ZEISS tisztítómegoldások lencsékhez és kijelzőkhöz

Kíméletes és alapos tisztítás akár útközben is.

Kényelmes és hatékony tisztítás. Tökéletes a pörgős életmódhoz.

Talán kapóra jön a szemüveg megtisztításához a ruhája, a nyakkendője vagy egy papírzsebkendő, de ezek mégsem igazán alkalmasak erre a célra, és károsíthatják is a lencsét. A ZEISS nedves törlőkendő kíméletesen tisztítja a lencsét, nem hagy nyomot rajta és pont annyira gyors, mintha a ruháját használná. A puha, mikroszálas törlőkendőt egyedi tisztítószer-kombináció nedvesíti, hogy lencséje ne legyen kitéve a tisztítókban elterjedten használatos agresszív szereknek. Jó önnek – jó a szemüvegének.

Alkoholmentes nedves törlőkendők

 • A ZEISS nedves törlőkendőit kifejezetten az üveg- és műanyag lencsék kíméletes és hatékony tisztítására fejlesztették ki, és különösen hatékonyak a kiváló minőségű, réteggel ellátott precíziós lencséken.
 • A ZEISS nedves törlőkendőink a COLTS (független laboratórium) pecsétjével rendelkeznek, amely igazolja, hogy a tisztítás kíméletes, hatékony és biztonságos.
 • A nedves törlőkendők könnyedén eltávolítják a foltokat, szennyeződést, ujjlenyomatokat, piszkot és olajat.
 • A tisztítás után a lencsék csík- és foltmentesek lesznek.
 • A gyengéd tisztítószer pedig megfelel a kiváló minőségű rétegeinkkel ellátott lencséken történő használatra, és karcmentes tisztítást tesz lehetővé.
 • Másodpercek alatt megszárad, gyors és hatékony eredményt biztosítva.
 • A törlőkendők egyenként vannak becsomagolva, így ideálisak útközben vagy otthon történő használatra.
 • A puha mikroszálas kendők természetes cellulózból készülnek. Ez azt jelenti, hogy biológiailag lebomlanak, valamint nem tartalmaznak műanyag mikrorészecskéket.
 • Az alkohol- és illatmentes törlőkendők biztonságosan és alaposan megtisztítanak minden optikai felületet, ideértve a fényképezőgépeket és a távcsöveket is.

Szemüveg tisztítása a ZEISS nedves törlőkendőkkel

 1. Bontson fel egy ZEISS nedves törlőkendőket tartalmazó csomagot, és emelje ki belőle az összehajtogatott törlőkendőt.
 2. Gyengéden fogja meg a szemüveget a keretnél fogva.
 3. Az összehajtogatott törlőkendő segítségével gyengéden törölje le a lencséről és a keretről a felületén összegyűlt port.
 4. Ezután nyissa ki teljesen a törlőkendőt, és körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg a lencsét.
ZEISS Lens Wipes

Szemüveg tisztítása spray segítségével

A szemüveg tisztítása még sosem volt ilyen egyszerű, hála a ZEISS mikroszálas törlőkendőnek és a kifejezetten erre a célra kifejlesztett ZEISS lencsetisztító spray-nek. A törlőkendő használható önmagában a tiszta lencsék megszárításához, vagy kombinálható a ZEISS lencsetisztító spray-vel az alaposabb tisztítás érdekében.

ZEISS lencsetisztító spray

 • Professzionális megoldás a lencsék biztonságos és gyors tisztításához.
 • A kifejezetten erre a célra kifejlesztett formula gyengéden oldja a zsírt, és távolítja el a szennyeződést, csíkmentes száradást biztosítva
 • Bármilyen üveg- és műanyag szemüveglencsén használható (különösen a kiváló minőségű, réteggel ellátott lencséken)
 • A legjobb eredmény érdekében a művelethez használjon egy tiszta mikroszálas törlőkendőt.

Szemüveg tisztítása a ZEISS tisztító spray segítségével

 1. Gyengéden fogja meg a szemüveget a keretnél fogva.
 2. Fújja be a lencse felületét a ZEISS lencsetisztító spray-vel.
 3. Mikroszálas törlőkendő segítségével gyengéden törölje le a lencséről és a keretről a felületén összegyűlt port.
 4. Körkörös mozdulatokkal törölje tisztára a lencséket.
Cleaning spectacle lenses has never been easier, thanks to the ZEISS Microfibre Cloth and specially-designed Lens Spray

Páramentesítő szett szemüveglencséhez

A párás szemüveg rendkívül zavaró lehet, főleg azok számára, akik hosszú órákon át szemüveget hordanak. A párásodás a látást különösen megnehezíti főzés, sportolás vagy forró ital fogyasztása, illetve főzés közben. A ZEISS páramentesítő szett hatékony megoldás, amely akár 72 órán át is páramentesen tartja a szemüveget. Ez tisztább, kényelmesebb látást biztosít, akár maszk viselése esetén is.

 • Megelőzi a szemüvegek, napszemüvegek, védőszemüveg és fényképezőgépek lencséinek párásodását.
 • A ZEISS páramentesítő folyadékot a törlőkendőre kell fújni, majd azzal alaposan áttörölni a szemüveglencsét, így a lencsék akár 72 órán keresztül is páramentesek maradnak az optikai minőség befolyásolása nélkül.
 • A ZEISS páramentesítő folyadék és a ZEISS páramentesítő törlőkendő vékony víztaszító réteget hoz létre a lencséken – mintha egy kiegészítő ideiglenes réteg volna. Ez biztosítja, hogy a finom, lecsapódó vízcseppek ne tapadjanak a lencse felületére.
 • A kifejezetten erre a célra kifejlesztett törlőkendőnek köszönhetően a folyamat gyors és kíméletes, és nem károsítja a szemüveglencse rétegét.
 • A termék használható réteggel ellátott síszemüvegen, napszemüvegen, sisakellenzőn, úszó- és búvárszemüvegeken, valamint a számítógép-használathoz tervezett szemüvegeken, a védőszemüvegeken és a fényképezőgépek lencséin is.

A páramentesítő szett használata

 1. A ZEISS páramentesítő szett optimális használata érdekében először tisztítsa meg a lencséket egy ZEISS nedves törlőkendő vagy a a ZEISS tisztító spray segítségével, hogy minden szennyeződést eltávolítson róluk.
 2. A szettben található speciális törlőkendőre fújjon a páramentesítő spray-ből.
 3. Ezután törölje át a lencséket a páramentesítő törlőkendővel egyenletesen mindkét oldalon, amíg a felület teljesen száraz nem lesz.
 4. Az optimális teljesítmény érdekében minden 72 órában ismételje meg a páramentesítő spray használatát.
AntiFog spray for glasses

ZEISS páramentesítő törlőkendők

 • ZEISS páramentesítő törlőkendők: hatékonyan megelőzik a párásodást akár 3 napon keresztül.
 • Kifejezetten az optikai lencsék kíméletes és alapos tisztítására fejlesztették ki őket, emellett párásodás elleni védelmet is nyújtanak (szemüvegekhez, fényképezőgépekhez, távcsövekhez, sport- és védőszemüvegekhez).
 • Független minősítéssel rendelkeznek, mely garantálja, hogy nem merül fel a lencsék károsodásának kockázata.
 • A gyorsan száradó formula másodpercek alatt megszárad, és csíkmentes felületet hagy maga után, miközben eltávolítja az ujjlenyomatokat, szennyeződéseket, port és olajat.
 • Az egyenként becsomagolt nedves törlőkendők tökéletesen használhatóak otthon vagy útközben.
 • A ZEISS páramentesítő törlőkendők természetes cellulózból készült puha, mikroszálas kendők, amelyek nem tartalmaznak műanyag mikrogyöngyöket.

A páramentesítő törlőkendők használata

 1. Hajtogassa szét a kendőt, és óvatosan, körkörös mozdulatokkal törölje át a felületet, amíg az meg nem szárad.
 2. A felület másodpercek alatt megszárad. Csak nedves állapotban használja a törlőkendőt.
 3. Ismételje meg naponta vagy szükség szerint a tiszta és páramentes látás érdekében.
AntiFog wipes for glasses

Hogyan kell használni a páramentesítő szettet?

A ZEISS nedves kijelző tisztító kendők használata

A mobiltelefonok, monitorok és laptopkijelzők nagyon könnyen magukhoz vonzzák a port, és ez rendkívül megnehezíti a látást és a megfelelő munkavégzést. Ráadásul ezeket a tárgyakat rendszeresen meg is érintjük, emiatt fontos a rendszeres tisztításuk, hogy megelőzzük a kórokozók esetleges terjedését. A digitális eszközök legegyszerűbb és legbiztonságosabb tisztítási módja a speciálisan a kijelzőkhöz létrehozott törlőkendő használata. Ezek előre benedvesített kendők, és így minimális a kockázata annak, hogy a drága digitális eszközei a túlzottan nedves törlőkendő miatt sérülnek.

 • Ezeket kifejezetten a digitális eszközök (okostelefonok, táblagépek, laptopok és számítógépek) kímélő és hatékony tisztítására fejlesztettük ki.
 • Eltávolítják az ujjlenyomatokat, a piszkot, a port és az olajat.
 • Gyorsan szárad, másodpercek alatt hatékony eredményt biztosítva.
 • A törlőkendők egyenként vannak becsomagolva, az eszközöket tehát otthon, az irodában vagy útközben is megtisztíthatja.
 • Bár a kíméletes tisztítószer alkohol-, ammónia- és illatmentes, rendkívül alaposan megtisztítja az eszközöket.
 • A ZEISS nedves kijelzőtisztító kendők puha, mikroszálas, egyszer használatos kendőkből állnak, amelyek természetes cellulózból készülnek. Ez azt jelenti, hogy biológiailag lebomlanak, valamint nem tartalmaznak műanyag mikrogyöngyöket.

Az okoseszközök tisztítása a nedves kijelzőtisztító kendők segítségével

 1. Vegye ki a telefont vagy a táblagépet a tokjából vagy a tartójából.
 2. Bontson fel egy ZEISS nedves monitortörlő kendőt tartalmazó csomagot, és emelje ki belőle az összehajtogatott törlőkendőt.
 3. Az összehajtogatott törlőkendővel finoman törölje le a képernyőről a felületén meggyűlt port.
 4. Ezután nyissa ki teljesen a törlőkendőt, és körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg a telefon, a tablet vagy az okosóra képernyőjét, majd az egész készüléket. Figyeljen arra, hogy az eszköz minden felületét megtisztítsa.
 5. A töltési pontokban rengeteg por és lerakódás felgyülemlik. A törlőkendők segítségével tisztítsa meg ezek környékét, majd egy kis ecset, száraz szivacs vagy száraz vattapamacs segítségével finoman távolítsa el a belsejükben felgyülemlett szennyeződést.
 6. A táblagép tokját vagy tartóját az anyagának megfelelő tisztítószerrel tisztítsa meg. A műanyag vagy kemény tokok legnagyobb részében a meleg víz és a szappan megfelelő. A tok teljes száradása után tegye vissza a készüléket a tokba.
ZEISS Smartphone Wipes

Hogyan kell fertőtleníteni szemüvegünket?

A Covid19-járvány következtében mindannyiunkban jobban tudatosult, hogy mennyire fontos a megfelelő higiénia. A megfelelő tisztítási rutinba bele kell tartoznia a szemüveg rendszeres fertőtlenítésének is, különösen ha elhagyta a lakását.

How to disinfect glasses

Gyakran ismételt kérdések a szemüveg tisztításával kapcsolatban

Tudjon meg mindent a szemüveg tisztításáról és fertőtlenítéséről

Melyek a ZEISS nedves törlőkendők összetevői?

