A portól a teljesítményig. ZEISS Additive Manufacturing Solutions

ZEISS Additive Manufacturing Solutions

Holisztikus 3D gyártásellenőrzés az orvostechnológia, valamint a légiközlekedési és autóipar számára

Új megbízhatósági standard az additív gyártás területén

A 3D nyomtatási folyamatok - az additív gyártás - egyre inkább az ipari termelési lánc szerves részévé válnak. Az orvosi technológiák, a repülőgép- és űripar, valamint az autóipar vezető szerepet töltenek be az additív gyártási technológiák innovációjában és kivitelezésében.

A legnagyobb kihívás ezen a területen a 3D nyomtatott alkatrészek abszolút megbízhatóságának ellenőrzése.

Töltse le a brosúrát, és tájékozódjon az additív gyártási folyamatokról

A portól a megbízható minőségű alkatrészekig

Por- és anyagjellemzés

A por az additívan gyártott alkatrészek építőköve. Az egyes porrészecskék méreteloszlása befolyásolja a por tömörödését, valamint befolyásolja a felépítmény sűrűségét és a folyamat későbbi szakaszaiban látható hibák előfordulásának lehetőségét. A porminőség meghatározását fénymikroszkópos, pásztázó elektronmikroszkópos vizsgálatok és számítógépes röntgentomográfia segíti.

Nyomtatás utáni hőkezelés és alkatrészeltávolítás

A méretpontosság és az optimális mérési tulajdonságok biztosítása érdekében a struktúrák sikeres felépítése különböző feldolgozás utáni kezelő eljárások elvégzését igényli. A nyomtatást követően az alkatrész még mindig a rögzítőlemezhez csatlakozik. Az alkatrészt ezután hőkezelésnek vetik alá, majd huzal-szikraforgácsolással távolítják el a lemezről. Ezen folyamatok végső minőségre gyakorolt hatását koordináta mérőgép vagy 3D optikai szkenner használatával érthetjük meg.

A hibák és a belső szerkezet ellenőrzése

A por minősége, valamint a felépítési folyamat során a kialakított struktúrban való szétszóródása üregeket alakíthat ki, vagy anyagszennyeződést okozhat. A felépítés minőségének fénymikroszkópos, vagy a belső struktúrák nagy felbontású számítógépes röntgentomográfiával történő vizsgálata elősegíti a folyamatparaméterek hatásainak meghatározását, valamint az optimális beállítások eléréséhez vezető út gyorsabb feltérképezését.

Nyomtatás utáni anyagminőség-ellenőrzés

Az additív gyártás során a klasszikus gyártási módszerekkel ellentétben a felépítési folyamatokhoz porok olvasztására van szükség. Az olvadási hőmérséklet és a folyamatparaméterek nagymértékben befolyásolják az alapanyag kristálytani összetételét, és ennek következtében a kész alkatrész tulajdonságait.

Méret- és felületminőségi ellenőrzés

A méretpontosság és a felület kidolgozása kritikus fontosságú a megfelelő összeszerelés és a többi alkatrésszel való konzisztens összeillés érdekében. A felületi kialakítás optikai módszerekkel elemezhető, a belső felületeket számítógépes röntgentomográfiai módszerekkel vizsgálják. A kész alkatrész méretpontossága koordináta mérőgépekkel, optikai 3D szkenneléssel vagy számítógépes röntgentomográfiával validálható.

Folyamatadatok statisztikája és elemzése

A teljes folyamatlánc adatainak ZEISS PiWeb segítségével történő összegyűjtése és elemzése során mélyreható tudásra tehetünk szert arról, hogy milyen esetleges összefüggések állnak fenn a folyamat változásai és a különböző anyagi és méretbeli tulajdonságok között. Az eredmények átlátható vizuális megjelenítése és összevetése a folyamat valamennyi lépése során segít a nyomtatási startégiák gyors és hatékony kidolgozásában, és hozzájárul a termelékenység növeléséhez is.

A ZEISS additív gyártási portfóliója

ZEISS AM parameter

Parameter development for metal AM typically requires printing multiple coupons, each printed with a combination of print parameters to evaluate the best set of parameters to print with, in order to minimize defects (porosity, cracks), deformation and smoother surface finish.

ZEISS AM parameter provides a fully automated, fast and reproducible evaluation of porosity, pore morphology and geometric deformation of the entire build plate of coupons in a single build.

  • Rapid print parameter qualification
  • New alloy development
  • Qualification of single or multi-laser systems
  • Ensuring printer equivalency
  • Quickly refine parameters for various powder grades and degree of recycling
  • Build area qualification

Szeretné tudni, hogy hogyan javíthatná az additív gyártási folyamatok termelékenységét?

Töltse le a kiadványt, és ismerje meg a rendszer működését

Nézze meg, hogy más vásárlók hogyan használják ezt a terméket:

Data consistency in additive manufacturing

MBFZ toolcraft GmbH uses ZEISS 3D ManuFACT for holistic quality control in additive manufacturing

Nagyobb teljesítmény és hatékonyság

Additív gyártású dugattyúk a Porsche 911 GT2 RS modelljeihez.