Könnyen használható röntgen-technológia

Az egyszerűség új szintje

Vizsgálja a láthatatlant egy lépésben

ZEISS METROTOM 1

A ZEISS METROTOM 1 könnyen használható CT-technológiájával bárki képes hatékonyan végrehajtani összetett mérési és vizsgálati feladatokat akár egy szkenneléssel is. Mérjen és vizsgáljon olyan rejtett meghibásodásokat és belső struktúrákat, amelyek nem észlelhetők a taktilis vagy optikai mérőrendszerekkel. A ZEISS METROTOM 1 további előnye: a takaros mérete. Kis alapterülete miatt a CT szkenner könnyedén elfér a mérőszobában és egy lépésben lehetővé teszi a helyben végzett méréseket és vizsgálatokat.

Egy CT rendszer, számos előny

A ZEISS METROTOM 1 az ideális eszköz a minőségügyi vizsgálatok palettájának komputertomográfiával történő bővítéséhez. A CT-rendszer számos előnyt biztosít:

Könnyű kezelhetőség

X-Ray easy-to-use

A ZEISS METROTOM 1 tervezése során a felhasználó volt előtérben. Telepítése egyszerű és csak kis gyakorlatra van szükség a CT használatához. Csak egy kattintás a szkennelési folyamat indítása!

Pontos mérések

Precise X-Ray Technology

Kicsi de alapos: a ZEISS Metrotom 1 segítségével teljes alkatrészek mérését és kiértékelését tudja elvégezni. Ez lehetővé teszi a névleges/tényleges értékek pontos összehasonlítását, a térbeli elhelyezkedés vizsgálatát és a falvastagság elemzését, miközben biztos lehet abban, hogy a mérések megbízhatóak.

Kis alapterület

Compact CT system

A ZEISS Metrotom 1 meglepően kompakt méretű. Méretei 1750 mm (Sz) x 1820 mm (Ma) x 870 mm (Mé). Ez azt jelenti, hogy a CT rendszer elfér bármilyen mérőszobában, így lehetővé teszi a házon belüli méréseket és a minőségbiztosítást külső mérési szolgáltatások igénybevétele nélkül.

Gyors megtérülés

Fast return on investment

Az alacsony beszerzési költségek mellett a berendezés birtoklásának költsége (TCO) is minimális az alacsony karbantartási igénye miatt: A ZEISS METROTOM 1 röntgencsövét nem kell karbantartani a működés során.

A ZEISS METROTOM 1 - megbízható és kompakt

Progresszív CT technológia minden mérőszobába

A ZEISS szakértő a CT-technológia területén és már több, mint egy évtizede megbízható CT-rendszereket biztosít a METROTOM termékcsalád részeként. A ZEISS METROTOM 1 komputertomográfiás rendszer most mindenki által elérhető, megbízható röntgen-technológiát és roncsolásmentes minőségbiztosítást kínál.

ZEISS METROTOM 1
Flat panel detector

A mintát letapogató röntgensugarakat egy síkpaneles detektor érzékeli.

Rotary table

A forgóasztal a szkennelési folyamat lényeges eleme, hiszen ez teszi lehetővé egy testrész teljes 3D adatrekordjának elkészítését.

X-ray tube

A röntgentubus által létrehozott röntgensugarak áthatolnak a mintán.

Mérjen meg teljes komponenseket! Gondoskodjon a kifogástalan elemekről!

A ZEISS METROTOM 1 segítségével a munkadarabok rejtett hibái is könnyen felismerhetők a mérőszobában. Legyen szó közepes vagy kisméretű, műanyag vagy könnyűfém elemekről, a ZEISS METROTOM 1 segítségével sokféle elem vizsgálata lehetséges, pl. csatlakozók, műanyag kupakok, alumínium alkatrészek stb.

GOM Volume Inspect

Comprehensive CT data analysis in 3D

ZEISS METROTOM 1 comes with the operation and inspection software GOM Volume Inspect. The software is suitable for beginners and combines all stages of the CT process from scan set-up and reconstruction to data evaluation and reporting. Geometries, shrinkage holes or internal structures and assembly situations can be evaluated precisely. Even small defects become visible thanks to individual sectional images and can be automatically evaluated using a wide range of criteria. With just one software, you can load volume data from several components into a project, perform a trend analysis, compare the captured 3D data with the CAD model and more.

ZEISS METROTOM 1 with GOM Volume Inspect
ZEISS METROTOM 1 with GOM Volume Inspect

ZEISS Automated Defect Detection (ZADD)

Artificial intelligence in computed tomography

The ZADD add-on in GOM Volume Inspect detects even small and fuzzy defects in components reliably, quickly and automatically, ZADD detects, localizes and classifies defects or anomalies while analyzing them in detail by reading CT-scans. The software add-on is applicable for castings, injection molded parts, batteries printed components and other applications.

Tapasztalja meg a rendszer működését

Műszaki adatok

Kicsi és erős a ZEISS-szel

Alkalmazási területek:
Roncsolásmentes vizsgálat, több munkadarab egyidejű szkennelése

Vizsgálati jellemzők:
Belső és külső geometriák mérése, belső hibák pl. zsugorodási üregek vizsgálata.

X-ray source

160 kV

X-ray detector (pixels):

2.5 k (2,500 x 2,500)

Measuring volume

165 x 140 mm

Metrology specification (MPE SD)

5 µm +L/100

Dimensions

1750 mm (W) x 1820 mm (H) x 870 mm (D)

Weight

2100 kg

Software

GOM Volume Inspect (included)

Resolution

32,6 μm

High Resolution Mode

With the High Resolution (HR) mode you can decrease the voxel size of your ZEISS METROTOM 1 system from 65.3 μm to 32.6 μm to better identify defects and to ensure the functionality and quality of your parts.

  • Spot even smaller details and avoid unnoticed defects
  • Improved image quality
  • Easy switch between Standard and High Resolution mode

Features

ZEISS METROTOM 1
Standard

ZEISS METROTOM 1
High Resolution

Voxel size

65.3 μm

32.6 μm

Measuring volume

165 x 140 mm

80 x 80 mm

Pixel size

78 μm x 78 μm

39 μm x 39 μm

View more details and receive a sharper image with the High Resolution mode.

További információra van szüksége a ZEISS METROTOM 1 termékről?

Töltse ki az alábbi űrlapot a szórólap letöltéséhez!
ZEISS Medical Industry Solutions Quality Assurance for the highest medical standards
További információk a ZEISS komputertomográfiás megoldásokról a YouTube-on

See how other customers use this product

CT technology as competitive advantage in the plastics industry

Klein Kunststofftechnik

Demand for plastic components is growing in many end-user industries, such as automotive, packaging, electronics, and...

2022. okt. 3.