Felületellenőrzési rendszer különböző verziókban és renszerkoncepciókkal

ZEISS ABIS

Az ABIS II szenzorok hibatípusok széles skáláját érzékelik.

Objektív és gyors mérés modulrendszerű szenzorokkal

Az ABIS II szenzorok hibatípusok széles skáláját érzékelik. A rendszerek megbízhatóan és időben felismerik, majd osztályozzák a horpadásokat, dudorodásokat, nyomódásokat, hullámosságot, zsugorodást, repedéseket és egyéb hibákat, így tökéletes minőségellenőrző berendezésként működnek a fémlemez alkatrészek és a járműkarosszériák gyártása során. A felhasználók különösen a szenzor kimagasló precizitásából és kimondottan rövid ciklusidejéből profitálhatnak.

Az ABIS II modulrendszerű szenzortechnológiája kivételes rugalmasságot kínál. A kontrasztszenzor opcionális integrációjával a kontrasztérzékeny hibák, például ragasztómaradványok, karcolódások és szennyeződés észlelése is lehetséges.

A felületminőség folyamatos elemzése a teljes folyamatláncon át

Az autóiparban számos felhasználó a teljes folyamatláncon át biztosított integrált felületminőségi elemzésre támaszkodik. A folyamat a Single Part (egyedi alkatrész), az Assembly (összeszerelés) és a Cathodic Dip Painting (katódos merítőkádas felületkezelés) lépéseinek mindegyike után az adott módszerrel ismét megvizsgálják az egyes alkatrészeket az olyan esetleges felületi hibák azonosítása céljából, amelyek befolyásolhatják a felső réteg minőségét. A hiba alakulásáról a folyamat minden lépése után készül dokumentáció. A gyártási folyamatok általános gyakorlati tapasztalata alapján egy felületi hiba jelentősége nőhet vagy csökkenhet a folyamat egyes lépései után.

Az ABIS II szenzorok hibatípusok széles skáláját érzékelik.
Az ABIS II szenzorok hibatípusok széles skáláját érzékelik.

A folyamatszintű minőségelemzésnek köszönhetően a szükséges újramegmunkálás pontosan az alkatrész megfelelő pontján, a folyamat megfelelő lépésénél történik. Ez növeli a finiselés hatékonyságát, és jelentős költségcsökkenést eredményez. A felülethibák folyamatláncon belüli alakulása mellett a gyártási perióduson belüli időbeli változások is fontos információkat nyújtanak a felhasználónak a minőségben beállt változásokról. Amikor például egy auditérték romlik, már egy korai fázisban lehet javítóintézkedéseket eszközölni (pl. présparaméterekkel vagy szerszámfelületekkel kapcsolatban), még mielőtt megkezdődne a hibás alkatrészek gyártása, amelyeket később újra fel kellene dolgozni.

Érdekli a ZEISS ABIS II? Lépjen velünk kapcsolatba!

Adja meg adatait, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megválaszoljuk kérdéseit:

Download more information