Gyors és pontos elemzésekhez

ZEISS FalconEye

Optikai méréstechnológia RDS mérőfejforgatóval és ZEISS FalconEye rendszerrel karosszériagyártáshoz

Optikai méréstechnológia karosszériagyártáshoz

Az autóiparban manapság egyre kevesebb idő áll rendelkezésre az új járműmodellek kifejlesztésére. Ez annyit tesz, hogy bevált megoldásokat kell kombinálni a legújabb technológiával. A ZEISS FalconEye használatával lehetőség nyílik ugyanazon technológia felhasználására, mint a ZEISS EagleEye navigator léptető forgatható mérőfejtartói esetében.

ZEISS FalconEye

Jellemzők

Gyors ellenőrzés a karosszériagyártásban

Az autóiparban számtalan elemet kell lemérni, így például furatokat, metszeteket, vagy menetes csavarokat, beleértve magukat a kész járműveket. Új járművek esetében az alkatrészeket gyorsan és pontosan kell elemezni. A követelmények nagy kihívást jelentenek és a vizsgálatok eléggé időigényesek - különösen a sorozatvizsgálatok esetén.
A ZEISS FalconEye optikai szenzorrendszer, melyet a ZEISS EagleEye navigator technológiájának használatával építettek fel, teljesíti ezeket a kihívásokat és forgatható mérőfejtartókkal is használható.

Optikai mérőszenzor Rds mérőfejforgatóval karosszériagyártáshoz

Rugalmas pozicionálás

A kívánt mérési eredmények gyors és egyszerű megszerzéséhez a szenzort optimálisan kell integrálni a teljes rendszerbe. Az RDS-CAA forgatható mérőfejtartó azért ideális, mert csak néhány pozíció kalibrálása szükséges, noha az összes szögbeállítás az alkalmazás rendelkezésére áll. Ez a mérési idők jelentős csökkentését teszi lehetővé.

Egy további kézi forgótengely kihasználásával a ZEISS FalconEye rendszer három szögbeállításban pozicionálható, nagyon pontos megismételhetőség mellett, ami a lézersugár alkatrészhez viszonyított beállítását teszi lehetővé. Íly módon a szenzor egy kiemelkedő rendszert bocsát a felhasználók rendelkezésére feladataik gyors és pontos végrehajtásához. Az új ZEISS FalconEye rendszer szintén optimálisan integrált a CALIGO szoftvercsomagba.

 

Download more information