Gyakran ismételt kérdések a ZEISS Digital Lens szemüveglencsével kapcsolatban

Pontosan mi az a ZEISS Digital Lens szemüveglencse?

A ZEISS Digital Lens szemüveglencsét kimondottan azokat az új kihívásokat szem előtt tartva fejlesztettük ki, amelyek elé gyorsan változó világunkban a digitális eszközök gyakori használata állítja szemünket. Ez a szemüveglencse segít semlegesíteni a kis kijelzők, tabletek vagy okostelefonok gyakori olvasása közben jelentkező fáradtság első jeleit. Más néven a számítógépes látás szindrómát (CVS).

A szemüveglencsét ezekhez az új vizuális igényekhez alakítottuk ki. A ZEISS Digital Lens kifejlesztésénél a szem másfajta mozgását és a rövidebb olvasótávolságot (kijelző olvasásakor 30 cm, könyv vagy újság esetén 40 cm körüli) vettük figyelembe.

Milyen előnyöket nyújt ez a szemüveglencse?

A sugárizom munkáját segíti, amely a szemlencsét fókuszálja közeli és távoli tárgyakra.

A szemüveglencsét nagy, aberrációmentes távoli zóna és ennél 0,5-1,25 dioptriával erősebb, közeli nézéshez hasznos zóna jellemzi.

Egész napos éles és kényelmes látás.
ZEISS SmartLife lencsék.
Legyen felkészült napjaink szemünket érő kihívásaira.
Egész napos éles és kényelmes látás.
ZEISS SmartLife lencsék.
Legyen felkészült napjaink szemünket érő kihívásaira.

Kinek tervezték a ZEISS Digital Lens szemüveglencsét?

Elsősorban a 30-45 éves korosztály számára fejlesztettük ki, akik még mindig jól látnak a közeli és köztes tartományokban, de már tapasztalnak kényelmetlenségeket a digitális eszközök használata miatt. Nagy általánosságban azt lehet mondani, hogy korábban egyfókuszú szemüveglencsét használtak (olvasó dioptria nélkül) vagy egyáltalán nem viseltek szemüveget.

30 éves kor fölött a digitális kijelzők és a távoli tárgyak közötti gyakori váltás megterhelő lehet a szem számára.

Pontosan mi az a számítógép okozta szembántalom?

Szemünk egy bizonyos korig általában bármilyen távolsághoz különösebb nehézségek nélkül alkalmazkodik. Tiszta és éles látásban lehet részünk a közelben, köztes távolságban és a távolban is. A szemlencse és a sugárizom automatikusan igazodik. Úgy, hogy mi ezt észre sem vesszük.

Azonban ahogy öregszünk, szemünk egyre kevésbé képes „alkalmazkodni”, azaz a különböző látótávolságok között váltogatni a fókuszt.
Napjainkban szemünk a digitális kijelzők gyakori használata miatt további terhelésnek van kitéve. Rengeteg információ zúdul ránk egy kis helyről, gyakran apró betűkkel. Ezt a helyzetet tovább nehezíti az, hogy szemünknek a fókuszt folyton közeli és távoli tárgyak között kell váltogatnia.

Sokan emiatt szempanaszokat, nyaki fájdalmakat és fejfájást tapasztalnak.

A digitális lencse újdonságnak számít a piacon?

A versenytársaink már többször próbálkoztak hasonló termék bevezetésével. Azonban mi a ZEISS-nél egy teljesen új megközelítést alkalmaztunk a lencse kialakítása során, és szorosan a digitális világban jelentkező kihívásokra összpontosítottunk. 2 fő tényezőt vettünk figyelembe:

  1. Miközben a digitális készülékeket szemünktől körülbelül 30 cm-re tartjuk, újságot vagy könyvet 40 cm-es távolságból olvasunk. Most először építettük be a szemüveglencse kialakításába ezt a rövidebb távolságot.
  2. Az új ZEISS Digital Lens szemüveglencsét elsősorban a 30-45 éves korosztály számára fejlesztettük ki, akik még mindig jól látnak a közeli és köztes tartományokban, de már tapasztalnak kényelmetlenségeket látásukkal kapcsolatban.

