A ZEISS CT-mérési szolgáltatásai

Alkatrészek roncsolásmentes és pontos vizsgálata

Az új alkatrészek gyártásához rendelkezésre álló idő minden iparágban egyre rövidebb, és a gyártók egyre nagyobb nyomás alatt állnak. A minőségbiztosítást és a funkciókontrollt azonban a szűk időkeretek és az egyre összetettebb alkatrészek mellett sem lehet elhanyagolni a termékfejlesztés során. A legnagyobb problémát ezek során a belső szerkezetek vizsgálata jelenti, pontos méréseket végezni ugyanis a legutóbbi időkig csak az alkatrészek roncsolásos vizsgálatával lehetett.

Ez azonban a komputertomográfia ipari méréstechnikában való alkalmazásával megváltozott. A technológia révén lehetségessé vált a munkadarabok roncsolás nélküli, teljes körű vizsgálata, amit elemzés és korrekció követhet. Az ipari komputertomográfia lehetővé teszi alkatrészei precíz, egy lépésben történő elemzését és mérését.

Jelenleg nincs lehetősége arra, hogy saját vállalatánál CT-vizsgálatokat végezzen? Válassza bizalommal a ZEISS CT-mérési szolgáltatásait! Többéves tapasztalattal rendelkezünk az ipari komputertomográfiával végzett adatgyűjtésben és az adatok kiértékelésében. CT-rendszereink hardveres és szoftveres háttere mindig naprakész. Tapasztalt CT-szakértőink pedig gyors komputertomográfiás méréseket garantálnak. Válassza a legkorszerűbb minőségbiztosítási megoldást, és bízza ránk alkatrészei vizsgálatát.

A CT-mérés előnyei:
 • Biztos: Egyszeri expozícióval mérhetők, elemezhetők és vizsgálhatók a munkadarabok hibái és belső struktúrái
 • Roncsolásmentes: A CT-nek és a röntgensugaraknak köszönhetően a mérés az alkatrészek roncsolása nélkül is megoldható

 • Reprodukálható: A komputertomográfiás digitalizáció révén CAD-modell nélkül is lehetséges újra legyártani az alkatrészeket

CT-mérési szolgáltatásaink

A CT-mérésekről dióhéjban

A gyártási folyamatok során napi szinten gyors megoldásokat kell találni az olyan problémás helyzetekre, mint az anyaghibák, a különösen összetett alkatrészek és a rejtett geometriák gyártásakor felmerülő gondok. A munkadarabok vágással vagy öntéssel járó, belső szerkezeti vizsgálata azonban további idővel és plusz költségekkel terheli a gyártás napi folyamatait. Mindez elkerülhető a nagyfokú rugalmasságot biztosító és az Ön egyedi igényeihez illeszkedő CT-mérési szolgáltatások igénybevételével. Ipari komputertomográfiával évek óta lehetséges a különböző alkatrészekről és munkadarabokról idő- és költségkímélő módon adatokat gyűjteni és az adatokat kiértékelni.

A ZEISS mérési szolgáltatásaival kimutathatók az alkatrészek falvastagságának eltérései, valamint a repedések, buborékok, pórusok és egyéb hibák. Támaszkodjon bátran a CT-mérésre, amely az ipari méréstechnika nagy precizitású vizsgálati módszere, és bízza magát a méréstechnikában, illetve a komputertomográfiában szerzett sok évnyi tapasztalatunkra. Számos különböző CT-mérési szolgáltatást kínálunk, amelyek összhangban vannak a DIN ISO 17035 szabvány szerinti vizsgálati eljárásokkal, így nem egyszerűen pontos CT- és röntgenméréseket biztosítunk, de vizsgálataink nemzetközi szinten is összevethetők és elfogadottak. Így nincs szükség többszöri tesztelésre, és Ön költségeket takaríthat meg a minőségbiztosítás során.

Mérési elemzés és geometriai összehasonlítás

A komputertomográfia lehetővé teszi a teljes alkatrész szkennelését – beleértve a belső kontúrok és az alámetszések vizsgálatát. Ez nemcsak a külső jellemzők méréstechnikai elemzését teszi lehetségessé, de egyetlen szkennelés keretében a belső struktúrák precíz mérését is el lehet végezni a geometriai méretek pontosságának gyors ellenőrzéséhez. A technológiával a többféle anyagból készült munkadarabok is vizsgálhatók. A CT-mérés lehetővé teszi a névleges és a tényleges változat összehasonlítását, mivel az alkatrészek CT-képe közvetlenül összevethető a meglévő CAD-modellel vagy a mintaalkatrésszel. Ezzel jelentős időt takaríthat meg a minőségbiztosítás során.

A képen egy munkadarab GOM Inspect szoftvercsomaggal megjelenített képe látható

Szolgáltatásaink áttekintése:

 • Sztenderd geometriák, alak- és helyzettűrések, valamint geometriai termékspecifikációk mérése
 • Névleges/tényleges geometriai összehasonlítás az eltérések színtérképes 3D-s megjelenítésével
 • Alkatrészek kezdeti vizsgálata és bérmérése
 • Falvastagság ellenőrzése a falvastagság színtérképes megjelenítésével, még belső szerkezetek esetén is

Az alkatrészek roncsolásával nem járó belső hibaelemzés

Mindegy, hogy műanyag vagy fém: a CT-méréssel könnyen és roncsolás nélkül jelenítheti meg a különböző anyagú alkatrészek hibáit. A CT-mérést követően minden munkadarab teljes adatrekordja elérhető lesz, és az anyagvizsgálat során ellenőrizhető, hogy vannak-e benne buborékok, repedések, pórusok vagy zárványok.

CT-méréseink a következő előnyökkel járnak az Ön számára:

 • Munkadarabok porozitás- és zárványelemzése
 • Teljes szerelvények sérülés- és hibaelemzése (P202/P201 analízis)
 • Összeszerelési ellenőrzés a már a helyükre került alkatrészeken
 • Kopásellenőrzés
 • Alkatrészek roncsolásmentes tesztelése

Tekintse meg a komputertomográfia által kínált sokféle lehetőséget bemutató videót. Nálunk megtalálja a megfelelő bérmérési szolgáltatást.

Reverse engineering CT-méréssel – korrekció, optimalizálás, felvétel

Minden CT-mérés során digitális felvétel készül az alkatrész teljes belső és külső szerkezetéről. Ez nemcsak gyorsabb minőségbiztosítást tesz lehetővé, de az alkatrészek és a munkadarabok reverse engineering folyamatát is megkönnyíti. Ön akkor is kinyerheti a kész alkatrész tervezési adatait, ha a CAD-modell már nem áll rendelkezésére. A CT-mérés célzott javításokhoz is használható. Ha eltérések tapasztalhatók a referenciától, akár egy alkatrésztől, akár egy CAD-modelltől, a mért adatok alapján létrehozható az Ön specifikációihoz és igényeihez teljesen igazodó, javított CAD-modell. A reverse engineering révén nemcsak a felületrekonstrukció, de az egyedi szerszámkorrekció is megoldható.

2D-s röntgenvizsgálat

A közvetlenül a gyártósoron végzett minőségbiztosítás időigényes, és nagy a hibázás valószínűsége. A gyors és automatizált 2D-vizsgálattal azonban értékes időt spórolhat meg, és a gyártási, valamint a tervezési hibák is gyorsan kiszűrhetők. Röntgenszolgáltatásainkkal sokféle különböző méretű alkatrész elemzése és vizsgálata oldható meg problémák nélkül. A nagy felbontású ipari röntgenmikroszkópokkal a repedések pontos detektálása is lehetséges.

Röntgenszolgáltatásaink áttekintése:

 • Alkatrészek és munkadarabok gyors és automatizált 2D-ellenőrzése
 • Roncsolásmentes tesztelés közvetlenül a gyártósoron
 • Sokféle típusú és méretű munkadarab röntgenvizsgálata
A képen egy munkadarabról készült 2D-s röntgenfelvétel látható.
A ZEISS méréstechnikai technikusa egy munkadarab CT-vizsgálatát végzi

Pontos, gyors, magas minőségű: A ZEISS CT-mérési szolgáltatásaiban megbízhat

Egyetlen alkatrész apró hibája is a termék visszahívásához és magas költségekhez vezethet. Támaszkodjon a ZEISS CT-mérési szolgáltatásai által biztosított pontos mérésekre és problémamentes minőségbiztosításra. Gyártóként és szolgáltatóként is sok évnyi tapasztalattal rendelkezünk az ipari méréstechnika terén, így tisztában vagyunk az ehhez kapcsolódó napi szintű kihívásokkal és problémákkal, valamint azzal is, hogy minden iparágban folyamatosan jobb minőséget várnak el. Éppen ezért garantáljuk, hogy 3 munkanapon belül megkapja a CT-vizsgálat eredményeit, de ezek sokszor már a beérkezés napján elérhetővé válnak. Ilyen módon a lehető legkevesebb időt kell erre szánnia, és csökkentheti a problémák megoldására szánt költségeket. Természetesen még a leggyorsabb mérések esetén sem kell lemondania a kiváló minőségről, amelyre a ZEISS bevált sztenderdjei jelentik a biztosítékot.

Nincs olyan méréstechnikai kihívás, amely túl nehéz lenne számunkra: garantáljuk, hogy gyorsan és pontosan szállítjuk az eredményeket, és a nagyon összetett alkatrészek CT-vizsgálatát is elvégezzük. A METROTOM OS-be integrált és a ZEISS által fejlesztett AMMAR bővítménnyel a nehézséget jelentő, kevert anyagú tárgyak (például a műanyag és fém összetevőkből álló csatlakozók) is roncsolásmentesen ellenőrizhetők és mérhetők a komputertomográfia segítségével. Helyezze bizalmát a jövő minőségbiztosítási és anyagvizsgálati módszerébe, és ismerje meg minden korábbinál alaposabban saját alkatrészeit az ipari komputertomográfia révén.

CT-mérési szolgáltatásaink előnyei dióhéjban:

 • Elismert DAkkS-tanúsítvánnyal rendelkező vizsgálati módszerek, köztük többféle anyagból készült összetett alkatrészek DIN 17025 szerinti tesztelése (lásd: akkreditációs tanúsítvány)
 • Ipari komputertomográfiai megoldások a bizonyított ZEISS-sztenderdek szerinti legmagasabb minőségben
 • Nemzetközi vizsgálati összehasonlíthatóság és elismertség az egész világon érvényes DAkks-tanúsítvánnyal a többszöri vizsgálatok és többletköltségek elkerülése érdekében
 • A 3 munkanapon belül garantáltan, de inkább előbb megérkező CT-mérési eredményekkel gyorsan megoldást találhat a sürgős problémákra
 • Időt takaríthat meg a kevesebb öntőforma-javítási körrel és a gyorsabb piacra jutással
 • Gyors és pontos adatfeldolgozás a CALYPSO, a GOM Volume Inspect és a VGStudioMAX szoftvercsomagok és a ZEISS REVERSE ENGINEERING révén

Néhány példa a CT-mérések alkalmazási területeiről

Repülőgépgyártás, orvostechnika, elektronikai cikkek gyártása vagy autóipar – minden iparág saját gyártási folyamatokkal rendelkezik, amelyek során sokféle potenciális, a szabad szem elől rejtve maradó, de esetlegesen jelentős problémákat okozó hiba jelentkezhet. A röntgenezéssel és a munkadarabok CT-vel való vizsgálatával ezek a bizonytalanságok felszámolhatók, és a roncsolásmentes 2D-s és 3D-s technológiákkal a belső struktúrák is feltárhatók.
Az eltérő gyártási folyamatok és az alkatrészek rendkívüli sokfélesége miatt a CT-mérések nagyon sokféle területen használhatók ipari méréstechnológiaként. A felhasználás célja a hibaelemzéstől az összeszerelés ellenőrzéséig, és az alkatrészek és munkadarabok belső szerkezetének dimenzionális méréséig terjed. Nyerjen betekintést saját munkadarabjai belsejébe a komputertomográfia és a röntgen használatával, és találja meg a vállalkozása napi működése számára leginkább megfelelő CT-mérési szolgáltatást.

2D-s hibaelemzés

2D-s hibaelemzés (P201/P202)

3D-s hibaelemzés

3D-s hibaelemzés (P203)

Gyártásellenőrzés

Gyártásellenőrzés

Illesztésellenőrzés

Illesztésellenőrzés

Elektronikai vizsgálat

Elektronikai vizsgálat

Mikrostrukturális elemzés

Mikrostrukturális elemzés

Szálerősített kompozitanyagok elemzése

Szálerősített kompozitanyagok elemzése

Poranalízis

Poranalízis

Habstruktúra-elemzés

Habstruktúra-elemzés

Szemcseméret és -eloszlás mérése

Szemcseméret és -eloszlás mérése

Ipari komputertomográfia: azonnali segítség az alkalmazás révén

Ingyenes alkalmazásunk segítségével megismerkedhet az ipari komputertomográfia alapjaival. Egyebek mellett megtanulhatja a röntgenezés alapjait, a rekonstrukciós szkennelés folyamatát és az ezt követő kiértékelést.

Töltse le a „Computertomography” alkalmazást

A ZEISS Computertomography alkalmazás QR-kódja

Ezek a vállalkozások már most is használják a ZEISS CT-mérési szolgáltatásait

Ajtónyitás

Széles körű szolgáltatás és kéznél lévő meggyőző dormakaba

The Race Is Already Underway

Since 2012 ZEISS has been taking over the measuring tasks for the Audi motorsport team

Minőség és folyamat stabilitás a ZEISS METROTOM segítségével.

Annak biztosítása érdekében, hogy a gyártási folyamatok továbbra is versenyképesek maradjanak, a cég székhelyén, Kirc...

Digital Transformation of the Shoe Industry

Start-up shoe commerce relies on CT services provided by the ZEISS Quality Excellence Center Cologne

Lépjen velünk kapcsolatba most!

Világszerte biztosítunk CT-mérési szolgáltatásokat. Szeretne többet megtudni az ipari komputertomográfiáról és a CT-vizsgálatokról? Töltse ki az űrlapot, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Download more information

 The Ideal Stylus System, Digital Poster AR

The Ideal Stylus System, Digital Poster AR
oldal(ak): 2
file méret: 5116 kB

 The Ideal Stylus System, Digital Poster PT

The Ideal Stylus System, Digital Poster PT
oldal(ak): 2
file méret: 5138 kB

 ZEISS Metrology Care Flyer Essential DE

ZEISS Metrology Care Flyer Essential DE
oldal(ak): 2
file méret: 138 kB

 ZEISS Metrology Care Flyer Essential EN

ZEISS Metrology Care Flyer Essential EN
oldal(ak): 2
file méret: 260 kB

 ZEISS Metrology Care Flyer Standard DE

ZEISS Metrology Care Flyer Standard DE
oldal(ak): 2
file méret: 139 kB

Adapter Plates Print Flyer EN

Adapter Plates Print Flyer EN
oldal(ak): 2
file méret: 837 kB

CONTURA Original Accessories Digital Flyer, EN

CONTURA Original Accessories Digital Flyer, EN
oldal(ak): 6
file méret: 577 kB

CONTURA Original Zubehör Digtial Flyer, DE

CONTURA Original Zubehör Digtial Flyer, DE
oldal(ak): 6
file méret: 812 kB

Das ideale Tastersystem Poster digital DE

Das ideale Tastersystem Poster digital DE
oldal(ak): 2
file méret: 5068 kB

DE, METROTOM & automatischer Filterwechsel Flyer

DE, METROTOM & automatischer Filterwechsel Flyer
oldal(ak): 2
file méret: 2948 kB

FixAssist CT Infosheet, DE

FixAssist CT Infosheet, DE
oldal(ak): 1
file méret: 319 kB

FixAssist CT Infosheet, EN

FixAssist CT Infosheet, EN
oldal(ak): 1
file méret: 328 kB

GPS Poster, DE

GPS Poster, DE
oldal(ak): 1
file méret: 2326 kB

GPS Poster, EN

GPS Poster, EN
oldal(ak): 1
file méret: 2321 kB

Measuring Lab Flyer CN

Measuring Lab Flyer CN
oldal(ak): 4
file méret: 1064 kB

O-INSPECT Accessories Flyer A6, EN

O-INSPECT Accessories Flyer A6, EN
oldal(ak): 2
file méret: 369 kB

O-INSPECT Accessories Infosheet, EN

O-INSPECT Accessories Infosheet, EN
oldal(ak): 1
file méret: 421 kB

OmniFix air product flyer EN

OmniFix air product flyer EN
oldal(ak): 4
file méret: 292 kB

OMNIFIX Kits Catalog EN (wop)

OMNIFIX Kits Catalog EN (wop)
oldal(ak): 24
file méret: 24667 kB

REACH CFX Digital Flyer DE

REACH CFX Digital Flyer DE
oldal(ak): 1
file méret: 639 kB

REACH CFX Digital Flyer EN

REACH CFX Digital Flyer EN
oldal(ak): 1
file méret: 644 kB

SensorFit Digital Flyer, DE

SensorFit Digital Flyer, DE
oldal(ak): 2
file méret: 1651 kB

SensorFit Digital Flyer, EN

SensorFit Digital Flyer, EN
oldal(ak): 2
file méret: 1651 kB

Stylus System Components Product Presentation EN

Stylus System Components Product Presentation EN
oldal(ak): 38
file méret: 3406 kB

Tastersystem Komponenten Product Presentation DE

Tastersystem Komponenten Product Presentation DE
oldal(ak): 38
file méret: 3698 kB

TEMPAR Brochure, DE

TEMPAR Brochure, DE
oldal(ak): 10
file méret: 15941 kB

TEMPAR Brochure, EN

TEMPAR Brochure, EN
oldal(ak): 10
file méret: 3223 kB

TEMPAR Infografik, DE

TEMPAR Infografik, DE
oldal(ak): 1
file méret: 2546 kB

TEMPAR Infographic, EN

TEMPAR Infographic, EN
oldal(ak): 1
file méret: 1087 kB

The Ideal Stylus System Poster digital BR

The Ideal Stylus System Poster digital BR
oldal(ak): 2
file méret: 5137 kB

The Ideal Stylus System Poster digital EN

The Ideal Stylus System Poster digital EN
oldal(ak): 2
file méret: 5072 kB

The Ideal Stylus System Poster digital ES

The Ideal Stylus System Poster digital ES
oldal(ak): 2
file méret: 5108 kB

The Ideal Stylus System Poster digital MX

The Ideal Stylus System Poster digital MX
oldal(ak): 2
file méret: 5108 kB

The Ideal Stylus System, Digital Poster ID

The Ideal Stylus System, Digital Poster ID
oldal(ak): 2
file méret: 3051 kB

The Ideal Stylus System, Digital Poster TH

The Ideal Stylus System, Digital Poster TH
oldal(ak): 2
file méret: 3045 kB

The Ideal Stylus System, Digital Poster VN

The Ideal Stylus System, Digital Poster VN
oldal(ak): 2
file méret: 3082 kB

Wechselteller Print Flyer DE

Wechselteller Print Flyer DE
oldal(ak): 2
file méret: 152 kB

ZEISS ACADEMY METROLOGY Training Guide Digital EN

ZEISS ACADEMY METROLOGY Training Guide Digital EN
oldal(ak): 15
file méret: 3252 kB

ZEISS ACADEMY METROLOGY Training Leitfaden Digital DE

ZEISS ACADEMY METROLOGY Training Leitfaden Digital DE
oldal(ak): 15
file méret: 3250 kB

ZEISS Metrology Care Broschuere DE digital

ZEISS Metrology Care Broschuere DE digital
oldal(ak): 9
file méret: 1174 kB

ZEISS Metrology Care Broschuere EN UK digital

ZEISS Metrology Care Broschuere EN UK digital
oldal(ak): 9
file méret: 1132 kB

ZEISS Metrology Care Flyer Advanced DE

ZEISS Metrology Care Flyer Advanced DE
oldal(ak): 2
file méret: 139 kB

ZEISS Metrology Care Flyer Advanced EN

ZEISS Metrology Care Flyer Advanced EN
oldal(ak): 2
file méret: 264 kB

ZEISS Metrology Care Flyer Standard EN

ZEISS Metrology Care Flyer Standard EN
oldal(ak): 2
file méret: 261 kB

ZEISS Metrology Portal Flyer DE

ZEISS Metrology Portal Flyer DE
oldal(ak): 4
file méret: 668 kB

ZEISS Metrology Portal Flyer EN

ZEISS Metrology Portal Flyer EN
file méret: 667 kB

ZEISS Metrology Portal Infosheet DE

ZEISS Metrology Portal Infosheet DE
oldal(ak): 1
file méret: 7596 kB

ZEISS Metrology Portal Infosheet EN

ZEISS Metrology Portal Infosheet EN
oldal(ak): 1
file méret: 7607 kB

ZEISS Metrology Shop Flyer DE

ZEISS Metrology Shop Flyer DE
oldal(ak): 3
file méret: 194 kB

ZEISS Metrology Shop Flyer EN

ZEISS Metrology Shop Flyer EN
oldal(ak): 3
file méret: 189 kB

ZEISS Original Accessories digital Poster ES

ZEISS Original Accessories digital Poster ES
oldal(ak): 2
file méret: 5835 kB

ZEISS Original Accessories digital Poster FR

ZEISS Original Accessories digital Poster FR
oldal(ak): 2
file méret: 5843 kB

ZEISS Original Accessories Digital Poster MX

ZEISS Original Accessories Digital Poster MX
oldal(ak): 2
file méret: 5836 kB

ZEISS Original Accessories Poster DE

ZEISS Original Accessories Poster DE
oldal(ak): 2
file méret: 5839 kB

ZEISS Original Accessories Poster EN

ZEISS Original Accessories Poster EN
oldal(ak): 2
file méret: 5836 kB

ZEISS Quality Excellence Center Brochure Online EN

ZEISS Quality Excellence Center Brochure Online EN
oldal(ak): 11
file méret: 1760 kB

ZEISS Quality Excellence Center Broschüre Online DE

ZEISS Quality Excellence Center Broschüre Online DE
oldal(ak): 11
file méret: 1689 kB

ZEISS REACH CFX Ad CN

ZEISS REACH CFX Ad CN
oldal(ak): 1
file méret: 139 kB

ZEISS REACH CFX Flyer CN

ZEISS REACH CFX Flyer CN
oldal(ak): 2
file méret: 228 kB

ZEISS Smart Services Starter Kit - Promotion Flyer FR

ZEISS Smart Services Starter Kit - Promotion Flyer FR
oldal(ak): 2
file méret: 301 kB