ZEISS BlueGuard szemüveglencsék

Könnyebbség a szemnek.

Nagyobb kitettség a mesterséges kék fénynek – életkortól függetlenül.

Életünk egyre inkább digitalizálódik. Legyünk bárhol, online dolgozunk, játszunk, tanulunk és vásárolunk. Életmódunk ezirányú változásának eredményeképp minden eddiginél jobban hagyatkozunk látásunkra. Ez azt jelenti, hogy a napból érkező potenciálisan káros kék fénysugarak mellett a mesterséges kék fénynek is jobban ki vagyunk téve.

Naphosszat képernyők veszik körül?

Egyes kutatások már 2020 áprilisában kimutatták, hogy az emberek világszerte, életkortól függetlenül egyre több időt töltenek digitális eszközök használatával1. Ezenkívül több időt töltenek otthonukban beltérben, ahol a helyiségeket napjainkban LED-fényforrások világítják meg, amelyek szintén kék fényt bocsátanak ki. A napsugárzás révén őket érő potenciálisan káros kék fény mellett a legtöbb ember a mesterséges kék fénynek is jobban ki van téve.

Élvezze a kényelmes látás és a jó megjelenés előnyeit anélkül, hogy kékfény-szűrő szemüvegén zavaró kékes, lilás tükröződést tapasztalna! A ZEISS BlueGuard lencsék kiszűrik a potenciálisan káros kék fényt1, és teljes UV-védelmet is nyújtanak.

Mi a kék fény, és hogyan működnek a kékfény-szűrő szemüvegek?

A nap által kibocsátott fény egy része a kék spektrumba esik, de szinte minden modern digitális eszköz és LED-fényforrás is bocsát ki kék fényt. Az UV-sugárzással ellentétben a kék fény behatol a szem belsejébe, a kék fénynek való túlzott kitettség pedig a szemfáradtság érzetét keltheti, és homályos látást okozhat. A kék fény befolyásolja testünk cirkadián ritmusát és a melatonin termelésének képességét is, így hatással lehet az alvásra.
A kékfény-szűrő szemüvegek kiszűrik a kék fény spektrumának azon részét, amely potenciálisan káros és zavaró lehet.

Mi a digitális szemfáradtság?

A fejfájás, a homályos látás, a szemek égése vagy a szemszárazság mind a digitális szemfáradtság gyakori tünetei, amelyet előidézhet a digitális eszközök hosszan tartó használata. A táblagépek, okostelefonok és számítógépek aránytalanul sok káros kék fényt bocsátanak ki, ami a szemen belül olyan optikai hibákhoz vezethet, mint például a fényszóródás és hosszanti kromatikus aberráció.

ZEISS BlueGuard lencsék: a kékfény-szűrő szemüvegek következő generációja.

Korábbi termékeinknél a káros kék fény kiszűrését egy kékfény-szűrő réteg szemüveglencsére történő felvitelével értük el. A ZEISS BlueGuard szemüveglencsék káros kék fényt szűrő tulajdonságai a lencse anyagának szerkezetéből adódnak. Ez lehetővé teszi számunkra a ZEISS DuraVision Platinum, azaz legkiválóbb szemüveglencse-rétegünk alapvető kiegészítőként történő használatát a ZEISS BlueGuard lencsék esetén.

Fokozott védelem

A ZEISS BlueGuard lencsék teljes UV-védelmet nyújtanak, és immár a potenciálisan káros és zavaró kék fény akár 40%-át2 kiszűrik.

Könnyebbség a szemnek

Káros kékfény-szűrő szemüvegeinket úgy terveztük, hogy megoldást kínáljanak a digitális szemfáradtságra egyre inkább digitalizálódó világunkban.

Kevesebb tükröződés

Az online és offline is előnyös megjelenés érdekében a ZEISS BlueGuard lencséknek akár 50%-kal alacsonyabb a digitális kékfény-visszaverése3, mint a ZEISS DuraVision BlueProtect rétegnek.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén