Szemüveglencsék munkához

Jobb látás munkához és szabadidőhöz

A legtöbb szemüvegviselő egyre inkább a munkája szerves részeként tekint a számítógépekre. De ha a nap nagy részét egy képernyő előtt töltjük, megfájdulhat nyakunk, hátunk és vállunk. Ennek az oka gyakran az, hogy nem megfelelő típusú szemüveget használunk. Az olvasószemüveg és a progresszív szemüveg nem a legjobb megoldás azoknak, akik a nap nagy részét kijelző előtt töltik. Jobb választás egy speciálisan munkahelyi használatra tervezett ZEISS lencséjű számítógépes szemüveg. Ez a lencse nagy közeli és köztes látómezővel rendelkezik, így zavartalanul látja a kijelzőt, és testtartása is természetes marad ülés közben. Optimalizált is lehet, hogy megfeleljen egyedi igényeinek.

Amit nyer vele

Egy személyre szabott munkatárs!

 • Tiszta, élesen fókuszált látás a közeli és a köztes tartományban nagy látómezőkkel.
 • Így a pihentető, természetes látás biztosított az irodában és egyéb olyan feladatoknál is, amelyeket szeméhez közel és közepesen távol végez.
 • A legjobb megoldás a kényelmes fej- és testtartás érdekében, amellyel elkerüli, hogy nyaka, háta és válla megfájduljon.
 • Ezt a lencsét úgy alakítottuk ki, hogy vizuális szokásait a munkában és szabadidejében is támogassa. A ZEISS munkahelyi szemüveglencse közeli és köztes látóterét egyedi vizuális igényeinek megfelelően lehet kialakítani.

Miben segítenek a számítógépes szemüvegek?

Kulcsfontosságú, hogy fej- és testtartása laza maradjon

Ha számítógéppel dolgozunk, szemünknek kimondottan konkrét távolságokra kell fókuszálnia a közeli és a köztes tartományokban.

Számítógépes munka olvasószemüveggel

Számítógépes munka olvasószemüveggel

Az olvasószemüvegek nagyon közeli távolságokra vannak kitalálva, kisebbekre, mint amekkora a számítógép és a szemünk között van. Így ha számítógépes munkához olvasószemüveget használunk, fejünket automatikusan közelebb visszük a kijelzőhöz. Ezáltal kényelmetlen testtartást veszünk fel, nyakunk és hátunk meghúzódhat.

Ez így befolyásolja testtartásunkat a kijelző előtt:
 
 • Automatikusan előredőlünk, hogy tisztán lássuk a képeket és a szöveget a kijelzőn.
 • Ezzel nyakunkat és hátunkat feleslegesen feszítjük meg.

Progresszív szemüveget hord a munkahelyén?

Progresszív szemüveget hord a munkahelyén?

A progresszív szemüveget viselők teljesen másként nézik számítógépük kijelzőjét. Mivel a progresszív lencsének különböző zónái vannak, hogy minden távolságra jól lássunk, a kijelző előtti munkánál a lencse alsó részén kell átnéznünk. Ehhez kicsit hátra kell döntenünk a fejünket. Ennek a természetellenes testtartásnak megint csak fájó nyak és váll lehet az eredménye.

Ez így befolyásolja testtartásunkat a kijelző előtt:

 • Fejünket felemeljük, hogy a lencse köztes tartományán keresztül nézzünk át.
 • Ezzel nyak- és hátizmainkat feleslegesen feszítjük meg.
A számítógépes szemüveg segít, hogy ellazuljunk

A számítógépes szemüveg segít, hogy ellazuljunk

Éles látás egész nap három különböző munkatávolságnál

Általánosságban elmondható, hogy a gondosan a munkájához igazított szemüvegben nagyobb valószínűséggel fog kényelmesen és megerőltetés nélkül ülni a kijelző előtt. A ZEISS munkahelyi szemüveglencsék nagy közeli látómezővel rendelkeznek. Döntő fontosságú, hogy bőséges köztes látómezőt is biztosítanak, így akkor is segítik, amikor a számítógéptől felnéz és kollégáival beszél. Nagyjából ötven centiméter és négy méter közötti távolságban éles látáshoz optimalizáljuk őket. Ha számítógépes szemüveget visel, testtartása laza marad, mivel erőfeszítés nélkül tud átnézni a lencse megfelelő részén.

A ZEISS tisztában van azzal, hogy a személyre szabott látás fontos. Mindenki eltérő távolságban és más-más körülmények között végzi a munkáját és a hobbiját, ezért a ZEISS három eltérő lencsetípust alakított ki. Szakszerű illesztés mellett a ZEISS munkaszemüveg-lencsét az utolsó centiméterre pontosan saját vizuális igényeihez lehet igazítani.
 
ZEISS szemüveg munkához:
A lencse személyre szabott kialakításának köszönhetően a viselőnek a munkahelyén a saját igényei alapján kialakított tiszta, éles látásban lehet része mindhárom távolságban:
 
 • Olvasótávolság
 • Munkatávolság
 • Beltéri távolság


Ez így befolyásolja testtartásunkat a kijelző előtt:

 • Fejünk és nyakunk megtartja természetes tartását. 
 • Tökéletes kényelem egész nap.

Így működik a ZEISS M.I.D. technológiája

Személyenként igen változó, hogy milyen igényeket támasztunk látásunkkal szemben munkahelyünkön. Részben attól függ, pontosan milyen munkát végzünk. Esetleg sok időt tölt a nap folyamán azzal, hogy ügyfelekkel vagy kollégákkal beszélget? Vagy szinte egész napját a számítógépe előtt tölti? Másik kritikus szempont a szeme és a kijelző közötti távolság. Annak érdekében, hogy megfeleljen a viselők egyedi igényeinek, a ZEISS kifejlesztette a maximális köztes távolság (M.I.D.) nevű technológiáját. Ez biztosítja a viselő egyedi igényei alapján kialakított tiszta és pihentető látást különböző formákban az optimalizált olvasószemüvegtől kezdve a beltéri használatra tervezett progresszív szemüvegig.

A viselő egyéni maximális köztes távolságát (M.I.D.) meghatározó technológia bevezetésével a ZEISS olyan lencséket alkotott meg, amelyek minden szemüvegviselő esetén igazodhatnak egyéni távolságigényeihez.

A ZEISS munkaszemüveg-lencsékből három eltérő maximális köztes távolság (M.I.D.) alapján választhat:

 • Book (könyv) – kimondottan olvasáshoz optimalizált munkaszemüveg-lencse, amely az olvasótávolság és 100 cm-es M.I.D. között biztosít éles látást.
 • Near (közeli) – kimondottan közeli távolságra optimalizált munkaszemüveg-lencse, amely az olvasótávolság és 200 cm-es M.I.D. között biztosít éles látást.
 • Room (beltéri) – beltéri használatra való progresszív lencse, amely az olvasótávolság és akár 400 cm-es M.I.D. között biztosít éles látást.

Az irodai és munkahelyi használathoz személyre szabott ZEISS lencsék egyedi M.I.D. értéke 100 cm és 400 cm között választható, hogy megfeleljen minden szemüvegviselő egyéni igényeinek.

ZEISS officelens Portfolio, Entfernungen, Distances
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén