Mennyi szemüvegre van szüksége?

Ne kápráztassa el az itt kínálkozó opciók nagy száma!

A szemüvegviselők számára folyamatosan új lencsetípusok kerülnek a piacra: szemüvegek a digitális berendezésekkel való használatra, a számítógépes munkánál javasolt szemüvegek, az autó vezetésnél ajánlatos szemüvegek és fényre sötétedő lencsék, amelyek a fényre és az UV sugarakra reagálnak. De mégis hány szemüvegre van valóban szüksége? A következő tanácsok segítenek Önnek a jelenleg rendelkezésre álló szemüveglencsék óriási választékából megtalálni azt, amire valóban szüksége van.

Minden technológia és a látást optimalizáló folyamatok közepette egy szemüveg megvásárlása még mindig egy kimondottan személyes döntés marad. Egy olyan szemüveget kell vásárolnia, amellyel jól érzi magát, és amely hűen tükrözi az élethez való hozzáállását – sőt még gazdagabbá is teszi azt – és alkalmazkodik az Ön vizuális szokásaihoz. És ne feledje el: a szemüvegnek tükröznie kell az Ön személyes stílusát. A kérdés, hogy Önnek hány szemüveggel kell rendelkeznie legalább annyira személyes, mint a kérdés hogy mennyi cipőre van szüksége.

De sokan természetesen könnyebben választanak ki egy pár cipőt, mint egy szemüveget. Ezért nagyon fontos, hogy a vásárlásnál szorosan együtt működjön a látszerészével. A látszerésznek profi és tisztességes módon kell dolgoznia Önnel, amikor meghatározza, hogy milyen megoldásra és milyen típusú szemüveg(ek)re van szüksége. Mi, a ZEISS-nél nagyon fontosnak tartjuk, hogy a szemüveglencsék széles választékát kínáljuk a látszerész számára.- Ezek a szemüveglencsék tulajdonságaiknak (pl. színezések, antireflex és keményítő rétegek, stb.) és az egyén igényeihez igazítható kialakításuknak köszönhetően kiemelkednek a versenytársak termékei közül. Mi továbbra is fejlesztjük az egyre korszerűbb és jobb szemüveglencséket annak érdekében, hogy megfeleljünk minden egyes szemüvegviselő egyedi igényeinek: mindegy, hogy egyfókuszú vagy más típusú lencséről van szó – a választás az Öné!

Ez a többlépcsős modell segítséget tud nyújtani Önnek a tudatos vásárláshoz és az Ön személyes igényeinek megfelelő megoldás megtalálásához: 

1// Minden helyzetben tökéletes: mindennapi használatra alkalmas szemüveglencsék

Mindegy, hogy egyfókuszú, vagy progresszív lencsékről van-e szó, egy olyan szemüvegre van szüksége, amely optimális látást biztosít! A szemüveglencse típusának meghatározásától a keret kiválasztásáig – ne hagyjon semmit a véletlenre. A szemüvegének az egyik legértékesebb tulajdonává kell válnia, és örömét kell lelnie benne, mialatt optimális látást biztosít Önnek. A keretnek egy második bőrként kell illenie az Ön személyiségéhez, az Ön arctípusához, és ha nem is mindegyikhez, de a legtöbb ruhájához. Nem szabad nyomnia az orrát, nem szabad túl nehéznek lennie, vagy allergiás reakciókat. Mindennek tökéletesnek kell lennie. A progresszív szemüveglencsék esetén az egyedi látómezőknek Önhöz és az Ön látásához kell igazodniuk.

Van valami új az autóvezetők számára is: ZEISS DriveSafe lencsék az Ön vezetéshez is használt szemüvegéhez. Ez egy olyan mindennapi használatra alkalmas szemüveglencse, amelyet a speciális rétegének és felületkialakításának köszönhetően a vezetéshez optimalizáltunk. Ezek a szemüveglencsék csökkentik a zavaró tükröződéseket és vakító fényhatásokat, amikor a látásviszonyok rosszak, például esőben, hóesésben, vagy amikor a szembejövő autók fényszórói elvakítanak minket. Ezek a lencsék segítségére vannak akkor is, ha tekintete az út, a műszerfal, a külső és belső visszapillantó tükrök között vándorol. Mindezt teszik anélkül, hogy feleslegesen mozgatnánk fejünket. Ez pedig különösen a progresszív lencsék esetén előnyös. Tudjon meg többet a DriveSafe-ről

2// Egy második szemüveg a napsütéses időben: kültéri szemüveglencsék

A kezdő dioptriás szemüveget viselők gyakran használnak normál, dioptriás lencsét nem tartalmazó napszemüveget. Ha normálnapszemüvege viselésekor úgy érzi, hogy túlterheli szemét, de nem akar még egyet vásárolni, akkor a fényre sötétedő szemüveglencsék (pl. a ZEISS PhotoFusion lencséi) jó megoldásként kínálkoznak. Azok szemüvegét egy napszemüveggé változtathatják, amely a napfényben elsötétül – és természetesen 100%-os UV védelmet is nyújt.

Ha Ön egy új szemüveget vásárol, akkor több optikusnál is csábító árkedvezményt kaphat egy azonos dioptriájú napszemüvegre. Az új napszemüveg lencséket egy szempillantás alatt beillesztik az Ön meglévő napszemüveg keretébe.

Tudjon meg többet a PhotoFusion

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

3// Ha a szemüveg különlegességgé válik és a különleges tevékenységek esetén további kényelmet kínál.

Segít az okos telefonok és egyéb digitális készülékek felhasználóinak a szemfáradtság leküzdésében

Nem csak a fiatal generáció az, amely a mobil kommunikációs eszközöket, mint például az okos telefonokat, tableteket, stb. használja. Ezek a mindennap használatos készülékek minden korosztály számára segítséget jelentenek. Ezeket a digitális eszközöket kisebb távolságban tartjuk magunk előtt, mint a nyomtatott anyagokat. A 30 évesnél idősebb személyek számára ez azt jelenti, hogy nagyobb megerőltetést jelenthet szemüknek, ha tartósan egy közeli tárgyra kell nézniük. A fáradt, néha száraz, vagy fáradt szemek gyakran a mobil készülékek naponta több óráig való használatának a következményei. A speciális lencsék (mint például a Digital Lenses) megkönnyebbülést okoznak a szemének, és segítségére vannak a kis távolságban való olvasás esetén.

Tudjon meg többet a Digital Lens-ről

Nagyobb olvasási és munkahelyi kényelem a közeli tartományban fennálló látásproblémák esetén

Egy bizonyos életkortól kezdve a látás folyamatosan romlik. Feltűnik Önnek, hogy az étteremben az étlapot, vagy az újságot csak úgy tudja olvasni, hogy egészen távol tartja magától. Ez nem csak furcsán néz ki, hanem idővel fárasztó is. Itt első vagy második szemüvegként egy olvasó szemüveg rendkívüli segítség lehet. Ha Ön már naponta progresszív lencséket használ, akkor érdemes lehet megpróbálni egy olvasó szemüveget is, hogy kényelmesen olvashasson a heverőn.

Sok időt tölt a számítógépe előtt? Akkor a progresszív, vagy olvasó szemüvegek nem mindig optimálisak, mert a testtartása megváltozik. A nem optimális, vagy éppen feszült testtartás az asztalnál ülve gyakran lehetetlenné teszi az optimális látást és még károsíthatja is az egészségét. Ebben az esetben, egy számítógépes szemüveg kiváló megoldás lehet, amellyel kielégítheti a munkaasztalnál jelentkező speciális látási igényeit.

Tudjon meg többet a számítógépes szemüvegekről

Legjobb látás a kedvenc hobbija és a sport során

Ezek az élete különleges pillanatai, amikor azt teszi, amit szeret, vagy a kedvenc sportját űzi. A sport vagy hobbi idején az Ön mindennapi használatra alkalmas szemüvege vagy napszemüvege azonban nem mindig tökéletes megoldás. Ezek a szemüvegek egy ívelt keret által biztosított speciális védelmet igényelnek pl. a por, szennyeződés, napfény, vagy a levegőben lévő kis kristályok ellen. Ha látáskorrekcióra van szüksége, akkor a ZEISS Sport lencséi az Ön teljesítményének hajtóereje lehet. Egy speciális technológia még a lencsék ívelt, szélső területein is lehetővé teszi az optimális és zavartalan látást.

A kedvenc sportja során szüksége van speciális színezésre, vakítás elleni védelemre, vagy erősebb kontrasztra? Az Ön által kiválasztott egyszerű és átmeneti színárnyalatok, a ZEISS Skylet színezései, vagy a polárszűrős napszemüvegek még a sport közben is jobb látást, nagyobb biztonságot és jobb teljesítményt biztosítanak.

Mindegy, hogy labdajátékról, kerékpározásról, síelésről, vízi sportokról, repülésről, vadászatról, kézműveskedésről, a ház körül végzendő munkákról van-e szó, optikusa segítségére lesz, hogy megtalálja a szemüveg helyes kombinációját és jobb, valamint kényelmesebb látást élvezhessen.

Tudjon meg többet a sport szemüvegekről és az életmódhoz optimalizált szemüvegekről

Nem elég egy szemüveg valamennyi különböző, divatos megjelenéséhez?

Vannak olyan szemüvegviselők, akik „láthatatlan szemüveget” szeretnének – azaz olyan szemüveget, amelyet nem lehet észrevenni. Vannak azonban olyanok is, akik a divat megszállottjai, és a legszívesebben minden öltözékükhöz a hozzá illő szemüveget szeretnék. Szerencséjük, hogy a piac az abszolút elbűvölő keretek bőséges kínálatát kínálja. De miért csak a kereteket tegyük divatossá? A megfelelő színek, színárnyalatok vagy éppen a tükrösített bevonatok segítségével a lencséje is illeszkedhet az Ön stílusához. Tegye a szemüvegét az önkifejezése egyedülálló eszközévé.

4// Minden eshetőségre: egy tartalékszemüveg.

Bár általában nem nagyon népszerű, de szükség esetén nagyon hasznos: a tartalékszemüveg. A szemüvegviselőknek, akik teljesen a szemüvegüktől függenek, ugyan annyira szükségük van rá, mint a kontaktlencsék viselőinek. Ön az autója kesztyűtartójában őrzi meg azt, mert a vezetésnél kell viselnie. Azoknak a szemüvegeseknek, akik már régóta szemüveget viselnek, könnyű dolguk van, mert a régi szemüvegük tartalék szemüvegként többnyire még jó szolgálatot tesz.
Ez azonban az Ön dolga, hogy mennyi pénzt kíván kiadni a tartalék szemüvegéért. Tájékozódjon az optikusánál az esetleges tartalék szemüveg akciós ajánlatokról és egyéb szolgáltatásokról, amelyek vészhelyzetben segíteni tudnak Önnek. Ők szívesen megbeszélik Önnel ezt a kérdést.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Látásproblémák felismerése Rövidlátás, távollátás, asztigmia és így tovább: Melyek a tipikus látásproblémák és hogyan lehet őket korrigálni?
A szemüveg története A kezdeti „olvasókövektől” a divatos kiegészítőkig
Jobb látás az idősebbek számára 40 éves kor fölött általában mindenkinek szüksége van szemüvegre. A progresszív lencsék visszaállíthatják a 100 %-os látást.
Erre csak a szemüvege képes! A kontaktlencse nagyon jó alternatíva a szemüveg mellett – mégis van még néhány látáskorrekciós megoldás, mely csakis a jó öreg szemüveggel lehetséges.

A látás részletesen 2017.10.16.

Tags:

Kapcsolódó termékek