Könnyen használható röntgen-technológia

Az egyszerűség új szintje

Vizsgálja a láthatatlant egy lépésben

ZEISS METROTOM 1

A ZEISS METROTOM 1 könnyen használható CT-technológiájával bárki képes hatékonyan végrehajtani összetett mérési és vizsgálati feladatokat akár egy szkenneléssel is. Mérjen és vizsgáljon olyan rejtett meghibásodásokat és belső struktúrákat, amelyek nem észlelhetők a taktilis vagy optikai mérőrendszerekkel. A ZEISS METROTOM 1 további előnye: a takaros mérete. Kis alapterülete miatt a CT szkenner könnyedén elfér a mérőszobában és egy lépésben lehetővé teszi a helyben végzett méréseket és vizsgálatokat.

Egy CT rendszer, számos előny

A ZEISS METROTOM 1 az ideális eszköz a minőségügyi vizsgálatok palettájának komputertomográfiával történő bővítéséhez. A CT-rendszer számos előnyt biztosít:

Könnyű kezelhetőség

Könnyen használható röntgen

A ZEISS METROTOM 1 tervezése során a felhasználó volt előtérben. Telepítése egyszerű és csak kis gyakorlatra van szükség a CT használatához. Csak egy kattintás a szkennelési folyamat indítása!

Pontos mérések

Pontos röntgen-technológia

Kicsi de alapos: a ZEISS Metrotom 1 segítségével teljes alkatrészek mérését és kiértékelését tudja elvégezni. Ez lehetővé teszi a névleges/tényleges értékek pontos összehasonlítását, a térbeli elhelyezkedés vizsgálatát és a falvastagság elemzését, miközben biztos lehet abban, hogy a mérések megbízhatóak.

Kis alapterület

Kompakt CT-rendszer

A ZEISS Metrotom 1 meglepően kompakt méretű. Méretei 1750 mm (Sz) x 1820 mm (Ma) x 870 mm (Mé). Ez azt jelenti, hogy a CT rendszer elfér bármilyen mérőszobában, így lehetővé teszi a házon belüli méréseket és a minőségbiztosítást külső mérési szolgáltatások igénybevétele nélkül.

Gyors megtérülés

A befektetés gyorsan megtérül

Az alacsony beszerzési költségek mellett a berendezés birtoklásának költsége (TCO) is minimális az alacsony karbantartási igénye miatt: A ZEISS METROTOM 1 röntgencsövét nem kell karbantartani a működés során.

A ZEISS METROTOM 1 - megbízható és kompakt

Progresszív CT technológia minden mérőszobába

A ZEISS szakértő a CT-technológia területén és már több, mint egy évtizede megbízható CT-rendszereket biztosít a METROTOM termékcsalád részeként. A ZEISS METROTOM 1 komputertomográfiás rendszer most mindenki által elérhető, megbízható röntgen-technológiát és roncsolásmentes minőségbiztosítást kínál.

ZEISS METROTOM 1
Síkpanel-detektor

A mintát letapogató röntgensugarakat egy síkpaneles detektor érzékeli.

Forgóasztal

A forgóasztal a szkennelési folyamat lényeges eleme, hiszen ez teszi lehetővé egy testrész teljes 3D adatrekordjának elkészítését.

Röntgentubus

A röntgentubus által létrehozott röntgensugarak áthatolnak a mintán.

Mérjen meg teljes komponenseket! Gondoskodjon a kifogástalan elemekről!

A ZEISS METROTOM 1 segítségével a munkadarabok rejtett hibái is könnyen felismerhetők a mérőszobában. Legyen szó közepes vagy kisméretű, műanyag vagy könnyűfém elemekről, a ZEISS METROTOM 1 segítségével sokféle elem vizsgálata lehetséges, pl. csatlakozók, műanyag kupakok, alumínium alkatrészek stb.

GOM Volume Inspect

Átfogó CT-adatelemzés 3D-ben

A ZEISS METROTOM 1 a GOM Volume Inspect kezelő- és vizsgálati szoftverrel érkezik. A szoftvert kezdők is használhatják; összefogja a CT-folyamat minden lépését a szkennelés beállításától és a rekonstrukciótól az adatok kiértékeléséig és a jelentés elkészítéséig. A geometriák, a zsugorodási üregek vagy a belső struktúrák és az összeszerelt részek pontosan kiértékelhetők. Az egyedi metszeti képeknek köszönhetően még a legkisebb hibák is láthatóvá válnak és automatikusan kiértékelhetők sokféle szempont alapján. Egyetlen szoftver segítségével különböző komponensek pontfelhőit is betöltheti egy projektbe, trendelemzést végezhet, összehasonlíthatja a rögzített 3D adatokat a CAD-modellel stb.

ZEISS METROTOM 1 GOM Volume Inspect szoftverrel

Tapasztalja meg a rendszer működését

Műszaki adatok

Kicsi és erős a ZEISS-szel

Röntgensugár-forrás

160 kV

Röntgendetektor

2.5 k

Mérési térfogat

165 x 140 mm

Metrológiai jellemzők (MPE SD)

< 5 μm

Méretek

1750 mm (Sz) x 1820 mm (Ma) x 870 mm (Mé)

Súly

2100 kg

Szoftver

GOM Volume Inspect (tartalmazza)

Alkalmazási területek:
Roncsolásmentes vizsgálat, több munkadarab egyidejű szkennelése

Vizsgálati jellemzők:
Belső és külső geometriák mérése, belső hibák pl. zsugorodási üregek vizsgálata.

További információra van szüksége a ZEISS METROTOM 1 termékről?

Töltse ki az alábbi űrlapot a szórólap letöltéséhez!
ZEISS Medical Industry Solutions Quality Assurance a legmagasabb orvosi szabványokhoz
További információk a ZEISS komputertomográfiás megoldásokról a YouTube-on