ZEISS progresszív szemüveglencsék.

Egyedi. Minden eddigit felülmúlva. Egyedi. Pont, mint ön.

Természetes látás progresszív lencsével

Szinte mindenkit utolér előbb vagy utóbb. A legtöbben 45 éves korukra megtapasztalják: az apró nyomtatott betűt hirtelen nagyon nehéz kiolvasni, gyenge fénynél az olvasás igen megterhelő a szemnek, az okostelefon kijelzőjén a jelek és szöveg homályossá válik. Ez mind a presbiópia, vagyis a közeli tárgyakra való fókuszálási képesség korral járó fokozatos csökkenésének tünete. Ez egy normális folyamat, amikor is a szemlencse veszít rugalmasságából, így már nem tud megfelelően élesen fókuszálni a különböző távolságokra lévő tárgyakra. A legjobb megoldás a progresszív lencse.

A ZEISS progresszív lencsék mögötti filozófia

A ZEISS progresszív lencsék mögötti filozófia egyszerű minőségi irányelvet követ: minél precízebben illeszkedik a viselő igényeihez egy progresszív lencse, annál jobb és természetesebb lesz a látása. A ZEISS progresszív lencse személyre szabottan az viselő vizuális szokásaihoz, arcformájához és életstílusához készül. A progresszív lencse gyártásánál hihetetlen mennyiségű tényezőt veszünk figyelembe. Ahhoz, hogy magas minőségű gyártást garantálhassunk, egyrészt kiemelkedően precíz készülékekkel végezzük a viselő szemvizsgálatát és a szemüveg illesztését. Másrészt egy hatalmas adatbázist is alkalmazunk teli viselési adatokkal, amely segítségével még akkor is különösen precíz lencsét tudunk gyártani, ha az adott viselő mérési adatai nem állnak rendelkezésünkre. Ezzel a technológiával minden ügyfél esetén konkrét igényeinek pontosan megfelelő progresszív szemüveget tudunk gyártani. A páratlan gyártási minőséget a mikroszkópia, makroszkópia és fényképezőgép optika terén szerzett 165 évnyi szerteágazó optikai tapasztalatunk, valamint a legújabb tudományos kutatások alapján végzett folyamatos termékfejlesztésünk garantálja.

Nem számít, hogy most először kap szemüveget, az olvasószemüvegét váltja le progresszív szemüvegre vagy eddig csak távolra volt szüksége szemüvegre. A hét ZEISS technológia és a négy minőségi kategória alapján látszerészével szorosan együttműködve új progresszív szemüvegének jellemzőit ugyanolyan alaposan tudja összeválogatni, mint egy autó extra felszereltségeit.

ZEISS Technológiák

Precision
Pure1

Precision
Plus2

Precision
Superb3

Individual 24

IndividualFit® Technológia

 

 

 

• 

Luminance Design® Technológia

 

 

 

• 

FaceFit Technológia

 

 

• 

• 

Adaptation Control Technológia

 

• 

• 

• 

FrameFit®+ Technológia

 

• 

• 

• 

Digital Inside® Technológia

• 

• 

• 

• 

Precision Technológiával

1 Precision Pure: Szemre optimalizált
2
Precision Plus: Szemre és keretre optimalizált
3
Precision Superb: Szemre, keretre és arcra optimalizált
4
Individual 2: Szemre, keretre, arcra, a mindennapok fő tevékenységeire optimalizált

Progresszív szemüvegek - apró remekművek

Az összes ZEISS progresszív lencse mögött ott van a Precision Technológia. A technológia a következő három pillérre támaszkodik és a legjobb, legkiválóbb látásélményt biztosítja szemének:

  • Clear Optics – ZEISS Precision: éles, természetes látás.
    A szem és a lencse interakciójának igen összetett szimulációjának köszönhetően célzottan tudunk optimalizálni minden olyan pontot, ahol a szemüvegviselő keresztül néz szemüvegén. Ez a lencse teljes felületén optimális látást garantál.
  • Dynamic Optics – ZEISS Design Philosophy:
    kényelmes és jó dinamikus látás, amely lehetővé teszi, hogy a viselő gyorsan tudjon fókuszálni bármilyen távolságra és bármilyen irányban. A lencsét a két szem ideális együttműködéséhez optimalizáljuk, így nagyobb látómezőt és jobb 3D látást kapunk.
  • Thin Optics - ZEISS esztétika.
    Az optikai teljesítmény, a vastagság és a súly optimális egyensúlyát hozza létre.
Normál kialakítás
Egyedi kialakítás

A lehető legjobb látás éjszaka és gyenge fénynél

A lencseoptimalizálás új generációja. Akár a szeme ujjlenyomata. Ha szükséges, optometristája speciális ZEISS i.Scription® Technológiával is elkészíti progresszív lencséit. Amitől különleges: az úgynevezett hullámfront technológia, egy speciális vizsgálati folyamat során a viselő szemének minden sajátos tulajdonsága feltérképezhető, majd beépíthető a lencse kialakításába.

Ezzel biztosítjuk a lehető legjobb látást éjszaka és gyenge fényviszonyok mellett, valamint nappal a jobb kontrasztérzékelést és intenzívebb színérzékelést.

Tudta, hogy még magasabb dioptria vagy különleges látásprobléma esetén is esztétikusan vékony, légies lencsét tudunk gyártani az igényeinek megfelelően? A lencse lehet műanyagból vagy üvegből. Ön dönt. Amitől különleges: egy könnyebb szemüveg sokkal kényelmesebb viselet.

Csúcstechnológia a személyre szabott és innovatív progresszív lencse mögött

A ZEISS progresszív lencsét négy különböző minőségi kategóriából választhat. Mindegyikük illeszkedik sajátos igényeihez és vizuális profiljához. A felsőbb minőségi szint felöleli az azt megelőző minden előnyét.

ZEISS Progressive Precision Pure progresszív lencse és Digital Inside® Technológia

A digitális készülékek állandó használata új kihívások elé állítja szemünket. Az okostelefonokhoz és tabletekhez kisebb olvasótávolságra van szükség, mint a könyvekhez és más nyomtatott anyagokhoz, így gyakran és gyorsan váltunk fókuszt közelről távolra és vissza, például az okostelefonról az újságra majd ismét vissza. Ez a gyakori váltás napi szinten erőlteti szemeit és égő érzést, vizuális megterhelést vagy akár fejfájást és nyaki fájdalmakat okozhat. A ZEISS progresszív lencséi egy speciálisan optimalizált közeli zónával veszik figyelembe a vizuális szokások változásait. A ZEISS Digital Inside® Technológia révén olyan progresszív lencsét tudunk gyártani, amelyet úgy alakítunk ki, hogy segítse a különböző látótávolságok közötti kényelmes váltást. Így hosszú távon kényelmes látásban lesz része, s egy olyan progresszív szemüveg tulajdonosa lesz, amit a digitális világ kihívásaira fejlesztettünk.

ZEISS Progressive Precision Plus progresszív lencse, Adaptation Control és FrameFit®+ Technológia

A divatirányzatok jönnek és mennek. Főleg, ha keretekről van szó. A formák, méretek, stílusok szezononként változnak. Ugyanakkor a progresszív szemüvegek viselőinél egy szempont állandó: megszokás. Ugyanúgy szeretnének átnézni szemüvegükön, ahogyan azt korábban is tették. A ZEISS Progressive Precision Plus progresszív lencsével, az Adaptation Control és a FrameFit®+ Technológia kombinációjának köszönhetően a viselő pont úgy engedheti le tekintetét amikor a közeli zónán néz át, mint ahogyan azt a korábbi kereténél tette. Így a megszokáshoz nincs szüksége időre, a legjobb spontán megszokás biztosított. Ez nem csak akkor igaz, amikor új keretre, de még új korrekció esetén is. Örüljön a hatalmas keretválasztéknak. Az egzotikustól az exkluzívig. És ne feledje, ha jobban lát, megjelenése is jobb. Ezek a lencsék tökéletesek azok számára, akik szeretik variálni megjelenésüket.

