A méréstechnika összetett igényei mélyreható szakértelmet és hozzáértést igényelnek. A legkorszerűbb mérőgépek használatával megtaláljuk az Ön feladataihoz ideálisan illő megoldást. Legyen szó taktil, optikai mérésről vagy komputertomográfiáról; alakról, felületről, vagy kontúrról - korszerű és rugalmas eszközeink sorával gyorsan és könnyen végezzük el mérési feladatait.

Bérmérés

Alkalmazási területek

Minden anyaghoz rendelkezünk megfelelő mérési módszerrel, legyenek azok fémlemez-alkatrészek, fémből, műanyagból, kerámiából, üvegből készült öntött alkatrészek, formázható anyagból – például gumiból vagy szilikonszerű anyagokból – készült alkatrészek vagy a textilborítású felületek, minden típusú feladathoz megfelelő mérési módszert kínálunk. Eszközeink széles skálája lehetővé teszi nagyszámú alkatrész gyors és rendkívül pontos mérését, akár rövid határidővel is. Ha továbbra is vannak szűk keresztmetszetek, a méréseket valamelyik telephelyünkön is el tudjuk végezni.

 

  • Geometriai termékspecifikációk vizsgálata – méret, alak és helyzet – rendkívüli pontossággal
  • Mérési programok létrehozása a ZEISS CALYPSO-ban és a ZEISS CALIGO-ban
  • Névleges-valós összehasonlítás, görbemérés, összehasonlítás a CAD-adatkészlettel
  • Elsőmintavétel jegyzőkönyvvel (például VDA vagy PPAP)
  • Reverse engineering különböző folyamatok használatával, például strukturált fénnyel, lézeres háromszögeléssel és komputertomográfiával
  • Referenciadarabok rendkívül pontos mérése
  • Járművek minden alkatrészének mérése a fogantyútól a belső égésű motor olyan alkatrészeiig, mint a hengerfej, a forgattyúház, az alváz, a tengely részei, egészen a karosszériamérésig

Komputertomográfia használata röntgenalkatrészeken

A komputertomográfiás mérés a szerelvények, modulok és teljes eszközök roncsolásmentes vizsgálatát teszi lehetővé a belső tényleges állapotának megjelenítésével. Ez lehetővé teszi az összeszerelés ellenőrzését, a kopásvizsgálatot és a hibaelemzést. Az alkatrészek legfeljebb 1 500 mm-es átmérőjű részeinek tomográfiás vizsgálata nanométeres felbontásban végezhető.

Ipari komputertomográfiás méréstechnika
Fogaskerékmérés

Fogaskerékmérés

Legyen az spirális kúpos fogaskerék, ferdefogazatú hengeres fogaskerék, csigaprofil vagy rotor, minden, legfeljebb háromméteres külső átmérőjű szabványos fogaskeréktípust meg tudunk mérni, és a szabványoknak megfelelően kiértékelni. A mérési megoldás az adott alkalmazástól függ. A mérés történhet forgóasztallal és csillag tapintórendszerrel vagy anélkül, illetve horizontális mérés legyező alakú tapintórendszerrel.

Optikai mérési szolgáltatások

Az optikai méréstechnika előnye a magas pontsűrűségben, a sebességben és a nem taktil alapú mérésben rejlik. Pontfelhőket különböző ZEISS-rendszerekkel mérünk, mint pl. multiszenzoros mérőgépekkel és projektorokkal.

Optikai mérések
Alak-, felület- és kontúrmérés

Alak-, felület- és kontúrmérés

Alakmérőink lehetővé teszik a körkörösség, a hengeresség, a merőlegesség, az egytengelyűség, az egyenesség, a síklapúság, a vastagsághiba és a radiális ütés elemzését. Ezenkívül pedig kontúrmérő eszközeink és érdességérzékelőink megbízható eredményeket nyújtanak sugarak, kúpok, kontúrok, érdesség, hullámok, szögek, bevágások és hossztűrések tekintetében.

Mérési eredmények megjelenítése és értékelése

CAD-adatok

A szabványos CAD-formátumokat használjuk. A fajlagos mérési bizonytalanság közvetlen betáplálásának és a nemzeti szabványok szerinti követhetőségnek köszönhetően megbízható eredményeket szállítunk. A mérési eredmények megjelenítése a követelményektől függően változhat.

Kérheti az eredményeket névleges-valós összehasonlításként vagy görbemérésként – kinyomtatva vagy digitális formátumban. Ez azt jelenti, hogy a mérési adatok felhasználási lehetőségei öntől függnek.

Különböző interfészek teszik lehetővé a mérési eredmények számítógépes támogatású minőség-ellenőrzési rendszerekbe (CAQ), vagy folyamat-adatfelvételi céllal történő exportálását pl. ZEISS PiWeben keresztül.

Nézze meg, hogy más vásárlók hogyan használják ezt a terméket: