Felületellenőrzési rendszer különböző verziókban és renszerkoncepciókkal

ZEISS ABIS II

Az ABIS II szenzorok hibatípusok széles skáláját érzékelik.

Objektív és gyors mérés modulrendszerű szenzorokkal

Az ABIS II szenzorok hibatípusok széles skáláját érzékelik. A rendszerek megbízhatóan és időben felismerik, majd osztályozzák a horpadásokat, dudorodásokat, nyomódásokat, hullámosságot, zsugorodást, repedéseket és egyéb hibákat, így tökéletes minőségellenőrző berendezésként működnek a fémlemez alkatrészek és a járműkarosszériák gyártása során. A felhasználók különösen a szenzor kimagasló precizitásából és kimondottan rövid ciklusidejéből profitálhatnak.

Az ABIS II modulrendszerű szenzortechnológiája kivételes rugalmasságot kínál. A kontrasztszenzor opcionális integrációjával a kontrasztérzékeny hibák, például ragasztómaradványok, karcolódások és szennyeződés észlelése is lehetséges.

A felületminőség folyamatos elemzése a teljes folyamatláncon át

Az autóiparban számos felhasználó a teljes folyamatláncon át biztosított integrált felületminőségi elemzésre támaszkodik. A folyamat a Single Part (egyedi alkatrész), az Assembly (összeszerelés) és a Cathodic Dip Painting (katódos merítőkádas felületkezelés) lépéseinek mindegyike után az adott módszerrel ismét megvizsgálják az egyes alkatrészeket az olyan esetleges felületi hibák azonosítása céljából, amelyek befolyásolhatják a felső réteg minőségét. A hiba alakulásáról a folyamat minden lépése után készül dokumentáció. A gyártási folyamatok általános gyakorlati tapasztalata alapján egy felületi hiba jelentősége nőhet vagy csökkenhet a folyamat egyes lépései után.

Az ABIS II szenzorok hibatípusok széles skáláját érzékelik.
Az ABIS II szenzorok hibatípusok széles skáláját érzékelik.

A folyamatszintű minőségelemzésnek köszönhetően a szükséges újramegmunkálás pontosan az alkatrész megfelelő pontján, a folyamat megfelelő lépésénél történik. Ez növeli a finiselés hatékonyságát, és jelentős költségcsökkenést eredményez. A felülethibák folyamatláncon belüli alakulása mellett a gyártási perióduson belüli időbeli változások is fontos információkat nyújtanak a felhasználónak a minőségben beállt változásokról. Amikor például egy auditérték romlik, már egy korai fázisban lehet javítóintézkedéseket eszközölni (pl. présparaméterekkel vagy szerszámfelületekkel kapcsolatban), még mielőtt megkezdődne a hibás alkatrészek gyártása, amelyeket később újra fel kellene dolgozni.

Érdekli a ZEISS ABIS II? Lépjen velünk kapcsolatba!

Adja meg adatait, és mi felvesszük Önnel a kapcsolatot, hogy megválaszoljuk kérdéseit: