Alakítsa át a mérési adatokat értékelhető eredményekké! ZEISS PiWeb

Jegyzőkönyvező és statisztikai kiértékelő szoftver

ZEISS PiWeb

Immár nem kell szoftverszakértőnek lennie a lényeges információkat nyújtó jegyzőkönyvek összeállításához: a ZEISS PiWeb egy olyan skálázható jegyzőkönyvkészítő és statisztikai elemző szoftver, amely segít mérési adatai értékelhető eredményekké történő átalakításában.

Előnyök

  • Komplex adathalmazok egyszerű megjelenítése
  • Intuitív navigáció: Könnyen szűrheti, rendezheti és csoportosíthatja a mérési adatokat
  • Standard és testreszabható jegyzőkönyvek
  • Mobilalkalmazás a mérési adatok eléréséhez és elemzéséhez

Jelenítse meg egyszerűen mérési adatait!

Azonosítsa gyorsan a potenciális minőségi problémákat a számos rendelkezésre álló megjelenítő eszköz segítségével: A ZEISS PiWeb többek között interaktív CAD-nézetek, űrlapdiagramok és ábrák integrációját kínálja a jegyzőkönyvek összeállításához.

Állítson össze jegyzőkönyveket a lehető legintuitívabb módon!

A jegyzőkönyvek összeállítása a ZEISS PiWeb segítségével rendkívül egyszerű: A „drag & drop” segítségével intuitív módon dolgozhat, a szoftver pedig valamennyi végfelhasználó (pl. méréstechnikai szakemberek, gyártási alkalmazottak, menedzserek) számára standard és testreszabható sablonokat kínál. A kívánt adatok gyors elérése érdekében a ZEISS PiWeb könnyen kezelhető az adatok szűrése, csoportosítása és rendezése szempontjából.

A mérési adatok megtekintése és elemzése menet közben

Akár a telephelyen tartózkodik, akár nem, a ZEISS PiWeb alkalmazás segítségével gyorsabban reagálhat a minőségi problémákra. Ellenőrizze a mérések állapotát, tekintse meg a minőséghez kapcsolódó értesítéseket, tanulmányozza a jellemzők részleteit, és elemezze a mérési adatokat 3D-ben – függetlenül attól, hogy épp hol tartózkodik.

Most minden adatunk tárolása központilag történik. Ráadásul a korábbi megoldáshoz képest a ZEISS PiWeb jegyzőkönyvek megjelenésük alapján most sokkal könnyebben használhatók, így sokkal gyorsabban láthatjuk, hogy hol vannak problémák. Csapatunk így azonnal látja, hogy egyedi hibáról van-e szó, vagy a túllépett küszöbértékek irányába mutató tendencia lépett fel.

Achim Schmid, a Metabo minőségi koordinátora

A ZEISS PiWeb a legtöbb mérőeszközzel és az általános adatformátummal kompatibilis

A ZEISS PiWeb rendkívül rugalmas: nemcsak a ZEISS rendszerek adatait támogatja (például CMM, CT, mikroszkóp, optikai eszközök stb.), hanem más, nem a ZEISS által gyártott rendszerekét és kézi mérőeszközökét is.

Jegyzőkönyvezési megoldások minden iparág számára

Chrom Scheinwerfer
Autóipar
The image of metal-working machine
Fröccsöntő ipar
Turbine und Flugzeug
Repülőgépgyártás
Orvostechnológia

Megoldások a ZEISS PiWebbel

A ZEISS PiWeb skálázható. Önálló munkaállomásként, hálózatként vagy felhőmegoldásként is elérhető. A ZEISS így kis- és nagyvállalatok számára egyaránt kínál megoldásokat.

Önálló munkaállomás megoldások

A professzionális jegyzőkönyvkészítés világába történő belépés egyszerű és megfizethető: a ZEISS PiWeb reporting  és a ZEISS PiWeb reporting plus eleve integrálva van az olyan jól ismert méréstechnikai alkalmazások szoftvereibe, mint például a ZEISS CALYPSO vagy a ZEISS CALIGO.

Hálózati megoldások

Az adatgyűjtés mérőgépekről vagy adatforrásokról történhet, akár több telephelyet vagy részleget átfogóan. Ezen adatok kiértékelésére kínál megoldást a ZEISS PiWeb sbs (kisvállalkozásokra szabott megoldás) és a ZEISS PiWeb Enterprise.

Felhőmegoldás

Újdonság a piacon a ZEISS PiWeb cloud: digitális megoldás, amely az adattárolást és a kiszolgáló alkalmazást a felhőbe helyezi, melynek révén csökken a szükséges helyi informatikai erőforrások igénybevétele. Ezenfelül rugalmasan skálázhatja a megoldást az adott alkalmazásnak megfelelően.

ZEISS PiWeb modulok:

megjelenítés, vázlat és tervezés

A ZEISS PiWeb modulok széles választékát kínálja a jegyzőkönyvkészítési folyamat minden egyes feladatához.

ZEISS PiWeb monitor

A ZEISS PiWeb monitor adatmegtekintési célokat szolgál: ez a jegyzőkönyvek, azon belül is a pontfelhők, CAD-modellek és statisztikák megjelenítésére szolgáló modul. A modul lehetővé teszi az adatokkal történő interakciót és azok rögzítését is (például kézi mérések alapján).

ZEISS PiWeb designer

Nevéhez hűen a ZEISS PiWeb designer a jegyzőkönyvek és az azokat alkotó elemek tervezéséhez kínál megoldást az ön által választott alkalmazási területen: használatával lehetővé válik a táblázatok és egyedi űrlapok létrehozása, a CAD-modellek integrációja és még sok minden más.

ZEISS PiWeb planner

Adminisztratív igények tekintetében a modul lehetővé teszi az alkatrészek, a névleges adatok, a mérések, a felhasználói hozzáférési jogok és jogosultságok, a kiszolgálói feladatok és az adatbázis-konfigurációk kezelését.

ZEISS PiWeb – tények

40%
A jegyzőkönyvek összeállítására fordított idő 40%-a megspóro

*más szoftverekkel összehasonlítva

Tízez
felhasználó világszerte
M
Naponta több millió feltöltött mérés

GYIK

Melyik ZEISS PiWeb megoldás tartalmazza az alábbi modulokat?

A vállalat igényeitől függően több lehetőség áll rendelkezésre:

  • ZEISS PiWeb reporting / plus: a planner, a designer és a monitor jellemzői
    egyetlen integrált, homogén megoldásként érhetők el (pl. ZEISS CALYPSO)
  • ZEISS PiWeb SBS: 3x monitor, 1x designer, 1x planner, 1x SBS szerver
  • ZEISS PiWeb ENTERPRISE: modulonként értékesített szoftver az egyedi igények kielégítésére

Be lehet-e építeni a kézi adatbeviteli munkafolyamatokat a ZEISS PiWebbe?

Igen Kézi mérőeszközökhöz kialakított interfészek, képek és egyéb dokumentumok feltöltése a mérési folyamat során, formázott, adatbevitelre alkalmas adatbeviteli mezők és attribútumjellemzők: csak néhány példa a ZEISS PiWeb által nyújtott megoldásokra, melyek révén lehetővé válik a kézi mérési munkafolyamatok adaptációja. A fenti megoldások kombinálhatók a ZEISS PiWeb egyéb szabványos elemeivel, például a CAD-képekkel és statisztikákkal annak érdekében, hogy lehetőségekben gazdag környezetet biztosítsanak a végfelhasználó számára. A kézi adatbevitelhez a ZEISS PiWeb monitor licencére, a jegyzőkönyvek készítéséhez pedig a ZEISS PiWeb designer licencére van szükség.

Milyen infrastruktúrára van szükségem a ZEISS PiWeb használatához?

A ZEISS PiWeb SBS és a ENTERPRISE hálózati megoldások. A ZEISS PiWeb kiszolgálóalkalmazás és az adatbázis tárolásához legalább egy ügyfélszerverre (ez virtuális is lehet) van szükség. Az ENTERPRISE megoldás esetén a ZEISS PiWeb szerver és az adatbázis külön szervereken is lehet, így jobban megfelel a szokásos ügyfélinformatikai környezetek elvárásainak. A ZEISS PiWeb modulokat helyben kell telepíteni a PC-kre. A minimális üzemeltetési követelmények leírását a kézikönyvünkben találja.

Hogyan csatlakoztathatom a ZEISS PiWebet más rendszerekhez, például az SAP-hez, és hogyan hozhatok létre egyedi programkiterjesztéseket?