ZEISS Progressive Precision Superb progresszív lencse és FaceFit Technológia. A viselő arcfelépítésének figyelembevételével biztosít optimális látást.

Különböző alapvető tényezők befolyásolják a spontán megszokást és a progresszív szemüveg minőségét. Az egyik ilyen a keret, a lencse és a viselő harmonikus együttműködése. De említhetnénk a pupillatávolságot (PD), az arc formáját és a testtartást. Nincs két egyforma ember, így még inkább fontos figyelembe venni a viselő arcának felépítését a progresszív szemüveg kialakításánál. Hogyan néz át a viselő szemüvegén? Mekkora a viselő PD értéke? Hogyan helyezkedik el a szemüveg az orron? A fül mögött? A ZEISS Progressive Precision Superb progresszív lencse számítógépes, precíz illesztése és a FaceFit Technológia révén a progresszív lencse teljesítményét tovább optimalizáljuk, így javul a látás gyenge fényviszonyok között és biztosított a lehető legjobb 3D látás.

ZEISS Individual 2 progresszív lencse, IndividualFit® és Luminance Design® Technológia

A legjobb megoldás bárkinek, aki progresszív szemüveget hord. A ZEISS Progressive Individual 2 progresszív lencse és az IndividualFit® Luminance Design® Technológiával tökéletesen a viselő anatómiájához és életstílusához illeszkedik. Hobbink és munkánk határozza meg, milyen látásra van szükségünk napi szinten és mit kell tudnia lencsénk kialakításának. Egy sportolónak mások a vizuális szokásai, mint például egy építésznek vagy egy rendőrnek. A ZEISS IndividualFit® Technológia figyelembe veszi ezt a feltételt, és az összes eddig említett technológiát felhasználja a viselő mindennapi vizuális profiljához. Mi az a távolság, ami elsődlegesen fontos számára? A viselő tekintete gyakran vált közelről távolra? Vagy inkább a közelről közepesen távolra?

Ezenfelül a fény mennyisége a nap folyamán változik, ennek eredményeként a pupillánk mérete is. A Luminance Design® Technológia a lencse kialakításánál figyelembe veszi a különböző pupillaátmérőt, amely a fény erejétől függően változik. Az éles kép mellett ez a kontrasztot is javítja, és csökkenti a hagyományos progresszív lencse szélén megszokott torzításokat. Ennek eredménye a csúcstechnológiára és a látszerésszel folytatott alapos konzultációra épülő lehető legjobb progresszív kialakítás, amely kiemelkedő éjszakai látást biztosít és páratlan vizuális kényelmet nyújt nappal.

További lehetőségek

Változtassa progresszív szemüvegét UV-védelmet nyújtó napszemüveggé! Tökéletes nyárra.

Divatos UV-védelem és kivételesen éles látás napfényben a szabadban.

Egy lencse bármilyen kültéri elfoglaltsághoz.

Szemüveg bármilyen helyzethez: progresszív lencse fényre sötétedő kivitelben. Rekordidő alatt sötétedik be.

Fényre sötétedő lencsék

Egy szemüveg bármilyen helyzethez.

Progresszív lencse, amely jobb látást biztosít éjszaka és gyenge fényviszonyok között, valamint fokozott kontraszt- és színérzékelést nappal.

ZEISS i.Scription szemüveglencsék.

Ragyogóbb, élesebb látás élesebb kontraszttal és élénkebb színekkel – még éjjel és szürkületben is.

Vezetés közben nagyobb biztonságot és kényelmet nyújtó progresszív lencse speciálisan optimalizált látóterekkel.

Szemüveglencse vezetéshez.

Érje el úti célját biztonságosan és stressz nélkül.

Progresszív lencse sportolóknak. Ez az ívelt sportszemüveg tökéletes védelmet és optimális látást nyújt még a periférián is.

Napszemüveglencsék sportoláshoz.

Védje szemét és lásson élesen még a lencse szélén át is.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén