ZEISS PiWeb

Alakítsa át a minőségi adatokat értékelhető eredményekké.

Hozzon valóban megalapozott döntéseket

Az ipari méréstechnika elengedhetetlen ahhoz, hogy megbízható termékminőséget biztosítson ügyfeleinek. A ZEISS PiWeb jelentéskészítő és minőségügyi adatkezelő szoftverünk segít összekapcsolni a különböző méréstechnológiákból származó mérési eredményeket az üzemi döntésekkel. Így hatékonyan nyomon követheti a gyártás minőségét.

Használja a ZEISS PiWeb szoftvert a döntéshozatal mérnöki eszközeként – végezzen GR&R tanulmányokat, ellenőrizze a minőségügyi adatkezelést, dolgozzon manuális adatokkal, készítsen hatékony statisztikákat és fordítsa előnyére a különböző, azonnal használható szabványos jelentéssablonokat. Nagy adatmennyiség esetén is.

A ZEISS PiWeb használatának előnyei

Technológiától független

Függetlenül attól, hogy milyen eszközt használ a minőségügyi adatok létrehozásához – a ZEISS PiWeb képes összegyűjteni és elemezni a taktilis, optikai, kézi vagy CT-mérések eredményeit.

Könnyű navigáció az adatok között

Nem kell méréstechnikai szakértőnek lennie a ZEISS PiWebbel való munkához. Az intuitív kezelés és a "húzd és dobd" funkciók segítségével könnyedén elnavigálhat a jelentésekben pontos eredményhez, amelyre szüksége van, illetve módosításokat is végezhet bennük.

Skálázható

A ZEISS PiWeb az igényeinek megfelelően konfigurálható. A kis- és középvállalkozásoktól az OEM-ekig – profitáljon a nagy teljesítményű jelentéskészítési eszközök előnyeiből a helyi vagy felhőalapú megoldásokban. Bármikor könnyedén hozzáadhat új gépeket vagy modulokat.

Azonnali eredmények

Integrálja könnyedén a ZEISS PiWebet a meglévő IT-környezetébe. Az első eredmények nagyon rövid idő után láthatók.

Mostantól elérhető a ZEISS Quality Suite keretében

Ismeri a ZEISS Quality Suite csomagot?

Élvezze ki digitális ökoszisztémánk előnyeit:

 • Zökkenőmentes munkafolyamatok egy helyen
 • Különböző szolgáltatások: e-learning képzések, online súgó és a legújabb méréstechnikai hírek
 • Mindig naprakészen a frissítésekkel

Tegye értelmezhetővé az adatait

Függetlenül attól, hogy milyen jelentéskészítési követelményei vannak, a ZEISS PiWeb rendelkezik azokkal az eszközökkel, amelyek segítségével pontosan úgy rendszerezheti és jelenítheti meg a minőségügyi adatokat, ahogyan arra szüksége van. A mérési adatok szűrésétől és rendezésétől kezdve a saját jelentések létrehozásáig.

Adatelemzés

Hatékony adatelemzés egyszerűen

A ZEISS PiWeb szoftverrel mérési adatait egyszerűen és gyorsan elemezheti, és nem kell szoftverszakértőnek lennie. Az egyszerű szűrési, rendezési és csoportosítási lehetőségek időt takarítanak meg, és az igényeire szabott jelentések létrehozását teszik lehetővé.

Egyedi jelentéskészítés

Testreszabott jelentések és egyedi megoldások

A ZEISS PiWeb rendkívül rugalmas és testreszabható az Ön konkrét igényeinek megfelelő, legjobb eredmények érdekében. Könnyedén digitalizálhat olyan manuális folyamatokat, mint az adatbevitel, az ügyféljelentésekkel kapcsolatos követelmények, az első termékvizsgálat és még sok más. Hozza létre a jelentését pontosan úgy, ahogyan szüksége van rá.

Hatékony statisztika

Jobb eredmények hatékony statisztikával

Kövesse nyomon a gyártás minőségét minden szinten. A ZEISS PiWeb segítségével készített statisztika információt nyújt a mérőrendszerek és a mérési eredmények minőségéről, valamint magáról a gyártási folyamatról: végezzen GR&R vizsgálatokat, készítsen jelentést a gépek képességéről vagy készítsen statisztikai áttekintést a gyártási folyamatról.

Interaktív jelentések

Interaktív jelentések

A statikus jelentések, például a PDF-ek gyakran nem elegendőek az időszerű és magabiztos döntések meghozatalához. A ZEISS PiWeb segítségével végtelen lehetőség áll rendelkezésre a valós idejű adatokkal való interakcióra. Tudja meg, hogyan találhatja meg mindig könnyen a szükséges információkat.

A ZEISS PiWeb egy moduláris szoftver

A ZEISS PiWeb különböző modulokból áll, amelyeket a feladattól függően használhat. Ez a szoftvert rugalmassá és egyénileg konfigurálhatóvá teszi. Tudja meg, mely modulokra van szüksége a mindennapi munkájához.

PiWeb Server

Mindennek a középpontja. A szervermodul a hálózati szoftvert írja le, amely a modulok és az adatbázis közötti kommunikációt koordinálja. Emellett egy nyílt API-t is tartalmaz, és ellenőrzi az adatokhoz való hozzáférést.

Ezzel a modullal kezelheti a PiWeb telepítésének beállítását és azt, hogy hogyan épül be az IT-környezetébe.

PiWeb Planner

A Planner (Tervező) az adminisztrációt végzi: kezeli az adatait, a méréseit, a felhasználói hozzáférési jogosultságokat és az adatbázis-konfigurációt. Itt tesztelési terveket is létrehozhat, és kezelheti őket. Szabályokat határozhat meg az adatmegőrzésre vonatkozóan is, például ütemezett adattörlést állíthat be.

PiWeb Monitor

A Monitor a jelentések modulja, és ezért a leggyakrabban használt modul. Ebben a modulban életre kelnek az interaktív jelentések, megtekintheti a jelentéseit, végigkattinthat az adatokon, vagy manuálisan írhat be adatokat.

A Monitor modul a tökéletes megoldás a közvetlen helyszíni minőségbiztosításhoz: a gyártás során valós időben jelenítheti meg a folyamat szempontjából fontos adatokat.

PiWeb Designer

Ez a modul a tervezésről szól. Nevéhez hűen, a Designer programmal jelentéseket és különböző elemeket, például táblázatokat és egyedi űrlapokat hozhat létre. Integráljon CAD-modelleket és előre beállított szűrőket. Meghatározhatja azokat a részeket is, amelyeket a Monitor modul felhasználója a jelentés megnyitásakor látni fog.

PiWeb Auto Importer

Ha nem is rendelkezik ZEISS-rendszerekkel, ez a modul akkor is rendkívül hasznos. Az Auto Importer segítségével harmadik felek eszközeiről importálhat adatokat. Többek között támogatja a DMIS, a QDAS, a FARO, a Metrolog formátumokat és számos CSV-/Excel-típust.

PiWeb Inline Correlation

Ez a modul lehetővé teszi az eltolások kiszámítását. Az eredményeket a pontosabb leolvasás érdekében elküldi az inline mérőeszközöknek.

A ZEISS PiWeb a gyártás részeként

Tudja meg, hogy a PiWeb milyen feladatokban tudja Önt támogatni Önt a gyártási folyamatban, és milyen modulokra van szüksége

Felelősségteljes gyártásban részt vevő alkalmazott

ZEISS PiWeb Notifications

A gyártásban dolgozó alkalmazott értesítést kap egy mobileszközön arról, hogy egy alkatrészt az X gépen a tűréshatáron kívül mértek.

A PiWeb Notifications szoftverrel:

 • Automatikusan értesítést kap e-mailben vagy asztali kliensen keresztül, ha az alkatrészek nem felelnek meg a meghatározott szabályoknak
Minőségirányítás

ZEISS PiWeb Monitor

A minőségügyi vezető megnézi a gyártás áttekintését, hogy gyorsan tájékozódjon a gyártás minőségéről. Lehetőség van az egyes alkatrészek és statisztikáik, valamint a mérési előzmények megtekintésére

A PiWeb Monitor szoftver funkciói:

 • Tesztelheti a berendezés képességeit (1., 2. és 3. típusú GR&R-vizsgálatok)
 • Első termékvizsgálat ellenőrzésével kapcsolatos jelentések
 • Statisztikai jelentések
Alkatrész-fejlesztés

ZEISS PiWeb Designer

Egy új termékhez új elemzésre van szükség, ezért a felhasználó jelentést készít egy mérőállomáshoz.

A PiWeb Designer funkciói:

 • Általános sablonok létrehozása az alkatrészekhez
 • Saját jelentéssablonok létrehozása, ha konkrét részletekre van szüksége
 • Egyedi űrlapok létrehozása
 • Szabványos sablonok testreszabása a használati körének megfelelően
 • CAD-modellek, hivatkozási jelekkel ellátott műszaki rajzok, QR-kódok, képek stb. integrálása
Adatkezelési központ

ZEISS PiWeb Server

A művelet agya és központja. Minden mérőállomás a PiWeb Serverre tölti fel az összes mérési adatot.

A PiWeb Server funkciói:

 • Kezeli az összes mérőállomás mérési adatainak feltöltését
 • Koordinálja a modulok és az adatbázis közötti kommunikációt
 • Az adatokhoz való hozzáférés ellenőrzése
 • Nyílt API használata a testreszabáshoz
Manuális adatbevitel

ZEISS PiWeb Monitor

Bizonyos alkatrészek mérését manuálisan kell elvégezni. Egy méréstechnikai szakértő a PiWeb Monitorral hozzáadja ezeket az eredményeket az adatbázishoz. Ezek manuálisan vagy digitális féknyereg segítségével adhatók hozzá, és közvetlenül felhasználhatók a jelentésekben.

