A méréstechnika összetett igényei mélyreható szakértelmet és hozzáértést igényelnek. A legkorszerűbb mérőgépek használatával megtaláljuk az Ön feladataihoz ideálisan illő megoldást. Legyen szó taktil, optikai mérésről vagy komputertomográfiáról; alakról, felületről, vagy kontúrról - korszerű és rugalmas eszközeink sorával gyorsan és könnyen végezzük el mérési feladatait.

Bérmérés

Alkalmazási területek

Megfelelő mérési módszerrel bármilyen anyaghoz: legyen szó fémlemezből készült alkatrészekről, öntvényekről, műanyagról, kerámiáról, üvegről, deformálódó alkatrészekről, mint a gumi vagy szilikon-szerű anyagok, vagy szövettel borított felületekről, a ZEISS minden feladathoz rendelkezik a megfelelő mérési módszerrel. Eszközeink széles skálája lehetővé teszi nagyszámú alkatrész gyors és rendkívül pontos mérését, akár rövid határidővel is. Ha továbbra is vannak szűk keresztmetszetek, a méréseket valamelyik telephelyünkön is el tudjuk végezni.

 

  • A termékek geometriai jellemzőinek - méret, alak és helyzet - vizsgálata kivételes pontossággal.
  • Mérőprogramok készítése a ZEISS CALYPSO és a ZEISS CALIGO szoftverekhez.
  • Névleges-valós összehasonlítás, görbemérés, CAD-adatokkal való összehasonlítás
  • Első mintavétel jegyzőkönyvvel (pl. VDA vagy PPAP)
  • Reverse Engineering különböző eljárások alkalmazásával, pl. sávprojekcióval, lézertriangulációval és komputertomográfiával.
  • Referenciadarabok nagy pontosságú mérése
  • Az alábbi szektorok összes termékének mérése: autóipar, repülőgépipar, orvostechnika, BIW, hajtáslánc, fogaskerékgyártás, precíziós mérnöki tevékenység minden típusa.

Komputertomográfiás (CT) bérmérés

A CT-vel történő mérés lehetővé teszi a munkadarabok belsejében található hibák és struktúrák roncsolásmentes vizsgálatát, elemzését és vizualizálását. Legyen szó falvastagságok méréséről, belső anyaghibák, például repedések, zárványok ellenőrzéséről, vagy porozitásvizsgálatról. Szintén használható névleges-valós összehasonlításra CAD adatokkal, kopásvizsgálatra, reverse engineeringre vagy akár az összeszerelés minőségének ellenőrzésére is, műanyag, könnyűfém, acél vagy akár eltérő anyagösszetétel esetén.

Ipari komputertomográfiás méréstechnika
Alak-, felület- és kontúrmérés

Elektron- és fénymikroszkópiás bérvizsgálat

Méréstechnikai részlegünk a világ egyik legszélesebb mikroszkópiai portfóliójához biztosít hozzáférést. Legyen szó pásztázó elektronmikroszkópiáról a kémiai és strukturális információk miatt, lézer-konfokális mikroszkópiáról az érdesség- valamint topográfiai vizsgálatok miatt, digitális mikroszkópiáról rutinvizsgálatokhoz vagy vizsgálati módszerek széles tárházával ellátott fénymikroszkópiáról a műszaki tisztaságvizsgálathoz, felületvizsgálatokhoz, elemzésekhez.

Taktilis bérmérés

Taktilis bérmérések esetén támaszkodhat a ZEISS sokéves tapasztalatára és szakértelmére az ipari méréstechnikában. A ZEISS széleskörű portfólióval rendelkezik a koordinátamérőgépek terén, így akár nagy méretű termékek, szigorú tűrésmezők vagy éppen szériamérés esetén is tudunk támogatást nyújtani. Továbbá bérprogramozásban, befogókészülék tervezésében vagy akár a tapintókonfigurációk megépítésében is számíthat a szakértelmünkre.

Optikai mérések

Optikai bérmérés

Az optikai méréstechnika előnye a nagy pontsűrűség, a sebesség és az érintésmentes mérés. A pontfelhőket különböző ZEISS-rendszerekkel, például multiszenzoros koordinátamérőgépekkel és sávprojektorokkal, 3D szkennerekkel mérjük. Felületek kiértékeléséhez és topográfiai vizsgálatokhoz fehérfény szenzort használunk. Az optikai mérések kiválóan alkalmasak rugalmas termékek, kisméretű alkatrészek geometriai jellemzőinek vizsgálatára is.

Optikai mérések
Alak-, felület- és kontúrmérés

Fogaskerék bérmérés

A ZEISS koordináta-mérőgépekkel és a ZEISS GEAR PRO szoftvercsomaggal a mérési szolgáltatás keretében az összes elterjedt fogazattípus - legyen az spirális kúpos fogaskerék, ferdefogazatú hengeres fogaskerék, csigaprofil vagy rotor - mérhető és kiértékelhető a szabványoknak megfelelően (pl.: DIN, ISO, AGMA JIS), egészen a 3 méteres külső átmérőig és 16 tonnás tömegig.

Alak-, felület- és kontúrmérés

Alak-, felület- és kontúr bérmérés

Alakmérőink lehetővé teszik a körkörösség, hengereresség, merőlegesség, párhuzamosság, egyenesség, síklapúság, koaxilitás, koncentricitás és radiális ütés vizsgálatát.
Mi több, kontúrmérőkészülékeink és érdességmérőink megbízható eredményt biztosítanak a rádiuszok, letörések, kontúrok, érdesség, hullámosság, szögek, beszúrások és hossztűrések mérésének esetén is.

Mérési eredmények megjelenítése és értékelése

CAD-adatok

A Zeiss PiWeb segítségével számos különböző típusú jelentést (riportot) készíthetünk a mérési eredmények alapján. A jelentések testreszabhatók és különböző formátumokban exportálhatók a felhasználók igényei szerint.
Az adatok vizualizálása történhet CAD modellen, grafikonok, diagramok vagy akár táblázatok segítségével. A PiWeb szoftver széleskörű grafikus eszközöket kínál az adatok megjelenítéséhez, amelyek használatával az adatok könnyen értelmezhetők és elemezhetők.

CAD modell segítségével a mérések pontos helyét és értékét jeleníthetjük meg egy adott terméken vagy alkatrészen.Szériamérés esetén készíthetünk statisztikai jelentéseket is, amelyek tartalmazhatják például az átlag, szórás, variancia, Cp, Cpk, és más minőségügyi mutatókat.

A Piweb lehetővé teszi a jelentések gyors létrehozását és testreszabását. Az eredmények átadását különböző formátumokban kérheti nyomtatott vagy akár digitális formában (például PDF, Excel, ...).