Gyorsan sötétedik. Gyorsan világosodik: fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től

Szabadban vagy zárt helyiségben: 24 órán át kitűnő látás a ZEISS által gyártott PhotoFusion fényre sötétedő lencsékkel.

Új, kedvelt szemüveget keres? Olyat, amely kitűnő látást biztosít bármilyen fényben nappal és éjjel? Fényre sötétedő lencsékkel, amelyek 100% védelmet nyújtanak a nap és a káros UV sugarak ellen és amellyel nem kell visszatérnie a hagyományos szemüvegéhez? Mostantól a ZEISS is kínál hatékony fényre sötétedő lencséket a jól ismert ZEISS minőségben. És ami a legjobb, a PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú fényre sötétedő lencsék 2X olyan gyorsan váltanak sötétről világosra, mint a ZEISS által kínált előző fényre színeződő lencsék.

A fényre színeződő lencseként is ismert, fényre sötétedő lencsék körülbelül 1960 óta vannak forgalomban. A Stanley Donald Stookey és kollégája, William Armistead által tett kicsi, de mégis jelentős felfedezés lehetővé tette olyan szemüveglencsék készítését, amelyek meglehetősen jól reagálnak az UV sugarakra.

Azóta sok változás történt a fényre sötétedő lencsék minőségében és teljesítményében, és különösen népszerűek sok olyan ember esetében, akik szemüvegre vannak utalva, és állandóan felváltva vannak szabadban és zárt helyiségben.

Milyen minőségi különbségek vannak a fényre sötétedő lencsék között?

Ha fényre sötétedő lencsét használ, többé nem kell cserélgetnie a szemüvegét. A ZEISS szerette volna pontosan kideríteni, hogy a fényre sötétedő szemüveget viselők mit tartanak fontosnak. A viselőknek pontos elvárásaik vannak a minőséggel és a teljesítménnyel szemben:

  1. Ahhoz, hogy kényelmes legyen a fényre sötétedő lencse, gyorsan kell alkalmazkodnia a változó fényviszonyokhoz.
  2. Az optimális látás érdekében a fényre sötétedő lencsének a szabadban nagyon sötétnek kell lennie, beltérben pedig teljesen színtelennek.
  3. A fényre sötétedő lencse legyen hatékony és biztosítson 100%-os UV-védelmet.
  4. A jó látvány érdekében a fényre sötétedő lencsék választékában esztétikus, kellemes színek szerepeljenek.
  5. Egy fényre sötétedő lencse legyen hosszú élettartamú, kimagasló teljesítményű.
  6. Passzoljon bármilyen típusú kerethez és szemüveghez.

A ZEISS PhotoFusion lencsére ez mind igaz. A PhotoFusion lencsének élénk fénynél vagy napon csupán 15-30 másodpercre van szüksége, hogy besötétedjen*. Beltérben pedig 5-10 perc alatt ismét kivilágosodik. 100%-os UV-védelmet nyújt a nap káros sugaraival szemben. Nem számít, hogy süt a nap vagy épp hatalmas felhők vannak az égen: napközben szemünket UV-sugarak érik. Bőrüket már sokan rutinszerűen védik az UV-sugarakkal szemben. De az arckrémek a szemet és a szemhéjat nem védik, így marad a kellemetlen égő érzés. A szemek védelméről egyértelműen az UV-védelmet nyújtó szemüveg gondoskodik.

Sötét és sötétebb – változó fényviszonyokhoz alkalmazkodó intelligens napszemüveglencsék.
Melyik a kedvenc színe és stílusa?


Hogyan működnek a fotokróm/fényre sötétedő lencsék?

A fényre sötétedő lencsék alapját egy kémiai reakció adja, amely bizonyos molekulákat érint. A PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú lencsék titkát a fényérzékeny molekulák jelentik, amelyek gyorsan reagálnak a változó fényre. Amikor a fényhatásban változások következnek be, akkor a lencsében lévő molekulák megváltoztatják, elsötétítik vagy kivilágosítják a lencséket. Ezeket a molekulákat a ZEISS lencsékbe beépítve lehetővé vált a nagy teljesítményű fényre sötétedő lencsék új generációjának kifejlesztése.  

A" fotokróm" és a "fényre színeződő" (a görög: phos = fény és chroma = szín) kifejezéseket gyakran használják a fényre sötétedő lencsék megnevezésére.

Próbálja ki Ön is! Egyeztessen látszerészével még ma! A ZEISS PhotoFusion lencse kapható egyfókuszú és progresszív kivitelben is, bármilyen ZEISS réteggel, így DuraVision Premium és DuraVision BlueProtect réteggel is. Rendelhető akár DriveSafe és Digital lens kialakítással is.  

Szemüvegek minden fényviszonyra a ZEISS-től

Szemüvegek minden fényviszonyra a ZEISS-től

A PhotoFusion fényre sötétedő lencsékkel kapcsolatos kérdések és válaszok

1. A PhotoFusion lencsék működnek az autóban?

Mivel a fényre sötétedő lencséket aktiváló ultraviola sugárzásból az autó szélvédője sokat elnyel, a fényre sötétedő lencsék nem lesznek olyan sötétek az autóban. Bár a PhotoFusion kínál bizonyos fokú csillogás elleni védelmet, egyes szemüvegesek jobban szeretik a vezetéshez szánt (pl. Polarizált) szemüvegeket hosszú távú vezetéshez.

2. A PhotoFusion lencsék kivilágosodnak zárt helyiségben?

Igen, a PhotoFusion lencsék zárt helyiségben gyakorlatilag átlátszóak a viselők számára.

3. Kiválthatja a napszemüveget a ZEISS PhotoFusion lencse?

Általános célú használatra – zárt helyiségben, szabadban, nappal vagy éjszaka – a PhotoFusion lencsék kitűnő általános látásteljesítményt és csillogás elleni védelmet nyújtanak. Azonban magas hőmérsékletű környezet, erős napfény, az ultraibolya sugárzást akadályozó autók belsejében, illetve vízről vagy hóról visszaverődő erős csillogás esetén az egyszínű, előírt, vezetésre szánt lencsék kínálják a csillogás elleni védelem és a látáskomfort legjobb formáját.

4. Mennyire gyorsak a PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú lencsék (sötétedés és kivilágosodás)?

A PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú lencsék nagyon jó sebességet biztosítanak, akár 20%-kal gyorsabban* besötétednek, mint a ZEISS korábbi generációja – és kétszer* olyan gyorsan kivilágosodnak és átlátszóvá válnak.

5. Hogyan reagálnak a PhotoFusion lencsék az árnyékra?

Az árnyékban lévő UV sugarak erősségétől függően a fényre sötétedő lencsék nem olyan sötétek, mint a teljes napon, de mindig 100% védelmet nyújtanak a nap UV sugarai ellen.

6. A PhotoFusion lencsék alkalmasak éjszakai vezetésre?

Igen, ugyanúgy alkalmas éjszakai vezetéshez, mint bármely színtelen lencse. Akár DriveSafe kivitelben is rendelhető. Természetesen! Ugyanolyan jók az éjszakai vezetéshez, mint a többi átlátszó lencse.

7. A PhotoFusion lencsék rendelkeznek UV elleni védelemmel?

Igen, az alapanyagok már 100% védelmet tartalmaznak a nap UV sugarai ellen, függetlenül attól, hogy a lencse átlátszó vagy elsötétült. A viselője mindig védve van a nap UV sugarai ellen. 

8. A PhotoFusion lencsék alkalmasak az egész napi viseletre, zárt helyiségben vagy szabad térben?

Igen, a PhotoFusion lencsék gyakorlatilag átlátszóak a kivilágosodott állapotukban, ami tökéletesen alkalmassá teszi őket zárt helyiségben történő és éjszakai használatra. Ezen kívül, a napfénynek kitéve a PhotoFusion lencsék szükség szerint elsötétednek és megfelelő csillogás elleni védelmet biztosítanak azzal, hogy szinte napszemüvegnek megfelelő árnyalatra sötétednek a ragyogó napsütésben.

Szélsőségesen erős napsütésben hasznos lehet a külön napszemüveg. 

9. Milyen előnyei vannak a PhotoFusion lencséknek az átlátszó lencsékkel szemben?

Az átlátszó lencséktől eltérően a PhotoFusion fényre sötétedő lencsék elsötétednek, ahogy a környező fény szintje növekszik. Zárt helyiségben gyakorlatilag átlátszóak, és a ragyogó napsütésben majdnem a napszemüvegnek megfelelő sötétségűre sötétednek el, csillogás elleni védelmet és nagyobb látáskomfortot biztosítva.

10. A PhotoFusion lencsék ugyanúgy működnek, mint az előző fényre sötétedő szemüvegem?

A PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú lencsék a fényre sötétedési technológia legújabb vívmányaira épülnek, és nagyon jó teljesítményt nyújtanak. Akár 20%-kal gyorsabban* besötétednek és 2-szer olyan gyorsan* kivilágosodnak, mint a ZEISS által kínált korábbi fényre színeződő lencsék. Ezen túlmenően a PhotoFusion lencsék nagy és hosszan tartó teljesítményt kínálnak.

A szemüvegesek körében végzett vizsgálat eredményei szerint a viselők 97%-a azt vallja, hogy a PhotoFusion jobb vagy ugyanolyan, mint a régi “fényre színeződő” lencsék.

* A teljesítmény az anyagtól, hőmérséklettől és fényviszonyoktól függően változik.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Így készül a napszemüveg Milyen lépésekből áll a napszemüveggyártás? Ismerje meg, milyen alapanyagokat használunk a napszemüveggyártásban, és hogyan keltik életre az ötleteiket a tervezők!

Életmód + divat 2018. júl. 3.

Tags: Napszemüvegek

A divatos napszemüveg története Minden évtizedet igen egyedi stílus jellemez.

Életmód + divat 2018. júl. 3.

Tags: Napszemüvegek

Hogy a fény ne vakítson el A napszemüveg divatos kiegészítő, de ennél is fontosabb, hogy nélkülözhetetlen UV-védelmet biztosít szemünknek.

Életmód + divat 2017. okt. 16.

Tags: Napszemüvegek

Egyszerűség és elegancia: LINDBERG szemüvegkeretek ZEISS napszemüveglencsékkel – egy nyári sláger A JOBB LÁTÁS megkérdezte a LINDBERG keretek gyártóját, hogy mi teszi különlegessé a LINDBERG napszemüvegeket.

Kapcsolódó termékek