Alakítsa át a mérési adatokat értelmes eredményekké.

ZEISS PiWeb

A ZEISS PiWeb egy paraméterezhető IT megoldás minőségügyi adatkezeléshez. A ZEISS PiWeb sbs és a ZEISS PiWeb enterprise adatbázis alapú verziói segítségével rendszerezheti az ipar 4.0-ból eredő információáramlást, ezáltal pedig tökéletesítheti termékei minőségét és fokozhatja a termelékenységet. A modern adatkezelés bevezetése egyszerű: a ZEISS PiWeb reporting már integráns része a ZEISS CALYPSO és a ZEISS CALIGO szoftvereknek is.

Új: ZEISS PiWeb alkalmazás

Mérési adatok útközben

A legújabb információk bárhol és bármikor való elérhetősége a felhasználói élmény szerves részévé vált, és az ügyfelek egyre inkább elvárják azt. A ZEISS PiWeb alkalmazás további lehetőségeket biztosít a mérési adatokhoz útközben történő elérhetőségére és elemzésére.

Minőségügyi adatkezelés könnyedén

Előnyök

Hozzon létre a termékére szabott egyedi munkadarab-előzményeket. Könnyedén készíthet gondosan kidolgozott, alapos jegyzőkönyveket, amelyek egy dokumentumban egyesítik a különböző rendszerek különféle részeit és adatait.

Biztosítsa beruházásait a ZEISS PiWeb harmadik felek által szállított mérési rendszereihez, illetve kézi mérőkészülékekhez nyújtott támogatásának kihasználása által. Nyílt forráskódú szoftver interfészek könnyítik meg a ZEISS PiWeb és az Ön egyedi alkalmazási környezete integrációját.

Férjen adataihoz hozzá bármikor és bárhonnan a ZEISS PiWeb hatékony kliens-szerver (ügyfél-kiszolgáló) architektúrájával. Az egyszerű szerverkiépítés és -konfiguráció a lehető legalacsonyabb informatikai költségekkel jár csupán, ezáltal is lehetővé téve, hogy Ön a termelési folyamatra koncentrálhasson.

Tegye adatait láthatóvá a sokféle beépített grafikon, diagram és táblázat használatával. Előre meghatározott sablonok és minták könnyítik meg, hogy nekifogjon, s ezek egyben alapot nyújtanak minden további jelentés az Ön saját követelményeinek megfelelő kialakításához.

Dolgozzon adataival 3D-ben, a ZEISS PiWeb beépített CAD képességeinek kihasználásával. Az optimális teljesítmény még az optikai mérőrendszerek pontfelhő adathalmazának megtekintését és elemzését is lehetővé teszi - akár szabványos laptopról is.

Biztosítsa adatait a ZEISS PiWeb integrált felhasználó kezelés és titkosított hálózati kapcsolat használatával.

Minden szükséges adat egy jegyzőkönyvben. Férjen hozzá bárhol és mindenhol.

A ZEISS PiWeb hálózati megoldások a központi szerverre mentik a minőségügyi és az egyéb termékhez kapcsolódó adatokat. Ezekhez az adatokhoz bárhonnan hozzáférhet biztonságos internetkapcsolaton keresztül, majd jegyzőkönyv formájában meg is jelenítheti őket. Ez azt jelenti, hogy globálisan és valós időben érhető el különböző gyártók mérőgépeinek nagy mennyiségű minőségi adata.

A CAD modellek elforgathatóak és nagyíthatóak a ZEISS PiWeb segítségével
Dinamikus, interaktív jegyzőkönyvek: a CAD modellek nagyíthatóak és elforgathatóak.

Jegyzőkönyvsablonok létrehozása egyszerűen

A jegyzőkönyvsablonok létrehozása a ZEISS PiWeb-ben nem jelent problémát. A munkavégzés intuitív módon, a párbeszédpanelek által irányított húzd-és-ejtsd (drag & drop) módszerrel történik. Számos szabvány sablon áll rendelkezésre, melyek szükség esetén módosíthatók. Vagy hozzon létre saját sablonokat minőségi mutatókkal, interaktívan állítható CAD nézetekkel, pontdiagramokkal, hamis színű kijelzőkkel, hisztogramokkal, dobozdiagramokkal, Cp-Cpk diagramokkal stb.

Felismeri a minőségi tényezőket

A ZEISS PiWeb a gyártás folyamatadatait is feldolgozza. Ez teszi lehetővé a folyamatparaméterek és a minőségi jellemzők eseti kapcsolatának elemzését. Ez az ismeret segít megelőzni például a gyártási hibákat és növeli az eszközök élettartamát.

Statisztikai elemzés

A ZEISS PiWeb minden olyan eszközt magában foglal, amire szüksége lehet a statisztikai elemzésekhez (pl. különböző eloszlások és függvények a kiugró értékek kezeléséhez) és a rendszerelemzések méréséhez. A QDAS adatok importálhatók és exportálhatók.

Dinamikus jegyzőkönyvek

A ZEISS PiWeb-en keresztül közzétett jegyzőkönyek módosíthatóak. Minden kijelzett adat kapcsolódik az adatbázishoz. A PiWeb Monitor nézőfelületen keresztül megtekintheti az interaktív jelentéseket. Itt például elforgathatja és nagyíthatja a CAD nézetet. A részletes információkat a mérési pontokra kattintva tekintheti meg. Kiszűrhet egyes adatokat, vagy akár más adatforrásokat is kiválaszthat.

A megfelelő mérési eredmények megjelenítése minden kezelő (méréstechnikai mérnökök, termelési alkalmazottak, vezetők) számára.
A megfelelő mérési eredmények megjelenítése minden kezelő (méréstechnikai mérnökök, termelési alkalmazottak, vezetők) számára.

Önálló munkaállomás megoldások

Informatív mérési eredmények a ZEISS PiWeb segítségével
Dobozdiagramos megjelenítés a ZEISS PiWeb-ben

A ZEISS PiWeb négy felépítésben létezik. A ZEISS PiWeb reporting jegyzőkönyvkészítő már kínál professzionális jegyzőkönyveket és megjeleníti az utolsó tíz mérés értékeinek alakulását. A ZEISS PiWeb reporting plus jegyzőkönyvkészítővel akár 1000 mérés és mérési rendszerelemzés statisztikai kiértékelése is lehetséges.

Hálózatos megoldások

Több mérőgéptől és más adatforrásokból való adatgyűjtéshez a ZEISS a ZEISS PiWeb sbs és a ZEISS PiWeb enterprise adatbáziskezelő megoldásokat kínálja. A ZEISS PiWeb sbs megoldást kis cégek és mérőszobák minőségügyi adatkezeléséhez fejlesztettük ki. A ZEISS PiWeb enterprise nagy cégekre összpontosít, több gyáregységnek és globális adatgyűjtéshez is alkalmas.

Informative measurement results with ZEISS PiWeb