A ZEISS PiWeb nyílt API-kat kínál, amelyek programozhatók más rendszerekkel való kommunikációra. Az adatcsere, az egyedi ábrák és elemek vagy a változó-kiterjesztések csupán néhány példa azon API-kra, amelyeket elérhetővé tettünk a GitHubon. Az API-k ingyenesen elérhetők, és használatukhoz nem szükséges licenc. A ZEISS PiWeb API-k programozását kellő tapasztalat és erőforrás birokában elvégezheti az ügyfél, de ehhez API-csapatunk is rendelkezésre áll. Ha további kérdése van, vagy árajánlatot szeretne kérni az alkalmazási területéhez, vegye fel a kapcsolatot a ZEISS PiWeb értékesítési csoporttal!

Mi történik, ha nem tudok kapcsolatot létesíteni az adatbázisommal?

Minden hálózati megoldáshoz hálózati stabilitás szükséges, de a valóságban a hálózatok néha nem állnak rendelkezésre. Mivel a ZEISS PiWeb modulok helyben futnak, az olyan információk, mint például a nyílt jegyzőkönyvek kapcsolat nélküli módban is szerkeszthetők és menthetők, így elkerülhetők a hálózati problémák esetén jelentkező munkafolyamatbeli problémák. Interfészeink olyan más funkciókat is tartalmaznak, amelyek később megpróbálják úrafeltölteni vagy -szinkronizálni az adatokat, amennyiben nem áll rendelkezésre hálózat.

Milyen eszközöket kínál a ZEISS PiWeb az adatbiztonság érdekében?

A ZEISS PiWeb különféle eszközöket kínál az ügyfelek szerteágazó adatbiztonsági követelményeinek kielégítésére. ENTERPRISE megoldásunkban a ZEISS PiWeb az OIDC-t (Open ID Connect) kínálja a kétfaktoros hitelesítés, a HTTPS kommunikáció és az AD könyvtár-integráció támogatásához. Konfigurációs lehetőségei révén a ZEISS PiWeb a legtöbb biztonsági szempontnak képes megfelelni.

ZEISS PiWeb felhőmegoldásunkban a kommunikáció titkosítása HTTPS-en keresztül, az MQTT (Message Queuing Telemetry Technology) titkosítási techonológia révén, a TLS 567 vagy 443 (Transport Layer Security) titkosítási protokollok által történik. Ami az adatbázist illeti, a Microsoft Azure Server egy ipari szabvány, amely TDE (átlátható adattitkosítás) titkosítást használ.

Könnyen frissíthetek a ZEISS PiWeb SBS-ről ENTERPRISE verzióra?

Az SBS-ről az ENTERPRISE-ra történő frissítés meglehetősen egyszerű és bármikor elvégezhető. A ZEISS PiWeb modulokhoz (planner, designer és monitor) csak új licencre van szükség. Az ENTERPRISE kiszolgálóhoz új licencre, valamint a ZEISS PiWeb SBS-be integrált adatbázisból az ügyfél által biztosított MSSQL adatbázisba történő adatbázis-migrációra van szükség. Az adatbázis-migrációhoz szükséges eszközök biztosítottak, és a tipikus migráció néhány óra alatt elvégezhető.

Milyen típusú adatok importálhatók a ZEISS PiWeb SBS és ENTERPRISE használatával, és van-e szükség licencekre?

Az AUTO IMPORTER modul a ZEISS PiWeb SBS és ENTERPRISE verziók ingyenes tartozéka, és nem igényel licencet. Fájlok feltöltése céljából ez a modul helyileg telepíthető a mérőeszközre vagy a hálózatra. Az alkalmazás szolgáltatásként fut, amely automatikusan feltölti a fájlokat, és különféle ASCII fájlformátumok feltöltését támogatja. A ZEISS PiWeb automatikus import funkciója segítségével QDAS (DFQ / DFX), DMO, FARO, Metrolog és különféle .csv fájlformátumok importálhatók.

Szükséges-e külön interfészt konfigurálni minden egyes CMM-en, amely a ZEISS PiWebhez csatlakozik?

Számos ügyfelünk sesetében a ZEISS PiWeb telepítése egyben az első alkalom, amikor gondot kell fordítani az adatok szabványosítására a vállalatnál. A telepítés során általában egy adott CMM konfigurálására összpontosítunk, hogy a rendszer megfeleljen az ügyfelek elvárásainak. Az első gép konfigurálása után valamennyi konfigurációs fájl percek alatt könnyen átmásolható és alkalmazható más gépeken is.