Szemüveglencsék munkáhozMADE BY ZEISS

A pillanat, amikor észre sem veszi, hogy vége a munkaidőnek.

Ezért a pillanatért dolgozunk.

Szemüveglencsék munkáhozMADE BY ZEISS

Szemüveglencsék munkához

Jobb látás munkához és szabadidőhöz

A legtöbb szemüvegviselő egyre inkább a munkája szerves részeként tekint a számítógépekre. De ha a nap nagy részét egy képernyő előtt töltjük, megfájdulhat nyakunk, hátunk és vállunk. Ennek az oka gyakran az, hogy nem megfelelő típusú szemüveget használunk. Az olvasószemüveg és a progresszív szemüveg nem a legjobb megoldás azoknak, akik a nap nagy részét kijelző előtt töltik. Jobb választás egy speciálisan munkahelyi használatra tervezett ZEISS lencséjű számítógépes szemüveg. Ez a lencse nagy közeli és köztes látómezővel rendelkezik, így zavartalanul látja a kijelzőt, és testtartása is természetes marad ülés közben. Optimalizált is lehet, hogy megfeleljen egyedi igényeinek.

 • Amit nyer vele

  Amit nyer vele

  Előnyök szemüvegviselőknek

  Egy személyre szabott munkatárs!

  • Tiszta, élesen fókuszált látás a közeli és a köztes tartományban nagy látómezőkkel.
  • Így a pihentető, természetes látás biztosított az irodában és egyéb olyan feladatoknál is, amelyeket szeméhez közel és közepesen távol végez.
  • A legjobb megoldás a kényelmes fej- és testtartás érdekében, amellyel elkerüli, hogy nyaka, háta és válla megfájduljon.
  • Ezt a lencsét úgy alakítottuk ki, hogy vizuális szokásait a munkában és szabadidejében is támogassa. A ZEISS munkahelyi szemüveglencse közeli és köztes látóterét egyedi vizuális igényeinek megfelelően lehet kialakítani.
 • Számítógépes szemüveg: kinek való?

  Miben segítenek a számítógépes szemüvegek?

  Kulcsfontosságú, hogy fej- és testtartása laza maradjon

  Ha számítógéppel dolgozunk, szemünknek kimondottan konkrét távolságokra kell fókuszálnia a közeli és a köztes tartományokban.

  Számítógépes munka olvasószemüveggel

  Az olvasószemüvegek nagyon közeli távolságokra vannak kitalálva, kisebbekre, mint amekkora a számítógép és a szemünk között van. Így ha számítógépes munkához olvasószemüveget használunk, fejünket automatikusan közelebb visszük a kijelzőhöz. Ezáltal kényelmetlen testtartást veszünk fel, nyakunk és hátunk meghúzódhat.

   

  Ez így befolyásolja testtartásunkat a kijelző előtt:

  • Automatikusan előredőlünk, hogy tisztán lássuk a képeket és a szöveget a kijelzőn.
  • Ezzel nyakunkat és hátunkat feleslegesen feszítjük meg.

   

   

  Progresszív szemüveget hord a munkahelyén?

  A progresszív szemüveget viselők teljesen másként nézik számítógépük kijelzőjét. Mivel a progresszív lencsének különböző zónái vannak, hogy minden távolságra jól lássunk, a kijelző előtti munkánál a lencse alsó részén kell átnéznünk. Ehhez kicsit hátra kell döntenünk a fejünket. Ennek a természetellenes testtartásnak megint csak fájó nyak és váll lehet az eredménye.

   

  Ez így befolyásolja testtartásunkat a kijelző előtt:

  • Fejünket felemeljük, hogy a lencse köztes tartományán keresztül nézzünk át.
  • Ezzel nyak- és hátizmainkat feleslegesen feszítjük meg.

   

  A számítógépes szemüveg segít, hogy ellazuljunk

  Éles látás egész nap három különböző munkatávolságnál

  Általánosságban elmondható, hogy a gondosan a munkájához igazított szemüvegben nagyobb valószínűséggel fog kényelmesen és megerőltetés nélkül ülni a kijelző előtt. A ZEISS munkahelyi szemüveglencsék nagy közeli látómezővel rendelkeznek. Döntő fontosságú, hogy bőséges köztes látómezőt is biztosítanak, így akkor is segítik, amikor a számítógéptől felnéz és kollégáival beszél. Nagyjából ötven centiméter és négy méter közötti távolságban éles látáshoz optimalizáljuk őket. Ha számítógépes szemüveget visel, testtartása laza marad, mivel erőfeszítés nélkül tud átnézni a lencse megfelelő részén.

   

   

  A ZEISS tisztában van azzal, hogy a személyre szabott látás fontos. Mindenki eltérő távolságban és más-más körülmények között végzi a munkáját és a hobbiját, ezért a ZEISS három eltérő lencsetípust alakított ki. Szakszerű illesztés mellett a ZEISS munkaszemüveg-lencsét az utolsó centiméterre pontosan saját vizuális igényeihez lehet igazítani.

   

   

  ZEISS szemüveg munkához:
  A lencse személyre szabott kialakításának köszönhetően a viselőnek a munkahelyén a saját igényei alapján kialakított tiszta, éles látásban lehet része mindhárom távolságban:

   

  1. Olvasótávolság
  2. Munkatávolság
  3. Beltéri távolság

   

   

  Ez így befolyásolja testtartásunkat a kijelző előtt:

  • Fejünk és nyakunk megtartja természetes tartását. 
  • Tökéletes kényelem egész nap.
    
    
    
    
 • Technológia

  Így működik a ZEISS M.I.D. technológiája

  Személyenként igen változó, hogy milyen igényeket támasztunk látásunkkal szemben munkahelyünkön. Részben attól függ, pontosan milyen munkát végzünk. Esetleg sok időt tölt a nap folyamán azzal, hogy ügyfelekkel vagy kollégákkal beszélget? Vagy szinte egész napját a számítógépe előtt tölti? Másik kritikus szempont a szeme és a kijelző közötti távolság. Annak érdekében, hogy megfeleljen a viselők egyedi igényeinek, a ZEISS kifejlesztette a maximális köztes távolság (M.I.D.) nevű technológiáját. Ez biztosítja a viselő egyedi igényei alapján kialakított tiszta és pihentető látást különböző formákban az optimalizált olvasószemüvegtől kezdve a beltéri használatra tervezett progresszív szemüvegig.

  A viselő egyéni maximális köztes távolságát (M.I.D.) meghatározó technológia bevezetésével a ZEISS olyan lencséket alkotott meg, amelyek minden szemüvegviselő esetén igazodhatnak egyéni távolságigényeihez.

   


  A ZEISS munkaszemüveg-lencsékből három eltérő maximális köztes távolság (M.I.D.) alapján választhat:

  • Book (könyv) – kimondottan olvasáshoz optimalizált munkaszemüveg-lencse, amely az olvasótávolság és 100 cm-es M.I.D. között biztosít éles látást.
  • Near (közeli) – kimondottan közeli távolságra optimalizált munkaszemüveg-lencse, amely az olvasótávolság és 200 cm-es M.I.D. között biztosít éles látást.
  • Room (beltéri) – beltéri használatra való progresszív lencse, amely az olvasótávolság és akár 400 cm-es M.I.D. között biztosít éles látást.

   

  Az irodai és munkahelyi használathoz személyre szabott ZEISS lencsék egyedi M.I.D. értéke 100 cm és 400 cm között választható, hogy megfeleljen minden szemüvegviselő egyéni igényeinek.

Az Ön személyre szabott lencséi:
A ZEISS termékek lehetnek a legjobb választások az Ön számára.

Az ön rétege: erős, könnyen tisztítható és remek antireflex réteget tartalmaz

ZEISS DuraVision® Platinum és Silver

A rétegek remekművekké teszik a műanyag szemüveglencséket. Keményebbé teszik a lencséket, ezáltal azok ellenállnak a szennyeződésekkel szemben és könnyebben tisztíthatók.

Fedezze fel, mit tehetnek önért a ZEISS Premium rétegek

Ha egész nap számítógéppel dolgozik, ideje új megoldást találnia szemeinek.

DuraVision® BlueProtect

Minden eddiginél több kék fénynek vagyunk kitéve, a készülékek kijelzői által kibocsájtott sugárzás és az olyan modern fényforrások, mint a LED miatt. Sokan azt veszik észre, hogy a lámpák és kijelzők által kibocsájtott kék fénytől elfáradnak és kényelmetlenül érzik magukat.

Így működik a DuraVision BlueProtect

Éles látás egész nap, minden nap

Tisztítómegoldások a ZEISS-től

Mindig bosszantó egy piszkos lencse. A szemüveg tisztításának a lehető legkíméletesebbnek, legegyszerűbbnek és leghatékonyabbnak kell lennie. Ezért ilyen széles a ZEISS tisztítómegoldások választéka.

Gyors törlés vagy alapos tisztítás? A ZEISS-nél megtalálja azt a tisztítómegoldást, amire szüksége van

Nem ez az ideális termék?

Ön a digitális készülékek megszállottja?

ZEISS Digital Lens szemüveglencse

Ki gondolta volna? Úgy tűnik, hogy naponta átlagosan akár 80-szor is ránézünk okostelefonunkra vagy egyéb digitális készülékeinkre! A közeli és távoli tárgyak közötti oda-vissza való gyors fókuszváltás rendkívüli terhet jelent szemünk számára.

Tudjon meg még többet a szemünket érő digitális megterhelésről, és arról, ezen hogyan segíthet egy megfelelő lencse

Kiváló, spontán elfogadást nyújtó progresszív lencsét keres?

ZEISS progresszív szemüveglencsék

A progresszív szemüveglencsék valódi optikai remekművek. Személyre szabott segítséget nyújtanak szemének közelre, távolra és a kettő között mindenhova.

A ZEISS négy teljesítményszintet kínál, hogy biztosan megtalálja a megfelelő progresszív lencsét.

Személyre szabott tanács: keressen optikust a környékén

ZEISS optikusa örömmel mutatja be Önnek a rendelkezésre álló lehetőségeket, majd összeállít egy személyre szabott számítógépes szemüveget.

A ZEISS optikus partnereinek keresése

Ossza meg ezt a cikket az ismerőseivel