Polarizált napszemüveglencsék.

Kényelmes látás zavaró visszatükröződések nélkül.

Mit csinálnak a polarizált napszemüveglencsék?

A polarizált napszemüveglencse nélkülözhetetlen síelők és a vízi sportok szerelmesei számára, de szinte minden szemüvegviselőt jobb látáshoz segít. Ez a speciális réteg csökkenti a zavaróan visszavert fényt, vagyis például a nedves útról, hóról, vízről vagy fémes felületekről visszatükröződő napfényt. Ezzel egyidejűleg egy speciális színezés javítja a kontrasztot és a színérzékelést.

Így kevesebb a zavaró visszatükröződés a lencsén, tehát kimondottan éles és kényelmes látásban lehet része, még élénk napsütésben is. Ez a hasznos extra nemcsak akkor jön jól, ha szeme érzékeny a vakító fényre, hanem akkor is, amikor vezet, strandol, sportol vagy más hétköznapi tevékenységet végez. A polarizált napszemüveglencse jelentősen jobb látáskomfortot biztosít. És természetesen a polarizált ZEISS napszemüveglencsék 100%-os védelmet biztosítanak az UV-A és UV-B sugarakkal szemben.

Így működik a polarizáció.

A természetes fény minden irányba rezeg. Ezért polarizálatlannak minősül. Amikor a fénysugarak tükröző felületre, például vízfelszínre, hóra, vizes útra vagy szemüveglencsére érnek, akkor egy részük adott irányban visszaverődik. Más szóval polarizálódik.

Ennek a fénynek a túlnyomó része függőlegesen polarizálódik, azaz függőlegesen rendezetté válik. Ezzel szemben a szemüveglencse polárszűrője függőlegesen rendezett, így a visszavert fényt nem engedi át, ezzel majdnem teljesen megszünteti a víz, a nedves út és a hó tükröződéseit.

Nélkül Val vel
Nélkül
Val vel

Kapcsolódó termékek

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén