ZEISS PARTNEROPTIKUSOKNAK

ZEISS BlueGuard szemüveglencsék

Hatékony kékfény-szűrő lencsék

Nyújtsa ügyfeleinek a kényelmes látás és az esztétikus megjelenés élményét anélkül, hogy kékfény-szűrő szemüvegükön zavaró kék és lila tükröződést tapasztalnának. Innovatív kékfény-szűrő lencséink védelmet nyújtanak a potenciálisan káros kék fény ellen, és teljes körű UV-védelmet biztosítanak. Különösen alkalmasak azon ügyfelek számára, akik sok időt töltenek számítógép előtt, vagy akik állandóan használják digitális eszközeiket.

 • A szem UV-sugárzással szembeni védelme
 • A digitális szemfáradtság kiküszöbölése
 • Jó megjelenés kevesebb kék és lila tükröződéssel

Miért olyan fontos a kék fény elleni védelem ügyfelei számára?

 • 70%

  Ilyen arányban nőtt az okostelefon-használat világszerte.3

 • 2/3

  A digitális eszközöket rendszeresen használó felnőttek akár kétharmada tapasztal a digitális szemfáradtsággal járó változatos tüneteket.4

 • 80%

  Tízből 8 szemüvegviselő szerint fontos védeni a szemet a kék fénnyel szemben.5

Több kékfény-expozíció – életkortól függetlenül.

A COVID-19 járvány drasztikusan befolyásolta munkánkat és magánéletünket. A kutatások azt mutatják, hogy az emberek életkortól függetlenül egyre több időt töltenek digitális eszközök használatával. Az embereket a napsugárzás révén is éri káros kék fény, ám emellett egyre több időt töltenek belső terekben, amelyeket napjainkban kék fényt kibocsátó LED-fényforrások világítanak meg.  Ez digitális szemfáradtságot okozhat, és befolyásolhatja az alvást.

Mi a digitális szemfáradtság?

Szüksége van-e ügyfeleinek speciális számítógépes szemüveglencsékre?

Ügyfelei gyakran nincsenek tisztában azzal, hogy milyen sokat néznek különböző képernyőket a nap folyamán. Az igazság az, hogy folyamatosan olyan fényforrásokkal vannak körülvéve, mint a digitális eszközök és a LED-lámpák, amelyek aránytalanul nagy mennyiségű kék fényt bocsátanak ki. A kék fény hajlamos szétszóródni az üvegtesten belül, amikor belép a szembe, és úgynevezett „vizuális zajt” idéz elő.

Ügyfelei ezt kellemetlen tükröződés és a kontrasztérzékelés csökkenése formájában érzékelhetik. A kék fény továbbá hosszanti kromatikus aberrációt okoz, amely elmosódott képlátáshoz vezethet. Ez a fókusz nélküli „vizuális zaj” kellemetlen látásélményt okozhat, és hozzájárulhat a digitális szemfáradtság tüneteinek kialakulásához.

A digitális szemfáradtság (DES) gyakori tünetei:

 • fejfájás
 • homályos látás
 • száraz vagy égő szemek

A tipikus tünetek szerencsére némi erőfeszítéssel enyhíthetők. A tünetektől szenvedők megpróbálhatják csökkenteni a képernyő előtt töltött időt, és viselhetnek kékfény-szűrő lencsével ellátott szemüveget is.

Hogyan befolyásolja a kék fény az alvást?

A kék fény jelentős hatással van az alvás-ébrenlét ciklusunkra. Ennek oka, hogy a látható fény spektruma kék fényhullámokat is tartalmaz – és ezek segítenek abban, hogy ébren és éberek maradjunk a nap folyamán.

Amint a Nap lenyugszik, a kevesebb fény hatására a szervezet melatonint kezd termelni. Ez a hormon felelős azért, hogy elfáradjunk és elaludjunk. Az okostelefonok vagy laptopok által kibocsátott kék fény például zavarhatja a melatonin felszabadulását. Ennek eredményeképpen ezek használata gyakran vezethet problémákhoz az elalvás és éjszakai alvási során. Mostantól kiváló minőségű kékfény-szűrő lencséket írhat fel ügyfeleinek, melyek kiszűrik a kék fény spektrumának ezt a részét.

Hogyan működnek a kék fény ellen védő szemüveglencsék?

Nap által kibocsátott fény egy része a kék spektrumba esik. Emellett szinte minden modern digitális eszköz és LED-fényforrás is bocsát ki kék fényt. Az emberi szem nem képes kiszűrni a látható kék fényt, így a túlzott expozíció szemfáradtságot és homályos látást okozhat. A kékfény-szűrő szemüvegek kiszűrik a kék fény spektrumának azon részét, amely potenciálisan káros és zavaró lehet ügyfelei számára.

A ZEISS kékfény-szűrő lencséivel hozzájárulhat ügyfelei általános életminőségének javításához.

ZEISS BlueGuard lencsék: a kékfény-szűrő szemüveglencsék legújabb generációja

Az olyan korábbi termékeknél, mint például a ZEISS  BlueProtect  rétegek, a kék fény kiszűrését a  kékfény-szűrő szemüvegekre történő bevonat felvitelével értük el.

A ZEISS®  BlueGuard lencsék esetében a kék fényt szűrő tulajdonságok immár a lencse anyagának kémiai szerkezetéből adódnak. Amellett, hogy a napfényből kiszűrik a potenciálisan káros kék fénysugarakat, e lencsék a zavaró digitális kék fényt is eliminálják, amely hatással lehet ügyfelei szemére.

ZEISS BlueGuard szemüveglencsék: a kék fény ellen védő szemüveglencsék következő generációja
A ZEISS BlueGuard lencsékre vonatkozó fontos adatokat ábrázoló diagram a hasonló termékekkel összehasonlítva.

Mi teszi egyedivé a ZEISS BlueGuard kékfény-szűrő lencséket?

 • Kémiai szerkezetükből adódóan rendelkeznek kékfény-szűrő tulajdonságokkal.
 • A potenciálisan káros kék fény akár 40%1  -át kiszűrik.
 • A teljes körű, 400 nm-ig terjedő UV-védelem biztosítása érdekében UVProtect technológiával rendelkeznek.

Bizonyított ügyfél-elégedettség a ZEISS BlueGuard lencsékkel

Viselői próbatesztek, valamint vásárlóink visszajelzései alapján a ZEISS BlueGuard lencsékkel szembeni elégedettségi mutatók igen magasak:

 • 96%

  A szemüveget viselők ekkora hányada volt elégedett a ZEISS BlueGuard lencsék élességével.6

 • 93%

  A szemüveget viselők ekkora hányada állította, hogy a ZEISS BlueGuard lencsékkel kevesebb digitális szemfáradtságot éreznek.6

 • 92%

  A szemüvegviselők ekkora hányada állította, hogy a ZEISS BlueGuard lencsékkel kevesebb tünetet, például szemszárazságot vagy szemfáradtságot tapasztalnak.6

 • 72%

  A vásárlók ekkora hányada állította, hogy a ZEISS BlueGuard lencsék felületi visszatükröződése kevésbé intenzív, mint a ZEISS DuraVision BlueProtect lencséké.7

 • 95%

  A szemüvegviselők ekkora hányada állította, hogy a ZEISS BlueGuardot jobban kedvelik, mint a korábbi szemüveglencséiket.6

 • 10-ből 9 fő

  A szemüveget viselők ekkora hányada ajánlaná a ZEISS BlueGuard lencséket barátaikak és családtagjainak.6

A ZEISS BlueGuard szemüveglencsék célcsoportja és elérhetősége

A ZEISS BlueGuard lencsealapanyag valamennyi korosztályszámára elérhető és alkalmas a kék-fény káros hatásaival szembeni védelemre. Válasszon BlueGuard alapanyagot bármely, alábbi termékcsalád esetén:

 • ZEISS SmartLife lencsecsalád (Monofocal, Digital, Progressive)
 • ZEISS EnergizeMe lencsecsalád
 • ZEISS ClearView Monofocal szemüveglencsék
 • ZEISS Monofocal SPH szemüveglencsék
 • ZEISS Officelens beltéri szemüveglencsék

A BlueGuard alapanyagból készült szemüveglencséket az alábbi törésmutatójú kivitelekben ajánlhatja ügyfeleinek: 1.5, 1.6, 1.67, 1.74.
  

A védelem, a vizuális komfort és az esztétika tökéletes egyensúlya

Lépjen velünk kapcsolatba!

Legyen a ZEISS partnere

Űrlap betöltése folyamatban...

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

Foglaljon időpontot!

Űrlap betöltése folyamatban...

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Űrlap betöltése folyamatban...

Opcionális információk

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

 • 1

  A ZEISS UVProtect technológián alapuló ZEISS BlueGuard lencsék teljes körű UV-védelmet nyújtanak, továbbá kiszűrik a potenciálisan káros és zavaró kék fény akár 40%-át. Forrás: Belső mérések és számítások a BVB (kék-ibolya fényszűrés) mutató alapján. Technológiai és innovációs elemzések, ZEISS Vision Care, Németország, 2020.

 • 2

  Az online és offline is esztétikus megjelenés érdekében a ZEISS BlueGuard lencséknek akár 50%-kal alacsonyabb a digitális kékfény-visszaverése a ZEISS DuraVision BlueProtect réteghez viszonyítva. Forrás: Belső mérések és számítások a DBRLED (digitális kékfény-visszaverés) mutató alapján. Technológiai és innovációs elemzések, ZEISS Vision Care, Németország, 2020.

 • 3

  Az okostelefon-használat 70%-os növekedése; Forrás: Watson A. (2020). A koronavírus-járvány miatt megnövekedett otthoni médiafogyasztás az internetfelhasználók körében világszerte 2020 márciusában, országonként. www.statista.com, URL https://www.statista.com/statistics/1106498/home-media-consumption-coronavirus-worldwide-by-country.

 • 4

  A digitális eszközöket rendszeresen használó felnőttek akár kétharmada tapasztal a digitális szemfáradtsággal járó különböző tüneteket. Forrás: A Vision Council of America 2016. évi jelentése.

 • 5

  10-ből 8 szemüvegviselő szerint fontos védeni a szemet a kék fénnyel szemben. Forrás: Külső piackutató intézet által 2020 szeptemberében végzett fogyasztói preferenciateszt N=100 németországi szemüvegviselővel.

 • 6

  Vásárlói elégedettség-felmérés – 2 felmérés eredménye N=187 szemüvegviselőről, akik ZEISS BlueGuard lencséket vásároltak&és hordtak; Kína, 2021. május.

 • 7

  Forrás: Külső piackutató intézet által 2020 szeptemberében végzett fogyasztói preferenciateszt N=100 németországi szemüvegviselővel (szubjektív vizuális értékelés tipikus modern beltéri LED-fényforrás által megvilágított fehér háttérnél).