Virtuális mérőhelyiség

A ZEISS INSPECT Optical 3D és a ZEISS INSPECT Airfoil számára

Valós környezet virtuális szimulációban

A virtuális mérőhelyiség (VMR) a központi vezérlő és méréstervező szoftver az optikai 3D mérőgépek összes eleméhez. A valós környezetet mutatja be egy virtuális szimulációban. Egy érzékelővel ellátott robotból, a programozásból, beleértve a robot pályagörbéinek kinematikáját, az alkatrészből és a mérési tervből áll. A ZEISS INSPECT Optical 3D vagy a ZEISS INSPECT Airfoil segítségével a VMR lehetővé teszi az automatikus mérési eljárások végrehajtását. A VMR-nek köszönhetően a felhasználónak nincs szüksége speciális robotkezelési készségekre. A végrehajtás előtt minden robotmozgást szimulálnak a virtuális mérőhelyiségben, és ellenőrzik a biztonságot.

ZEISS VMR virtuális szimuláció

Előnyök

Smart Teach

A VMR Smart Teach funkciója kiszámítja a szükséges érzékelőpozíciókat minden vizsgálati jellemzőhöz és CAD-felülethez. Az ezt követő pályaoptimalizálás javítja a pozíciók sorrendjét a futásidő és az ütközések elkerülése szempontjából. A Smart Teach minimalizálja a folyamat szempontjából biztonságos és a futásidő tekintetében optimalizált robotprogramok létrehozásához szükséges időt. A rendszer automatikusan frissíti a mérési pozíciókat, ha a CAD vagy az egyes elemek megváltoznak.

Ellenőrzés tervezése

A CAD-adatkészlet a megfelelő mérési tervvel együtt kerül importálásra. A mérési tervben tárolt mérési elvek automatikusan hozzárendelésre kerülnek a mérési tervben szereplő vizsgálati jellemzőkhöz. A mérési jelentés előre (offline) is elkészíthető. A valós mérési eredmények a mérési eljárás után megjeleníthetők. Ez egyszerűbbé teszi a felhasználó számára az ellenőrzés megtervezését.

Beégetés

A mérőprogramok létrehozása offline történik, majd egy automatizált folyamat egyszer lefuttatja őket a ScanBoxban. A robot a mérési pozíciókhoz áll, és meghatározza az egyes mérési paramétereket, például a kitettségi időket a valós alkatrészen. Egy speciális eljárással a szoftver automatikusan érzékeli az alkatrészeken tapasztalható visszaverődéseket, és ennek megfelelően beállítja a mintavetítést, hogy elkerülje a visszaverődések okozta mérési hibákat.

Sorozatok mérése

A végleges mérőprogramok további alkatrészek ellenőrzésére használhatók. A robotot teljes mértékben a szoftver vezérli, és egymás után halad végig a mérési pozíciókon. Minden mérés során ellenőrzi a rendszer, hogy az eredmények megfelelnek-e a minőségi kritériumoknak. A CAD vagy a mérési terv adatainak állapotában bekövetkezett változások gyorsan frissíthetők a parametrikus szoftverrel.

Ellenőrzés

Az adatgyűjtés után a szoftver kiszámítja az alkatrész felületének sokszöghálóját és a vizsgálati jellemzők tervének tényleges értékeit. Az adatokat összehasonlítja a céladatokkal, majd megjeleníti őket egy jelentésben. A mérési eredmények automatikusan menthetők speciális exportálási formátumokban, például statisztikai minőség-ellenőrzési adatbázisok számára. A különböző alkatrészek mérési eljárása automatikusan elvégezhető.

Kiosk Interface

A Kiosk Interface egy speciális felhasználói felület a ScanBox egyszerűsített működtetéséhez. A szoftver elvégzi a teljes folyamatirányítást, és automatikusan végrehajtja a mérési és ellenőrzési sorozatot. Ez nagyfokú pontosságot és adatminőséget biztosít: a mérési paraméterek, az adatok és az operációs rendszer védettek.

Gyors, automatizált mérések a ScanBox segítségével

A ScanBox univerzális megoldás a hatékony minőség-ellenőrzéshez a termelési és gyártási folyamatokban. A szabványos mérőgépek 11 különböző változatban állnak rendelkezésre a különböző alkalmazásokhoz és alkatrész-méretekhez – a zárhorgoktól a teljes karosszériákig –, és mindenre kiterjedő megoldást kínálnak: programozás, automatikus digitalizálás, ellenőrzés és jelentéskészítés. Az intuitív felhasználói felületnek és a központi vezérlő- és méréstervező szoftverként használt virtuális mérőhelyiségnek (VMR) köszönhetően a modellek könnyen használhatók.

Még több ZEISS INSPECT funkció

A ZEISS INSPECT legnépszerűbb funkcióit itt egyértelműen összefoglaltuk az Ön számára: A CAD-importtól a különböző vizsgálatokig és a jelentéskészítésig. Ismeri már mindet?