A fényre sötétedő lencsék kényelmesebb látást, nagyobb rugalmasságot és jobb védelmet nyújtanak

10 tipp a JOBB LÁTÁS-tól: Kinek ideális megoldás a fényre sötétedő ZEISS szemüveglencse, és mikor a legjobb használni?

A modern fényre sötétedő lencsék, mint például a ZEISS PhotoFusion, mindennapjai hűséges és hasznos társai lehetnek bármilyen fényviszonyban. A látást kevésbé megerőltetővé és kényelmesebbé teszik, miközben 100%-os UV-védelmet nyújtanak szemei számára, és bármilyen divatnak megfelelnek. Hadd mutassuk be, kinek és milyen helyzetekben jelentenek valós hozzáadott értéket a fényre sötétedő korrekciós szemüveglencsék.

Felhős nap szembetűnő napfény nélkül: a PhotoFusion lencse ilyenkor is védi a szemet a nap káros UV-sugaraival szemben.

Felhős nap szembetűnő napfény nélkül: a PhotoFusion lencse ilyenkor is védi a szemet a nap káros UV-sugaraival szemben.

A szabadban a PhotoFusion lencse a napnak megfelelően sötétedik be, így 100% os UV-védelmet biztosít a nap sugaraival szemben.

A szabadban a PhotoFusion lencse a napnak megfelelően sötétedik be, így 100% os UV-védelmet biztosít a nap sugaraival szemben.

A kinti napfény ellenére a PhotoFusion lencse zárt térben nagyon világos és a legjobb látást garantálja.

A kinti napfény ellenére a PhotoFusion lencse zárt térben nagyon világos és a legjobb látást garantálja.

Stanley Donald Stookey kémikus és kollégája, William Armistead 1960-as évekbeli apró, de igen jelentős felfedezésének köszönhetően megnyíltak a kapuk az UV-sugarakra reagáló korrekciós szemüveglencsék gyártása előtt. Ma már nagy teljesítményű fényre sötétedő lencsék állnak rendelkezésünkre, mint például a ZEISS PhotoFusion, melyek nagyon hamar napszemüveg sötétségűre sötétednek, beltérben pedig teljesen kivilágosodnak. A ZEISS PhotoFusion korrekciós szemüveglencséi 100%-os védelmet nyújtanak a napfény káros UV-A és UV-B sugaraival szemben kellemes, természetes és modern színekben. Ennek ellenére számos szemüvegviselő ódzkodik a fényre sötétedő, más néven fotokromatikus, szemüveglencsék használatától, mivel úgy gondolják, a korrekciós szemüveglencsék színezése nem alkalmazkodik elég gyorsan a fényviszonyokhoz. A megjelenését is sokan negatívan szemlélik, úgy gondolják, a fényre sötétedő lencsék ódivatúak és elavultak.

Összegyűjtöttünk 10 tanácsot, hogy bemutassuk mely szemüvegviselőknek és milyen helyzetekben ideális a fényre sötétedő lencsék használata:

1. Kényelem: Fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től a mindennapi használatra

Állandóan szüksége van szemüvegére? Zavarja, hogy mindig két szemüveget kell magánál tartania, hogy bent is tökéletesen lásson, és a kinti napfényben is védje szemét a tükröződésekkel és az UV-sugarakkal szemben? A fényre sötétedő lencséjű szemüveg megkönnyítheti életét, hiszen így szemüvege csere nélkül is mindig az adott fényviszonyoknak megfelelő színezést veszi fel. A közepes vagy magas törésmutatójú PhotoFusion korrekciós szemüveglencse erős fényben vagy napfényben mindössze 15-30 másodpercen belül besötétedik *. Beltérben ismét kivilágosodik 5-10 percen belül*, és rövid időn belül elég színtelenné válik ahhoz, hogy tisztán lássunk. Természetesen bármely árnyalatban 100%-os UV-védelmet nyújt a nap sugaraival szemben.

2. Pihenés: Fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től a fényérzékeny szemnek

Kimondottan érzékeny a fényre? Mindenkit megelőzve a napszemüvegéért nyúl? Bár a nap még alig kandikál ki a felhők mögül, Önnek már megerőltető a látás? A fényre sötétedő lencsék nagyszerű segítségével csökkentheti a szemére eső terhet, hiszen ezek a lencsék mindig alkalmazkodnak az adott fényviszonyokhoz. Gyenge napsütésben nem lesznek olyan sötétek, mint egy napszemüveg, így még a sötétedésük ellenére is jól fog látni.

3. Kevesebb megterhelés: Fényre sötétedő lencsék gyakori fényviszonyváltozásokkal teli hosszú napokra

Hosszú volt a napja a munkahelyén. Szemüveget visel, és gyakran kell ki-be járnia munkája során. A szemüveg cserélgetése bosszantó, és rendszerint elfelejti a másik párat vagy tele van a keze. Szeme estére elfárad és ég. Önnek a fényre sötétedő lencse nem szimpla fényűzés, hanem fontos kellék – még enyhe látászavar esetén is. Amint munka közben zárt térből a szabadba megy, szemüvege normál szemüvegből gyorsan átváltozik napszemüveggé, és fordítva. Minden munkánál a megfelelő optikai megoldás áll a rendelkezésére, és szeme nagyra értékeli ezt.

4. Tiszta látás: Fényre sötétedő lencsék az aktív, sportos életet élőknek

Aktív, sportos életet él? Az időjárás nem mindig alkalmazkodik, vagy a fényviszonyok gyakran változnak sportolás közben. Tehát nincs ideje szemüveget cserélgetni. Önnek a fényre sötétedő lencsék azt jelentik, hogy mindig ideálisan fel van szerelkezve legyenek a fényviszonyok bármilyenek. PhotoFusion korrekciós szemüveglencséi gyorsan besötétednek és kivilágosodnak, ugyanakkor védik szemét a napfény káros UV-A és UV-B sugaraival szemben, sőt a legjobb bennük, hogy növelik a kontrasztot és csökkentik a tükröződéseket.

5. Gyerekbarát: Fényre sötétedő lencsék a gyerekek érzékeny szemének

A gyerekek szeme még a felnőttekénél is érzékenyebb az UV-sugarakra, mivel még fejlődésben vannak, és több fényt eresztenek be. Emiatt a gyermekek szemének nap mint nap szüksége van UV védelemre. Ha gyermeke szemüveget hord, tanácsos és jóval kényelmesebb lehet fényre sötétedő lencséjű szemüveget használnia. Így Ön is biztos lehet abban, hogy gyermeke szeme a nap 24 órájában védve van a napfény káros UV-A és UV-B sugaraival szemben, és tisztán, megerőltetés nélkül lát bármilyen fényviszonyok között anélkül, hogy szemüveget kellene cserélgetnie.

6. Korlátok nélkül bármilyen távolságnál: Progresszív fényre sötétedő lencsék

Egy szemüveg minden szituációhoz: ahogy a progresszív szemüvegek megkímélik az olvasószemüveg és a normál szemüveg közötti csereberétől, a fényre sötétedő lencsék megspórolják a napszemüveg és a normál szemüveg közötti folytonos váltást. Mostantól nem kell attól tartania, hogy elveszíti második szemüvegét, vagy elfelejti, hová tette azt. Összpontosítson a pillanatra és élvezze a jelent, hiszen bármilyen fényviszony mellett optimális látásban lehet része.

7. Kontaktlencse helyett: Fényre sötétedő lencsék kontaktlencsét viselőknek

Kontaktlencséje a legjobb barátja? Akár napi, havi, éves vagy multifokális kontaktlencsét hord mindig vannak olyan helyzetek, amikor mégis szemüvegre van szüksége. Azonban egy cseppet sem szeretne feladni korábbi kényelméből, például sportolás közben. Az ívelt, fényre sötétedő lencséjű sportszemüvegek lehetnek az új legjobb edzőtársai. Legyen napon vagy árnyékban, lencséi mindig a megfelelő árnyalatot, UV-védelmet és kontrasztot biztosítják a lehető legkevesebb tükröződés mellett. Csak egy látásjavító eszközre van szüksége a pihentető látáshoz.

8. Divattudatos: Fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től bármilyen kerethez

Azok az idők, amikor a fényre sötétedő lencsék ódivatúak és elavultak voltak, már réges-rég elmúltak. A modern fényre sötétedő lencsék, mint a ZEISS PhotoFusion, természetes, modern színekben kaphatók. Pont, mint a normál napszemüvegek. Ezenfelül a fényre sötétedő lencséket bármilyen modern szemüvegben el lehet helyezni, legyen az keretnélküli vagy ívelt, így bátran hódolhat a divat iránti szenvedélyének.

9. Mobilitás: Fényre sötétedő lencsék utazáshoz

Utazáskor különösen nagyobb rugalmasságra és pihenésre vágyunk. Ezért lehet a fényre sötétedő lencse nagyszerű útitárs.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a fényre sötétedő lencsék sötétedését kiváltó UV-sugarak nagy részét az autó szélvédője kiszűri, így ott a korrekciós szemüveglencsék nem kimondottan változtatják színüket. Bár a PhotoFusion korrekciós szemüveglencse is nyújt védelmet a tükröződésekkel szemben, a hosszú, például alagutak miatt gyakorta változó fényviszonyokkal teli autóutakhoz, mégis „igazi” napszemüveg viselését javasoljuk.

A fényre sötétedő lencsék a hőmérséklet-változásra is reagálnak. Ez azt jelenti, hogy a fényre sötétedő lencsék kevésbé sötétednek be erős fényben, amikor a külső hőmérséklet magas. Ezért különösen a déli országokban napszemüveg használatát javasoljuk.

10. Védelem: Fényre sötétedő lencsék gyógyászati célokra

Gyakran gyullad be a szeme, kap kötőhártya-gyulladást vagy tapasztal száraz, érzékeny érzést? Talán szemének az erős fény és kimondottan az UV-sugarakkal szembeni védelemre van szüksége. Az állandó UV-védelmet és az adott fényviszonyokhoz való alkalmazkodást kínáló korrekciós szemüveglencsének nagy előnyei lehetnek a mindennapjaiban. Szemésze vagy optikusa segíthet a döntésben.

Sötét és sötétebb – változó fényviszonyokhoz alkalmazkodó intelligens napszemüveglencsék.
Melyik a kedvenc színe és stílusa?


Tanácsaink fényre sötétedő lencsék vásárlásához

A különböző fényre sötétedő lencsék minősége és teljesítménye között jelentős eltérések lehetnek. Kérdezze meg optikusát a fényre sötétedő lencsék teljesítményéről:

  • Milyen gyorsan sötétednek be a fényre sötétedő korrekciós szemüveglencsék?
  • Milyen gyorsan világosodnak ki beltérben?
  • 100%-os védelmet nyújtanak a napfény káros UV-A és UV-B sugarai*** ellen a fényre sötétedő lencsék?
  • Beltérben teljesen kivilágosodnak a fényre sötétedő lencsék?
  • Mennyire sötétednek be a fényre sötétedő lencsék erős napsütésben?
  • Hogyan viselkednek a fényre sötétedő lencsék árnyékban?
  • Mennyire működnek jól a fényre sötétedő lencsék autóban?
ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Mi a véleményük a szemüvegviselőknek a PhotoFusion-ről, a ZEISS fényre sötétedő lencséjéről?

2012. novemberében a Carl Zeiss Vision felmérést végzett a PhotoFusion lencsét kipróbáló szemüvegviselők körében**. A PhotoFusion lencsét 10-ből 9 szemüvegviselő jónak vagy nagyon jónak minősítette. 5 megkérdezettből 4 nagyon elégedett vagy elégedett volt a PhotoFusion lencsével. A résztvevők kimagaslóan nagy része, 83%-a ajánlaná korrekciós szemüveglencsének a ZEISS PhotoFusion lencséit barátainak vagy munkatársainak.

*1,67-es és 1,6-os műanyag szemüveglencsékre vonatkozó átlagos érték. A teljesítmény az alapanyag, hőmérséklet és fényviszonyok függvényében változik.

**Forrás: Független fogyasztói felmérés, Németország, 2012. november

***Az UV-sugarakat három csoportba osztjuk, melyek közül csak az UV-A és az UV-B sugarak érik el a föld felszínét. A rövid hullámhosszú (100-280 nm), nagy energiájú UV-C sugarakat szinte teljesen elnyeli a földi légkör. UV-sugarak alatt csak az UV-A és UV-B sugarakat értjük, melyek elérik a földet. A szem az UV-A és UV-B sugarakat különböző mértékben nyeli el.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Így készül a napszemüveg Milyen lépésekből áll a napszemüveggyártás? Ismerje meg, milyen alapanyagokat használunk a napszemüveggyártásban, és hogyan keltik életre az ötleteiket a tervezők!

Életmód + divat 2018. júl. 3.

Tags: Napszemüvegek

A divatos napszemüveg története Minden évtizedet igen egyedi stílus jellemez.

Életmód + divat 2018. júl. 3.

Tags: Napszemüvegek

Gyorsan sötétedik. Gyorsan világosodik: fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től Szabadban vagy zárt helyiségben: 24 órán át kitűnő látás a ZEISS által gyártott PhotoFusion fényre sötétedő lencsékkel

Életmód + divat 2017. nov. 24.

Tags: Napszemüvegek

Hogy a fény ne vakítson el A napszemüveg divatos kiegészítő, de ennél is fontosabb, hogy nélkülözhetetlen UV-védelmet biztosít szemünknek.

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags: Napszemüvegek

Kapcsolódó termékek