Szemüveglencsék i.Scription® technológiával

Még tisztább kép, élesebb kontraszt és ragyogóbb színek

„Éjjel vak vagyok, mint a bányaló.” Sokunkra igaz ez a mondás. Éjszaka, pirkadatkor vagy szürkületben sokan nem látnak olyan jól, mint nappal, mivel pupillájuk kitágul. Azonban a hagyományos szubjektív refrakciót általában élénk fénynél, szűkebb pupilla mellett végzik. Csak a ZEISS i.Profiler®plus hullámfront technológiáját alkalmazó objektív refrakció tudja mérni a látásteljesítményt tág pupilla mellett. Ezután az optikus kiértékeli szemeinek profiljait, és megrendeli ZEISS i.Scription® technológiával optimalizált lencséit. Ezek nemcsak gyenge éjszakai és szürkületi látását javítják, hanem fokozzák a kontrasztot és élesebbé teszik látását.

Amit nyer vele

A lencseoptimalizálás új generációja

  • A hullámfront technológia alkalmazása teszi lehetővé a szem aberrációinak mérését (még a magasabb rendű aberrációkét is).
  • Ha szükséges, gyenge kontrasztú környezetre, például éjszakára, pirkadatra vagy szürkületre jellemző látásra optimalizált lencséket tervezünk és gyártunk.
  • Az eredmény: élesebb kontraszt és kiváló mélységélesség.
  • Sőt a kedvezőtlen fényviszonyok melletti fokozott biztonság is egy további előny.

Innovatív technológia a jobb éjszakai és szürkületi látásért

Az éjszakai és szürkületi látás különleges kihívást jelent szemünknek. Éjszakai vezetés közben több vakító fénnyel van dolgunk, például a szembejövő autók miatt. Sok embernek nehézségei vannak az éjszakai vezetéssel.

Tudta, hogy látásteljesítménye változhat, ha éjszaka tág pupillával vezet? Az objektív refrakció során éjszakai látásteljesítményét is felmérik, így látása i.Scription technológiával is optimalizálható.

Az i.Scription® technológiával optimalizált lencse javíthatja éjszakai látását

Így lát hagyományos lencsén keresztül Így lát az i.Scription® technológiával
Így lát hagyományos lencsén keresztül
Így lát az i.Scription® technológiával

Kéz a kézben: i.Profiler®plus és Scription® a ZEISS-től

A szubjektív refrakció, az optikus által végzett vizsgálat, amely során megállapítja a szükséges korrekciót, általában nappali körülmények között zajlik. A szemüvegviselő jelentős szerepet játszik a folyamatban, le kell írnia, hogyan lát a különböző lencsékkel. A nappali fényviszonyok következtében pupillája szűk. Más szóval csak nappali látását veszik figyelembe a vizsgálat során.

Azonban az i.Profiler® plus által végzett vizsgálat objektív. A szemüvegviselőnek csak bele kell néznie a készülékbe egy rövid időre. Néhány másodperc alatt a hullámfront technológia elemzi az 1500 mérési pontot, és feltérképezi a két szem retináit. Ezután az optikus kiértékeli a tág pupilla melletti, éjszakai látásteljesítményt.

A szubjektív refrakció méréseit és az 1500 egyedi mérést beépítjük a lencsébe a gyártás során. Az i.Scription technológiával optimalizált személyre szabott lencse nemcsak éjszakai látását javíthatja jelentősen, hanem kontraszt- és színérzékelését is.

Objektív refrakció az i.Profiler® plus készülékkel
Objektív refrakció az i.Profiler® plus készülékkel
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén