ZEISS DriveSafe szemüveglencsék
ZEISS PARTNEROPTIKUSOKNAK

ZEISS DriveSafe szemüveglencsék

Segítsen ügyfeleinek, hogy minden apró részletet láthassanak az úton – még esőben, ködben vagy szürkületben is.

A ZEISS DriveSafe lencsék olyan, mindennapos használatra alkalmas szemüveglencsék, amelyeket kifejezetten a járművezetők vizuális igényeinek kielégítésére terveztek. A felületkialakítás és a kulcsfontosságú technológiai elemek javítják a viselő látásélményét vezetés közben nappal, illetve éjszaka. A DuraVision® DriveSafe rétegnek köszönhetően a lencsék segítenek csökkenteni a fényvisszaverődést és a zavaróan szóródó fényeket, különösen éjszakai vezetés közben.

 • Jobb látás gyenge fényviszonyok és rossz időjárási körülmények között
 • Éjszaka csökkenti a szembejövő autók vagy az utcai lámpák fénye okozta zavaróan szóródó fényeket
 • Az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is tisztán láthatók

ZEISS DriveSafe szemüveglencsék A biztonságos és megbízható látásért vezetés közben.

 • 83%

  A szemüveglencsét viselők átlagosan 83%-a használja szemüvegét vezetéshez.1

 • 1758

  A látást befolyásoló külső tényezők,  például eső, havas eső, hó,  köd  és vakító fényszórók által okozott közúti balesetek száma Nagy-Britanniában (UK) 2017-ben.2

 • 40%

  A közúti balesetek ekkora hányada történik éjszaka.3

 • 72%

  A gépjárművet vezető szemüvegviselők ekkora hányada érdeklődik olyan mindennapos használatú szemüveglencse iránt, amelyet kifejezetten   vezetéshez terveztek.1

 • 97%

  A járművezetők ekkora hányada érezte úgy, hogy a  DriveSafe  szemüveglencsék  kielégítették az igényeit.4  

 • 94%

  A viselők ekkora hányada érezte magát elégedettnek a  DriveSafe  szemüveglencsék viselésével a mindennapi  feladatok végzése során.4

A járművezetés kihívást jelenthet.

A távolság nem számít – a jó látás a biztonság és a kényelem szempontjából egyaránt létfontosságú. A vezetés azonban bizonyos körülmények között bárki számára kihívást jelenthet, különösen, ha szemüveget  visel.

Emiatt a jó látás az úton elengedhetetlen a kényelemhez és a biztonsághoz, függetlenül attól, hogy milyen messzire utazunk.

A járművezetés kihívást jelenthet.

A vezetés közbeni főbb vizuális kihívások.

Ügyfelei közül sokan bizonytalanságot,  kényelmetlenséget  és stresszt tapasztalhatnak vezetés közben. Piackutatási tanulmányok során azonosítottuk a három legmegterhelőbb vizuális kihívást, amellyel az emberek az utakon találkoznak.

 • Rossz látási és fényviszonyok, például esőben, szürkületben vagy éjszaka

  Rossz látási és fényviszonyok, például esőben, szürkületben vagy éjszaka.

 • Tükröződés éjszaka a szembejövő autókról és a nedves utak káprázása

  Tükröződés éjszaka a szembejövő autókról és a nedves utak káprázása.

 • Nehézségek a fókuszváltásban, amikor a tekintet váltakozik a műszerfal és az előttünk lévő út között

  Nehézségek a fókuszváltásban, amikor a tekintet váltakozik a műszerfal és az előttünk lévő út között.

A ZEISS DriveSafe lencsék a vezetéshez és a mindennapi használathoz egyaránt alkalmas lencsék új kategóriáját képviselik.

Ezeket a lencséket kimondottan azon ügyfelek vizuális igényeit szem előtt tartva terveztük meg, akik vezetés közben nagyobb biztonságban és kényelemben szeretnék érezni magukat.

A ZEISS DriveSafe lencsék jelentős fogyasztói előnyöket kínálnak.
A képen rossz látási és fényviszonyok láthatók egy utcán. A nézőpont egy autó belseje egy szemüveglencsén keresztül nézve.

ZEISS Luminance Design™ Technology (LDT)

Jobb látás gyenge fényviszonyok mellett a biztonságosabb és kényelmesebb vezetésért  a  ZEISS Luminance Design™ technológiának (LDT) köszönhetően, amely  a mindig természetes látás érdekében figyelembe veszi a különböző  fényviszonyokat és pupillaméreteket.  

A kép a DuraVision® DriveSafe réteg hatását szemlélteti egy járművezetők számára tervezett szemüveglencsén keresztül elénk táruló látvány bemutatásával.

DuraVision® DriveSafe réteg

A  DuraVision®  DriveSafe  réteg csökkenti a szembejövő autók vagy az utcai lámpák fénye keltette tükröződést éjszaka. Részben visszaveri  a zavaros látásért,  kellemetlenségért és irritációért felelős hullámhosszakat,  ami akár 64%-kal kevesebb érzékelt tükröződést eredményez.5

Egy autó belsejének képe, amelyben egy nő ül a volánnál.

Optimalizált távoli és köztes látózónák

A ZEISS kifejlesztette az új  DriveSafe  Progresszív lencséket optimalizált távoli és köztes látózónákkal, amelyek csökkentik a vízszintes fejmozgás szükségességét, és  megkönnyítik  az ügyfelek számára az út, a  műszerfal  és a tükrök közötti gyors fókuszváltást.

Ügyfél-elégedettség a ZEISS DriveSafe lencsékkel.

A ZEISS autentikus viselési próbát végzett, hogy meggyőződjön róla, a ZEISS DriveSafe szemüveglencse teljesen megfelel-e az ügyfelek elvárásainak.
 • 64%

  A ZEISS  DriveSafe  lencsékkel  az érzékelhető tükröződés akár 64%-kal csökken.5

 • 97%

  A járművezetők 97%-a érezte úgy, hogy a  DriveSafe  szemüveglencsék  kielégítették az igényeit.4

 • 94%

  A viselők 94%-a érezte magát elégedettnek a  DriveSafe  szemüveglencsék  viselésével a mindennapi feladatok,  például  irodai munka végzése során.4

A ZEISS DriveSafe szemüveglencsék mögött álló innováció Az érthető technológia.

 • ZEISS Luminance Design® technológia

  Technológia, amely  figyelembe  veszi  a mezopikus körülmények közötti vezetésre jellemző pupillaméretet,  és  ennek megfelelően optimalizálja  a lencse kialakítását (5,0 mm egyfókuszú lencsék esetén, és 4,3 mm progresszív lencsék esetén).

 • ZEISS DuraVision DriveSafe

  A DuraVision® DriveSafe UV  egy antireflex réteg, amely részbenvisszaveri a zavaró tükröződésekért felelős hullámhossztartományú fényeket.

 • ZEISS DriveSafe lencsekialakítás6

  Optimalizált  távoli és köztes látózónák, melyek csökkentik a vízszintes fejmozgás szükségességét. Akár 43%-kal nagyobb* köztes és akár 14%-kal nagyobb* távoli látózónát biztosít.7

 • ZEISS UVProtect technológia

  Magasabb szintű UV-védelem, amely lehetővé teszi, hogy a színtelen ZEISS lencsék 400 nm-ig kiszűrjék a káros UV-sugarakat. Ez ugyanolyan szintű UV-védelem, amit a prémium kategóriás napszemüvegek is nyújtanak.

 • ZEISS FaceFit technológia

  Megfelel az egyedi arc anatómiájának a lencsezónák teljes potenciáljának kihasználása érdekében.  

 • ZEISS FrameFit+® Technológia

  Optimalizált  lencseteljesítmény minden keretben.6

Lépjen velünk kapcsolatba!

Legyen a ZEISS partnere

Űrlap betöltése folyamatban...

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

Foglaljon időpontot!

Űrlap betöltése folyamatban...

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

Lépjen velünk kapcsolatba!

Űrlap betöltése folyamatban...

Opcionális információk

A kapcsolatfelvételi űrlapon megadott adatokat a Carl Zeiss Vision Hungary Kft arra használja fel, hogy e-mailben vagy telefonon válaszoljon az Ön kérésére/kérdésére. Kattintson ide az adatvédelmi nyilatkozatunk elolvasásához.

 • 1

  Piackutatás 36 optikus és 480 fogyasztó bevonásával az Egyesült Államokban és Németországban, 2013. augusztus.

 • 2

  Statista, A látást befolyásoló külső tényezők által okozott közúti balesetek Nagy-Britanniában 2017-ben, súlyosság szerint Közzétette: Statista Research Department, 2020. február 21.

 • 3

  1 DfT (2016) „Jelentett balesetek naponta, súlyosság, úthasználó típusa és napszak szerint, Nagy-Britannia, 2015”. URL: https://www.gov.uk/government/statistical-data-sets/ras30-reported-casualties-in-road-accidents Date Accessed: 02/06/2017

 • 4

  Belső viselési próba 50 résztvevővel (németországi CZV-alkalmazottak); külső viselési próba 60 résztvevővel (spanyolországi optikusok és fogyasztók), 2014.

 • 5

  A Hella tükröződési tesztjének eredménye azt mutatta, hogy a tesztalanyok 64%-ánál a DuraVision DriveSafe réteg kevesebb kellemetlen tükröződést eredményezett, mint a ZEISS prémium AR-réteg.

 • 6

  A DriveSafe lencsekialakítás és a Framefit+ technológia csak progresszív lencséken alkalmazható.

 • 7

  *A ZEISS prémium progresszív lencsékhez viszonyítva.