A ZEISS nedves törlőkendőkben izopropanolt (IPA) is tartalmazó speciális kombináció található, amely az orvostechnikai eszközök tisztításakor is használatos. A ZEISS monitortörlő kendők speciális felületaktív anyagokat tartalmaznak a mobileszközök kíméletes és hatékony tisztításához, beleértve az okostelefonokat és a táblagépeket is. A ZEISS nedves törlőkendők speciális felületaktív anyagokat tartalmaznak az optikai felületek kíméletes és hatékony tisztításához.

Mi a különbség a ZEISS nedves törlőkendők és a ZEISS kijelzőtisztító kendők között?*

A nedves törlőkendők egyesével vannak csomagolva és alkoholmentesek, egyedül a méretükben különböznek.

Milyen összetevők vannak a ZEISS lencsetisztító spray-ben?

A ZEISS lencsetisztító spray speciális felületaktív anyagokat tartalmaz az optikai felületek kíméletes és hatékony tisztításához.

Hogyan tisztíthatom meg a szemüvegemet vagy az optikai felületeket a ZEISS nedves törlőkendőkkel?

A használati utasítás megtalálható minden egyes törlőkendő csomagolásán, de a törlőkendők gyorsan és egyszerűen használhatók. Először az összehajtogatott törlőkendővel finoman törölje le a képernyőről a felületén meggyűlt port, majd nyissa ki teljesen a törlőkendőt, és körkörös mozdulatokkal tisztítsa meg a felületet. Körülbelül tíz másodperc után a felületnek tisztának és száraznak kell lennie.

Hol vehetek ZEISS nedves törlőkendőt?

A ZEISS nedves törlőkendőket a ZEISS partneroptikáknál vásárolhatja meg.

Használható-e a ZEISS törlőkendő vagy a ZEISS lencsetisztító spray kontaktlencse tisztítására?

Nem, ezeket semmilyen körülmények között ne használja kontaktlencse tisztítására. A kontaktlencse tisztításával kapcsolatban tekintse meg a gyártói útmutatót.

Rendelkeznek-e a ZEISS nedves törlőkendők páramentesítő vagy antisztatikus jellemzőkkel?

Nem a ZEISS nedves törlőkendők nem rendelkeznek páramentesítő vagy antisztatikus jellemzőkkel. A DuraVision réteg rendelkezik antisztatikus jellemzővel, illetve a ZEISS páramentesítő szett akár 3 napon keresztül megakadályozza a lencsék párásodását.

Hogyan működik a ZEISS páramentesítő spray?

A legjobb eredmények érdekében a ZEISS páramentesítő szett használata során először tisztítsa meg a lencséket egy ZEISS nedves törlőkendő vagy a a ZEISS tisztítóspray segítségével, hogy minden szennyeződést eltávolítson róluk. A szettben található törlőkendőre fújjon a páramentesítő spray-ből. Ezután törölje át a lencséket a páramentesítő törlőkendővel egyenletesen mindkét oldalon, amíg a felület teljesen száraz nem lesz. A vékony bevonat akár 72 órán át is a lencsén marad. Ismételje meg a műveletet, mivel idővel a hatása csökken.

Bármilyen törlőkendőt használhatok a ZEISS páramentesítő spray-vel?

A páramentesítő szettben lévő speciális páramentesítő törlőkendőt olyan összetevőkkel előkezeltük, amelyek együttműködnek a spray-vel a lencse megfelelő bevonatának létrehozása érdekében. Ha a páramentesítő spray-vel csak egy általános mikroszálas törlőkendőt használ, nem éri el ugyanazt az eredményt.

Használható-e a ZEISS nedves törlőkendő vagy a ZEISS spray CD-k és DVD-k tisztítására?

A ZEISS nedves törlőkendőt és a ZEISS spray-t nem teszteltük CD-n és DVD-n, mivel csak optikai felületekre történő használatra szántuk őket. Nem javasoljuk ezen tárgyak tisztítását a ZEISS nedves törlőkendővel vagy a ZEISS spray-vel.

Biztonságos-e a ZEISS nedves törlőkendő használata a tükröződéscsökkentő réteggel rendelkező szemüvegen?

