A ZEISS i.Scription technológia
ZEISS PARTNEROPTIKUSOKNAK

A ZEISS i.Scription technológia

Kínáljon ügyfeleinek jobb látást, nappal és éjszaka egyaránt!

Az i.Scription®  technológia lehetővé teszi az egyedi vizuális ujjlenyomat létrehozását a ZEISS  i.Profiler plus segítségével, így minden ügyfelének egyedi lencsemegoldást kínálhat, amely jobb látást biztosít nappal és éjszaka egyaránt.

 • Élesebb kontrasztérzékelés
 • Élénkebb színek
 • Jobb látás éjszaka és gyenge fényviszonyok között

Szemüveglencsék i.Scription® technológiával

Az i.Scription® technológiával ellátott ZEISS lencsékkel 0.01 dioptria pontossággal, jobb és gyengébb fényviszonyokhoz is optimalizált látáskorrekciót biztosíthat ügyfeleinek egyetlen szemüveggel. E lencsék csökkentik a fényszóródás zavaró hatásait, növelik a fényerőt, és élesítik a kontrasztot. Ezek a prémium minőségű lencsék lehetőséget teremtenek arra, hogy megkülönböztesse magát versenytársaitól.

Tudta-e?

 • 90%

  Az ügyfelek ekkora hányada szeretné visszanyerni természetes látását, és aggódik szemének egészsége miatt.1

 • 95%

  A szemüvegviselők többsége az  i.Scription® technológiával  optimalizált  ZEISS Individual  egyfókuszú lencsét részesíti előnyben az i.Scription® nélküli ZEISS Individual  egyfókuszú lencsével szemben.2

Még mindig releváns az, ahogyan a refrakciót értelmezzük?

Miért fontos a refrakció saját értelmezésünk szerinti megközelítése?

A szemüvegek dioptriaértékei még mindig a hagyományos látásvizsgálat eredményein alapulnak. Az eredményeket egy két részből álló folyamat adja:

 • Objektív refrakció: A szem fénytörési hibáit először objektív módon, skiaszkópiával vagy autorefraktométerrel becsüljük meg, ezt követi a  

 • Szubjektív refrakció: Az optometrista szubjektíven finomítja a korrekciót, lehetővé téve az ügyfél számára, hogy különböző próbalencsékkel tesztelje látását egy phoropter vagy próbakeret segítségével.  

A szubjektív refrakció során különböző dioptriaértékű szemüveglencséket használnak a szem fénytörési hibáinak (például rövidlátás,  távollátás  vagy asztigmia) korrigálására, amelyeket  alacsony rendű aberrációknak is (LOA - Low Order Aberrations) neveznek.  

A pupilla méretének változó fényviszonyok melletti változása miatt azonban más típusú aberrációk is  előfordulnak, amelyek befolyásolják a látás minőségét. Ezek befolyásolják a szemüvegviselő által tapasztalt végső látásminőséget. Ezeket nevezzük magasabb rendű aberrációknak, azaz HOA-nak (HOA - High Order Aberrations, pl. kóma,  háromtengelyű asztigmia és szférikus aberráció).  

Hogy működik az i.Scription® technológia?

A ZEISS i.Scription®    technológia a ZEISS  i.Profiler®  plus nevű szemészeti mérőrendszerén alapul, amelyet kifejezetten a szemek pontos „ujjlenyomatának” meghatározása és az ügyfél szemére jellemző egyedi mérési adatok biztosítása céljából fejlesztettek ki.  

A  ZEISS  i.Scription  korrekció figyelembe veszi az alacsony és magas rendű aberrációknak a retina képminőségére gyakorolt hatását azáltal,  hogy  mindkét szemen akár 1500 ponton is mérést végez.  Ennek célja a további látásjavítás, amely a fényviszonyok szélesebb tartományában biztosít optimális látásteljesítményt.    Még olyan kihívásokat támasztó látási körülmények között is, mint az éjszakai vezetés.  

Az i.Scription® technológia elemzi a legkisebb szóródási kört, hogy ön a lehető legpontosabb korrekciót írhassa fel.

Hogy működik az i.Scription® technológia?
Hogy működik az i.Scription technológia?

Vizsgáljuk meg alaposabban!

A hullámfront-aberrációk kényelmes módját biztosítják az optikai rendszer által okozott összetett optikai hiba  jellemzésének.   A látórendszer bármely részét alapul véve, ideértve a pupillát is, elmondható, hogy a hullámfronthiba a referenciaként szolgáló ideális hullámfrontértékek segítségével hatékonyan elkülöníthető az aktuális hullámfront-aberrációtól.   

A hullámfront-aberráció általános formája matematikailag értelmezhető és számszerűsíthető, és polinomok segítségével modellezhető. A Zernike-polinomokat a szem optikai aberrációinak  jellemzésére  használják.  

Mik azok az alacsony rendű aberrációk (LOA-k)?

Mik azok az alacsony rendű aberrációk (LOA-k)?

A LOA-k a szem vagy a szemüveglencse szférikus és cilinderes dioptriáival kapcsolatosak; ide tartozik a defókusz és a ferde, valamint a szabályos/szabálytalan asztigmia. Ezek befolyásolják leginkább a látás minőségét, és hagyományos szemüveglencsékkel vagy kontaktlencsékkel korrigálják őket.

Mik azok a magasabb rendű aberrációk (HOA-k)?

Mik azok a magasabb rendű aberrációk (HOA-k)?

A HOA-k az aberrált hullámfrontnak az ideális formától való finomabb eltéréseit  jellemzi.   Ezek általában kevésbé befolyásolják a látás minőségét, mint a LOA-k. A HOA-k általában nagyobb hatással vannak a látásteljesítményre gyengébb fényviszonyok között, amikor az egyén pupillája az átlagosnál tágabb, például éjszakai vezetéskor.  

Azi.Scription® technológia kombinálja az alacsony rendű (LOA) és a magasabb rendű aberrációkat (HOA), hogy a retinán megjelenő kép minőségének  elemzése  alapján ön a lehető legpontosabb szemüvegreceptet írhassa fel az éjjel-nappal jobb látás érdekében.

Az i.Scription® technológia miért kimondottan a gyenge fényviszonyok között előnyös?

A hagyományos refrakciós vizsgálat  jól kivilágított  helyiségben zajlik, így olyan korrekciós értékeket eredményez, amelyek nappali fénynél válnak be. Mivel a pupilla gyenge fényviszonyok mellett kitágul, a szem perifériás aberrációja változtat a szükséges korrekciós értékeken, ez pedig azt eredményezi, hogy a hagyományos szemüvegkorrekció a továbbiakban nem ad optimális megoldást.   

Az i.Scription® technológia miért kimondottan a gyenge fényviszonyok között előnyös?

Optimális látás éjjel és nappal egyaránt

Az i.Scription®    technológia képes kombinálni az  i.Profiler® plus által a perifériás aberrációkra vonatkozóan szolgáltatott információkat a fénytörési hibával. Az eredmény egy  optimalizált,  személyre szabott  szemüveglencse, amely optimális nappali és éjszakai látást biztosít ügyfele számára.

Az optikusok és szemüvegviselők élvezhetik a technológia által nyújtott előnyöket

Az optikusok a következő előnyöket élvezhetik:

 • Személyre  szabott látásjavító megoldást nyújt minden ügyfél számára.
 • Ügyfele  számára a legjobb látáskorrekciós javaslatot biztosítja, javítva látását és általános látásélményét.
 • Finomhangolja a refrakciót a dioptria 1/100-ad részére.
 • Csökkenti a látásvizsgálati időt
 • Segít megkülönböztetni  üzletét  a  versenytársaiétól.
Az optikusok és szemüvegviselők élvezhetik a technológia által nyújtott előnyöket

Előnyök a szemüvegviselőknek

Nincs két olyan ember, aki pontosan ugyanúgy látja a világot. Győződjön meg róla, hogy minden ügyfelének olyan egyedi látásjavító megoldást tud nyújtani, amely tökéletesen megfelel az igényeinek. 

A szemüvegviselők az alábbiak révén élvezhetik a ZEISS legjobb technológiájának előnyeit: 

 • Jobb látás éjjel és nappal egyaránt 

 • Nagyobb felbontás, nagyobb kontraszt és élénk színek 

 • Kevesebb tükröződés 

Szemüvegviselőinket meggyőzte az i.Scription® technológiával készült lencsék teljesítménye.

 • Az alanyok az  i.Scription®  technológiával készült ZEISS lencséket magasabbra értékelték a távolra látás, az éjszakai látás  és a  színérzékelés tekintetében.3

 • A ZEISS  i.Scription®  technológiával készült lencséi átlagban az alacsony kontrasztú, mezopikus látásélesség és a kontrasztérzékenység tekintetében is jobban teljesítettek a hagyományos szemüveglencséknél.3

 • Az alacsony vagy közepes dioptriájú szemüveglencsét viselő alanyok gyakrabban részesítették előnyben az  i.Scription®  technológiával készült ZEISS lencséket a távolra látás, az aktív látás, az élesség, a változó fókusz és az általános látás tekintetében.4

 • Az alanyok gyakrabban részesítették előnyben az  i.Scription®  technológiával készült ZEISS lencséket az éjszakai látás, a  színek élénksége és a kevesebb tükröződés tekintetében.4

 • A ZEISS  i.Scription®  technológiával készült lencséi az alacsony kontrasztú, mezopikus látásélesség tekintetében is jobban teljesítettek a hagyományos szemüveglencséknél, körülbelül fél sornyi látásélességgel.4

Lépjen velünk kapcsolatba!

Legyen a ZEISS partnere

Űrlap betöltése folyamatban...

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

Foglaljon időpontot!

Űrlap betöltése folyamatban...

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Űrlap betöltése folyamatban...

Opcionális információk

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

 • 1

  Az IMW-KÖLN 2015-ben végzett vizsgálata a szemüvegviselők körében (N=11 845).

 • 2

  Kevin Reeder, OD, Earl Sandler, OD, Joel Cook, OD, and Lynette Potgieter, B. Optom (RSA) – The Carmel Mountain Study (Orange County, Kalifornia), kettős vak vizsgálat a ZEISS i.Scription lencsék és a hasonló ZEISS freeform tesztlencsék közötti preferencia vizsgálatára (N=37), 2016.

 • 3

  InSight Eyecare, Missouri. Kettős vak klinikai vizsgálat (N=40).

 • 4

  A Kaliforniai Egyetem Optometriai Főskolájának Klinikai Kutatóközpontja. Berkeley. Klinikai tanulmány (N=30).