A PiWeb Monitor funkciói:

 • Szemrevételezési vagy méretellenőrzésekből származó mérési eredmények manuális bevitele
Adatbázis-kezelés

ZEISS PiWeb Planner

A szakértő felhasználó konfigurálja az adatbeviteli formátumokat, meghatározza a szerepköröket és a felhasználói jogosultságokat, valamint szabályokat állít be az adatok rendszeres karbantartására és törlésére vonatkozóan az adatbázisban.

A PiWeb Planner funkciói:

 • Adatok és mérések kezelése
 • Szerepkörök kezelése
 • Adattörlési szabályok
 • Tesztelési tervek létrehozása
Minőségirányítás

ZEISS PiWeb Monitor

Probléma van egy alkatrész összeszerelésével kapcsolatban, és a felhasználó ellenőrzi a köralakúsági tervet, hogy lássa, mi nem sikerült a gyártás során.

A PiWeb Monitor szoftver funkciói:

 • Tervezési jegyzőkönyvek
 • Mérési előzmények
 • Problémaelemzés
Inline CT-ellenőrzés

ZEISS PiWeb Monitor

A felhasználók ellenőrzik egy automatizált CT-cella által elutasított alkatrészeket. Meghatározzák, hogy az alkatrész újraköszörülhető-e, vagy a gyártás megváltoztatására van-e szükség. A döntést ezután a PiWeb API továbbítja a gyártást végző ERP-rendszerbe.

A PiWeb Monitor szoftver funkciói:

 • Hibaelemzés
 • Halmozott alkatrészek méretellenőrzése CT-jelentésekkel

Legújabb jellemzők

A rendszeres kiadások számos szoftverjavítást és új funkciót biztosítanak. Fedezze fel a legfontosabb változásokat és új funkciókat, például a hivatkozási jelekkel ellátott műszaki rajzokkal való munkát, a vonalkódok generálását vagy az új értesítési funkciókat.

Kezdjen hozzá most – a ZEISS PiWeb rugalmas megoldásaival

Konfigurálja a ZEISS PiWebet az igényei szerint az alkalmazásától és kihívásaitól függően

Hálózati megoldás

ZEISS PiWeb small business megoldás

A hálózati alapú helyi megoldás kisvállalkozások számára.

Előnyök:

 • Központi adatbázis-kezelés
 • Manuális adatbevitel, kézi mérőeszközök és harmadik felek eszközeiről történő feltöltés
 • Hozzáférés egy kiterjedt szabványos jelentés könyvtárhoz
 • Könnyedén bővíthető vállalati vagy felhő alapú megoldássá
Hálózati megoldás

ZEISS PiWeb enterprise

A hálózati alapú helyi megoldás nagyvállalatok vagy egyedi igényekkel rendelkező vállalatok számára.

Előnyök:

 • Korlátlan tárhely
 • Egyéni ügyfélkonfiguráció
 • Hozzáférés az integrált automatizált értesítésekhez
 • Az egész világra kiterjedő hozzáférés a hálózati megoldáshoz a rugalmas licencelés révén

A ZEISS PiWeb működés közben

Azonnal használható, egyedileg konfigurálható és minden gyártási folyamathoz alkalmas. Győződjön meg róla, hogy a ZEISS PiWeb mennyire sokoldalú és milyen problémákat old meg.

Bármikor felkészülve az orvosi auditokra

Évente 6000 ellenőrzés - ez az orvostechnikai iparban a szabályozási követelmények miatt sok protokoll. Tudja meg, hogyan kezeli az Olympus Surgical Technologies Europe a minőségi adatokat a ZEISS PiWeb segítségével.

Bővebben

A Bosch összekapcsolja a mérőlabort a gyártással

A ZEISS PiWeb továbbítja a mérési adatokat a gyártóüzembe a kormányzott anyákhoz. Ez növeli az adatok átláthatóságát, és segít a gépkezelőknek a gyártási folyamat optimalizálásában javasolt korrekciós értékekkel.

Bővebben

A Metabo csökkenti a hibaforrásokat és növeli a folyamatok megbízhatóságát

Naprakész ellenőrzési tervek, gyorsabb hibaelhárítás, rövidebb beállítási idő és összességében gyorsabb folyamatirányítás. A ZEISS PiWeb segítségével a Metabo optimalizálja a prémium kategóriás motoros szerszámok mérési és gyártási folyamatait.

Bővebben

ZEISS eMobility megoldások a PiWebbel

Szoftverünk sokoldalú, és számos iparágban kínál alkalmazásokat! A ZEISS PiWeb lehetővé teszi a mérési eredmények központi tárolását és hálózatba kapcsolását az e-autógyártásban. Tudja meg, hogyan fejleszt a ZEISS precízen illeszkedő minőségi megoldásokat az e-autóipar számára.

Bővebben