Igen, a törlőkendők különösen hatékonyak a tükröződéscsökkentő réteggel rendelkező szemüvegen. A ZEISS nedves törlőkendők minden típusú szemüvegen használhatók, különösen a jó minőségű, réteggel rendelkező precíziós lencséken.

Újrahasználhatom-e a ZEISS nedves törlőkendőt a tasak felbontása után?

Nem, minden törlőkendőt egyetlen tisztításra szántunk, amíg a törlőkendő nedves. Ez biztosítja, hogy nem visz át szennyeződést egyik tisztítás után egy másik lencsére. A vizsgálatok szerint az újrafelhasználható tisztítókendőkön kis, súrlódó részecskék maradnak, amelyek apró karcokat okoznak a lencsén/digitális eszközön.

Biztonságos-e a ZEISS nedves törlőkendők használata más optikai felületeken, mint például a számítógép képernyőjén, mobiltelefonokon, iPadeken, kamerákon, plazmatelevíziókon és LCD-televíziókon?

A ZEISS nedves törlőkendők alkalmasak a kamerák és a szemüvegek lencséinek tisztítására is, a táblagépek, okostelefonok és televíziók tisztítására pedig a ZEISS monitortörlő kendőket javasoljuk.

A digitális eszközöm gyártója alkoholos törlőkendővel történő tisztítást javasol. Használhatom-e a ZEISS nedves törlőkendőket?

Minden digitális eszköz esetén olvassa el a gyártói útmutatásokat a megfelelő tisztítási módszer tekintetében, és ennek megfelelően végezze a tisztítást. Ha a gyártó alkoholalapú törlőkendőt javasol, lehetséges a ZEISS nedves törlőkendők használata, ha az eszköz tisztítási útmutatásainak megfelelően használja.

Hogyan tároljam a ZEISS nedves törlőkendőket vagy a ZEISS monitortörlő kendőket?

A kendőket száraz és hűvös helyen, közvetlen napfénytől és hőtől elzárva tárolja.

5 tipp a szemüvegek és kijelzők tisztítására

Don't just reach for your tissue, tie or sleeve to clean your glasses – you're not doing your lenses any favours.

1. Ne nyúljon automatikusan ruhája, nyakkendője vagy papírzsebkendője után. Ezekkel nem tesz jót lencséjének. Ne feledje! A megfelelő gondoskodás megnöveli szemüvege élettartamát és jobb látást is biztosít. Még ha egy megállásnyi ideje sincs, akkor is csak megbízható optikai szakemberektől származó tisztítótermékeket használjon.

Don't wash microfibre cloths in water warmer than 40° C and don't add fabric softener – otherwise the cloth will leave streaks the next time you clean your glasses.

2. A mikroszálas törlőkendőt ne mossa 40 °C-nál magasabb hőfokon, és ne használjon öblítőt, máskülönben a kendő nyomot hagyhat a szemüvegén a következő tisztítás során.

Scratches can't be wiped away, no matter if you have plastic or glass lenses.

3. A karcokat nem lehet eltüntetni sem a műanyag, sem az üveglencséről. Ebben a tekintetben a megelőzés a célravezető, mivel a karcos lencsét haladéktalanul cserélni kell. Még ha látszólag csak esztétikai is a baj, az apró karcon keresztül a fény szóródik, így zavarja a szemet. Ezért fontos, hogy lencséjét törlőkendővel tisztítsa.

Your glasses need a home!

4. Szemüvegének saját helyre van szüksége! Amikor nem viseli, tartsa kemény tokban. Ha nincs kéznél a tok, mindenképpen biztonságos helyre tegye lencsével felfelé.

Glasses don't like extremely high or extremely low temperatures.

5. A szemüveg nem kedveli sem az extrém magas, sem az extrém alacsony hőmérsékletet. Egy meleg nyári napon az autóban kialakuló hőség is, például olyasvalami, amit jobb elkerülni. Ugyanez igaz a szaunára vagy az otthoni fűtésre. Ne tegye ki szemüvegét a szükségesnél jobban extrém hőmérsékletnek.

Kapcsolódó termékek

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén