ZEISS AICell trace

Korrelációmentes inline mérőcella

A ZEISS AICell korrelációmentes inline mérőcella az autókarosszéria-gyártási folyamatok komplex jellemzőinek valós idejű folyamat-ellenőrzését és felfuttatási támogatását teszi lehetővé.

Your advantages:
  • Correlation-free
  • Reliable measuring results starting with the first part
  • Usage in the production area including temperature fluctuations
  • Robot-Independent accuracy
  • Measurement of both individual parts and complete car body inline
  • Higher system accuracy

TraceCam

Olvasókamerák

A gyártócsarnokban lévő kamerák a robot pontos helyzetét és a saját helyüket is rögzítik.

Stabilitási modulok

Padlójelölők

A stabilitási modulok fix referenciát jelentenek a nyomkövető rendszer számára még a gyártási környezet hőmérséklet-ingadozása esetén is.

Szenzornavigációs eszköz

LED

A ZEISS AIMax cloud 3D-s szenzora pontfelhőket generál az összetett geometriai elemek másodperc törtrésze alatt történő valós idejű elemzéséhez. A karbonszálas formába épített LED-ek fix egységet képeznek a szenzorral. Ezek segítségével határozható meg a szenzor helye és pozíciója.

ZEISS AICell trace view 2

Korrelációmentes

Nincs szükség a koordináta-mérőgéppel történő korrelációra.
Nincs szükség az alkatrészek és teljes karosszériák gyártósorról történő eltávolítására. Nem lép fel időbeli csúszás az alkatrészek más helyre történő szállítása következtében.
Nagyobb kapacitás a mérőszobában a csökkentett korrelációs méréseknek köszönhetően.

Robotfüggetlen pontosság

A ZEISS AICell trace a robotot egyszerű hordozóvá alakítja. Előny: A robot mechanikai sodródásának és hőmérsékleti hatásainak kiküszöbölése a mérési eredményekből. Az AICell trace rendszer pontossága független a robot azon képességétől, hogy pontosan meghatározza a mérési szenzor helyét.

Nagyobb rendszerpontosság

A hagyományos, nyomonkövetési technológiával nem rendelkező inline mérőrendszerekhez képest a ZEISS AICell trace használatával nagyobb rendszerpontosság érhető el. Az előnye: jobb termékminőség az inline mérések nagyobb rendszerpontosságának köszönhetően. A mérőszobában végzett sorozatmérések számának előfeltétele.

Download more information

ZEISS AICell trace Brochure EN