szükséges 38 cm-es, és a digitális készülékeknél felvett 35 cm-es olvasótávolsághoz tudjuk optimalizálni, így az segít elkerülni a további szemfáradtságot.

  • Éles, megerőltetés nélküli látás 

  A tesztelők 93%-a a kontaktlencséhez hasonló, kiválóan éles látásról számolt be.1)

  3//

  ZEISS DuraVision BlueProtect

  A lencse elülső és hátulsó részén található bevonat csökkenti a digitális káprázás érzését, és megelőzi, hogy a digitális kijelzők és a mesterséges fény által kibocsátott kék fény tovább terhelje a szemet.

  • Kevésbé érzékelhető a digitális káprázás, és csökken a szemfáradtság 

  A tesztelők 91%-a számolt be a digitális eszközök által kibocsátott fények miatt bekövetkező káprázásról.1)

Személyre szabott lencse:
A ZEISS termékei a legjobb megoldást jelentik.

Éles látás egész nap, minden nap

Tisztítómegoldások a ZEISS-től

A piszkos lencse mindig bosszantó. A szemüveg tisztításának a lehető legkíméletesebbnek, legegyszerűbbnek és leghatékonyabbnak kell lennie. Ezért ilyen széles a ZEISS tisztítómegoldások választéka.

Gyors törlés vagy alapos tisztítás? A ZEISS-nél megtalálja azt a tisztítómegoldást, amelyre szüksége van

Személyre szabott tanács: keressen látszerészt a környékén

Kérdezze meg szemészét, hogy segítsen eldönteni, hogy a ZEISS EnergizeMe megfelelő megoldás-e az ön számára.

A ZEISS optikus partnereinek keresése

Ossza meg ezt a cikket barátaival

1) A ZEISS EnergizeMe szemüveglencsét 2016-ban Spanyolországban 130 kontaktlencse-viselő és 14 látszerész tesztelte sikeresen.

2) Srinivasan S és Subbaraman LN; The Science of Contact Lens Discomfort (A kontaktlencse-diszkomfort tudománya); Review of Optomotry, Aug 15 2015. Nichols JJ, Willcox MDP, Bron AJ, et al. A TFOS nemzetközi munkaértekezlete a kontaktlencse-diszkomfortról: rövid összefoglaló.Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54:TFOS7–TFOS13. DOI:10.1167/iovs.13-13212

3) Patel, S., et al. „Effect of visual display unit use on blink rate and tear stability.” (A kijelzők hatása a pislogási rátára és a könnyfilm stabilitására), Optometry & Vision Science 68.11 (1991): 888-892. The Vision Council 2016-ös jelentése a digitális szemterhelésről: Eyes Overexposed (A túlterhelt szem): The Digital Device Dilemma (A digitális készülékek dilemmája)The Vision Council 2015-ös jelentése a digitális szemterhelésről: Az aranyszabály 20/20/20: Védje szemét a digitális készülékekkel szemben!

4) 2400 kontaktlencse-viselőre és 40 látszerészre kiterjedő globális ZEISS-tanulmány az USA-ban, Németországban, Kínában és Olaszországban 2015-ben.