Tegye láthatóvá a láthatatlant – már a kezdetekkor!

ZEISS X-Ray sorozat a könnyűfémöntés-technológiában

Az alkatrészek belsejében számos hiba bújik meg – ha ezek rejtve maradnak, a folyamat későbbi szakaszaiban problémákat okozhatnak, és így szükségtelenül magas költségeket eredményezhetnek. Tegye láthatóvá a láthatatlant már a munkafolyamat korai szakaszában, és győződjön meg öntvényei minőségéről!

Merjen betekinteni a folyamatokba!

Az öntvények komplex gyártási folyamata során különféle hibák jelenhetnek meg, és nemcsak az alkatrészek felületén. A belső hibák olykor jelentős hatással lehetnek az alkatrész stabilitására. A hibás geometriájú öntött alkatrészek emellett használhatatlanok lesznek a későbbi összeszerelés során. Ezért fontos a hibák megbízható és korai észlelése. A röntgentechnológiának köszönhetően mindez lehetséges – akár egyetlen szkenneléssel!

Pórusok és porozitás

A pórusok gömb alakú gáznemű zárványok, amelyek például a leválasztószerek gázzá alakulása nyomán, illetve az öntőszerszám nem megfelelő szellőzése miatt alakulnak ki.

Repedések

A repedéseket és a termikus fáradást többek között szennyeződések és a túl nagy beömlési sebesség okozhatják.

Zsugorodási lyukak

A zsugorodási lyukak éles szélű, vákuumot tartalmazó üregek, amelyek gyakran kapcsolódnak egymáshoz. Ezek az anyag szilárdulása során alakulnak ki. Ennek oka lehet például a túl alacsony utónyomás vagy a beömlőnyílás nem optimális pozíciója.

Zárványok

A zárványok olyan anyagkomponensek, amelyek általában szilárdabbak, mint az alapanyag. Ezeket például az öntőanyag szennyeződése okozhatja.

Hidegfolyás

Ez a hiba az olyan vonalak vagy bemélyedések összefoglaló neve, amelyek oka a túl alacsony öntési vagy olvadási hőmérséklet, esetleg a túl hosszú öntési idő.

Töltéshiány

Ez a hiba azon öntési területeken fordul elő, amelyeket nem tölt ki teljesen az anyag, vagy amelyek körvonalai nem egyértelműen képeződtek le, például az elégtelen dugattyúsebesség vagy utónyomás miatt.

Szivacsos területek

A szivacsos területeken apró pórusok vagy zsugorodási lyukak halmozódnak fel, amelyek súlyos mértékben ronthatják az öntvény stabilitását.

Törött mag

A homokmag törését vagy szétesését például a nem optimális anyagösszetételű öntőforma vagy az öntőanyagot ért túlzott hőstressz okozhatja. Ez megváltoztatja az öntőforma szerkezetét, így az öntvény geometriája hibás lesz.

Sorja

A sorja vékony fémszálak sorozata az öntvényen, melynek okozója például a túl nagy beömlési sebesség vagy a helytelenül beállított befogóegység lehet.

Hólyagok

Az öntvény felületén hólyagok formájában megjelenő anyagduzzadás oka lehet például a túl magas öntési hőmérséklet, vagy a túl nagy dugattyúsebesség a második fázisban.

Homok- vagy sómaradványok

Az öntés után gyakran marad az öntvényben homok vagy só. A röntgensugár segítségével ez láthatóvá válik, így az alkatrész megtisztítható, majd feldolgozható.

Deformációk

Különösen hosszú, nehéz öntvények esetén léphet fel deformáció a további szállítás során, ha az anyag még nem teljesen hűlt le. Ezek a deformációk például a kész termék CAD-modellel történő összehasonlítása során válnak láthatóvá.

Elmozdult homok- vagy sómag

Ha a kezelő hibákat követ el az öntés előtt, a mag öntvénybe történő behelyezése során, akkor az öntvény geometriája nem fog megfelelni a CAD-modellnek. Az alkatrész így nem használható fel az összeszerelés során.

További információkat szeretne megtudni a ZEISS könnyűfém-alkalmazásokkal kapcsolatos megoldásairól?

Töltse ki az alábbi űrlapot a prospektus letöltéséhez.