A ZEISS Digital Lens szemüveglencse drágább a „normál” szemüveglencséknél?

A szemüveglencsék ára nagy mértékben függ attól, hogy mit várunk el tőlük. Ez már az „egyszerű” egyfókuszú szemüveglencséknél is így van, ahol például attól is függ az ár, hogy milyen törésmutatót (minél magasabb, annál vékonyabb a lencse), alapanyagot (műanyag vagy üveg) és réteget (pl. antireflex vagy kemény) választunk.

A ZEISS Digital szemüveglencse fényre sötétedő kivitelben és UV-védelemmel ellátva is kapható?

A ZEISS Digital Lens napszemüvegként vagy fényre sötétedő kivitelben (PhotoFusion réteggel együtt) is kapható.

Továbbá i.Scription® technológiát is lehet hozzájuk rendelni, amely tisztább és élesebb látást, élesebb kontrasztot és jobb színérzékelést biztosít még éjszaka és gyenge fényviszonyok között is.

Mi a különbség a ZEISS Digital Lens és a progresszív szemüveglencse között?

A ZEISS Digital Lens szemüveglencsét a „lefelé néző” okostelefonozó generáció igényeihez igazítottuk. A szemüveglencsét ZEISS freeform technológiával gyártjuk, optimálisan a digitális világ igényeihez alakítva.

A szemüveglencse kialakítását a ZEISS a digitális látás elemzésével kezdte. Az eredmény: erősen az okostelefonok és tabletek használata közben tapasztalt vizuális körülményeken van a fókusz.

A ZEISS Digital Lens szemüveglencse előnyei:

  1. digitális készülékekhez szükséges rövidebb olvasótávolság
  2. a távolinál 0,5-1,25 dioptriával erősebb, közeli nézéshez hasznos zóna
  3. nagy, aberrációmentes távoli zóna pont, mint az egyfókuszú szemüveglencséknél
  4. optimális optikai minőség távolra és közelre a digitális eszközök használatához is.

Mi a különbség a ZEISS Digital Lens és az Officelens szemüveglencse között?

A ZEISS Officelens azoknak az ötven éves kor felettieknek az igényeire nyújt megoldást, akik már tapasztalnak problémákat a közeli és a köztes tartományokban, vagyis a tipikusan irodai távolságoknál. A ZEISS Digital Lens szemüveglencsével ellentétben ezt a szemüveglencsét csak bizonyos szituációkban ajánlott viselni, mivel nem tesz eleget a mindennapos viselésre szánt szemüvegekkel szemben támasztott igényeknek.

A ZEISS digitális kialakítás befolyásolja a szemüveglencse vastagságát? Ennek a lencsének más az alakja? Becsiszoltathatom a lencsét egy meglévő keretembe?

A kialakítás nem befolyásolja a szemüveglencse vastagságát.

A ZEISS Digital Lens szemüveglencse rendelhető műanyagból 1,5 és 1,74 között bármelyik törésmutatóval és bármilyen formájú keretben használható.

ZEISS Online Látásellenőrzés Milyen jól látja a kontrasztot és a színeket? Itt gyorsan és egyszerűen ellenőrizheti látását!

Hol vehetek ZEISS Digital Lens szemüveglencsét?

Optikusa örömmel ad tanácsot.

ZEISS Vizuális Profilom Határozza meg most személyes vizuális szokásait, és találja meg személyre szabott szemüveglencséjét.
Keressen ZEISS Optikust a Környékén

Kapcsolódó cikkek

Hozza ki életéből a lehető legtöbbet, és legyen része stresszmentes látásban! A ZEISS Digital Lens szemüveglencsék kitöltik az egyfókuszú és a progresszív szemüveglencsék közötti hiányt a termékkínálatban.

Vezetés + mobilitás 2017. okt. 16.

Tags:

Hogyan lehet a legjobban a digitális életstílusunkhoz igazítani egy szemüveglencsét? A JOBB LÁTÁS Timo Kratzerrel készített interjút a ZEISS Látásjavítás üzletágtól, hogy még többet tudhassunk meg a Digital Lens szemüveglencse fejlesztéséről.

Vezetés + mobilitás 2017. okt. 16.

Tags:

Kapcsolódó termékeka