Teljes UV-védelem színtelen lencsén.

ZEISS lencsék UVProtect Technológiával

Ultraibolya (UV-) sugárzás mindig ér bennünket. Egész évben, egész nap, akár tél van, akár nyár, ha süt a nap vagy épp felhős az ég, mert még ilyenkor is 70-75%-os lehet az UV-sugárzás a Föld felszínén. Az UV-sugárzásnak igazából számos jótékony hatása van, például bőrünkkel érintkezve beindítja a D-vitamin termelését. A melanin termelését is serkenti, azét az anyagét, amivel szervezetünk védekezik a napégéssel szemben, és amitől bőrünk napbarnított lesz.

Azonban a hosszabb ideig tartó UV-sugárzás kárt tehet a védtelen bőrben, UV hatására a bőr öregedése felgyorsulhat, ráncok jelenhetnek meg, és súlyos esetekben bőrrák alakulhat ki.

Egy UV-kamerával megmutatjuk azt, ami szabad szemmel nem látható.
Normál fényképezőgéppel készült fotó.

Normál fényképezőgéppel készült fotó.

UV-kamerával készült fotó, ami megmutatja az UV okozta bőrproblémákat.

UV-kamerával készült fotó, ami megmutatja az UV okozta bőrproblémákat.

Ne kockáztassa szemei egészségét

Bőrünket naptejjel védjük, de ha arról van szó, hogy szemünket kell védenünk a káros UV-sugarakkal szemben, korlátozottak a lehetőségeink. Gyakran megfeledkezünk arról, hogy hosszú távon az UV-sugarak ártalmasak szemünk egészségére nézve és a szem körüli területben is kárt tehetnek. Sajnos csak minden ötödik lencse szűri ki teljesen a 400 nm-ig tartó UV-sugárzást. Ez azt jelenti, hogy a maradék négy lencse nem, vagy csak kis mértékben szűri ki az UV-sugárzást. Emiatt a lencse átengedi az UV-sugarakat, amik így kárt tehetnek a szemben és a bőrben is.

A védelem hiánya komoly szembetegségekhez vezethet, valamint a szemet körülvevő szövetek felgyorsult öregedési folyamatát eredményezheti, mint például:

Photokeratitis

A szaruhártya napégése az erős UV-sugárzás következtében.

A bőr öregedése és DNS-ének módosulása UV hatására

83996997

A szemhéj bőrének öregedése UV hatására felgyorsul, megvastagodik és erőteljesen ráncosodik. A bőrrák 5-10%-a a szemhéjon alakul ki.1

Szürkehályog

A szemlencse homályosodása, ami gyakran az erős UV-sugárzás következménye. Csökkent kontrasztérzékenységgel és gyengült látóélességgel kezdődik, de végső stádiuma a vakság. Csak műtéti úton, a lencse cseréjével gyógyítható.2 Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a szürkehályogos eseteknek nagyjából 20%-át az UV-sugárzás okozza vagy súlyosbítja.3

A vakságért
világszerte 48%-ban a
szürkehályog felelős²

ZEISS UVProtect Technológia minden színtelen ZEISS lencsén

A káros UV-sugarakkal szemben 400 nm-ig ajánlott az UV-védelem. Ezért emeli a ZEISS új szintre a szolgáltatás színvonalát azzal, hogy az idei évtől kezdődően minden színtelen ZEISS műanyag lencsénél teljes UV-védelmet biztosít.

Az UV-kamera megmutatja, mit is jelent ez: a ZEISS UVProtecttel ellátott színtelen lencsék UV-kamerával készített képe olyan sötét, akár egy napszemüvegé, mivel a lencse teljesen kiszűri az UV-sugarakat.

Az UVProtect Technológia UV-védelme felülmúlja az iparági elvárásokat, mivel a színtelen ZEISS lencsék 400 nm-ig szűrik ki a káros UV-sugarakat. Ez ugyanolyan szintű UV-védelem, amit a prémium kategóriás napszemüvegek is nyújtanak.

A ZEISS ígéret

Teljes körű UV-
védelem

A lencse egészen 400 nm-ig kiszűri az UV-sugarakat.

A lencse egészen 400 nm-ig kiszűri az UV-sugarakat.

Teljes UV-védelem a szemnek és a szemkörnyéki bőrnek.

A színtelen, egész napos szemüveglencse ugyanolyan UV-védelmet nyújt, mint a prémium napszemüveglencsék.

A színtelen, egész napos szemüveglencse ugyanolyan UV-védelmet nyújt, mint a prémium napszemüveglencsék.

Kapcsolódó cikkek

Elsősegély a szem napégése esetén A szem napégésének felismerése és kezelése
Az UV-sugárzás előnyei és hátrányai Miért fontos az UV? Milyen kockázatokkal jár?

Egészség + megelőzés 2018. márc. 14.

Tags: Napszemüvegek

Mikor kell védeni a szemet az UV-sugárzással szemben? Optimális UV-védelem bármilyen évszakban
UV-védelem a mindennapokban Ablaküveg, ruházat és szemüveg. Melyik szűri az UV-t? És melyik nem?
UV- és tükröződés elleni védelem Mi a különbség?
Milyen napszemüveg passzol tökéletesen a kedvenc elfoglaltságához? Minden alkalomra van tökéletes napszemüveg
ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén