Pontos szögek - hatékony mérés FixAssist® a ZEISS-től

Tapintóbeállító eszközök

ZEISS FixAssist XXT, VAST és XTR

Gyorsabban és precízebben – a méréstechnikával szemben támasztott igények napjainkban folyamatosan növekednek. Mi támogatjuk Önt abban, hogy megfeleljen ezeknek a követelményeknek – többek között tapintóbeállító eszközeinket is ezzel a céllal fejlesztettük ki. FixAssist sorozatunk lehetővé teszi a tapintórendszerek gyorsabb és pontosabb beállítását. Jelenleg három tapintóbeállító eszközt kínálunk az XXT, VAST és XTR tapintórendszerekhez.

Jellemzők

Legyen szó csillag alakú tapintókról vagy csuklós csatlakozókról – a tapintóbeállító eszközök lehetővé teszik a szögek fél fokon belüli pontosságú beállítását. Használatuk számos előnnyel jár:

  • Elkerülheti a helytelen méréseket, az ütközéseket és a tapintók károsodását
  • A tapintórendszerek beállítását a mérőgépen kívül elvégezheti
  • Csökkentheti a koordináta mérőgépek állásidejét
  • Elkerülheti a mérőfej károsodását
  • Kevesebb mérőfejcserére lesz szükség, mivel akár komplex tapintórendszerek is kialakíthatók kellő precizitással
ZEISS FixAssist VAST

ZEISS FixAssist VAST

a VAST tapintórendszerekhez

A szögek beállítása egyszerű – a ZEISS FixAssist VAST megkönnyíti a tapintórendszerek MT/VAST adapterlemez segítségével történő beállítását. A koordináta mérőgép Z tengelye és a vízszintes tengely körüli szög pontosan és megismételhető módon beállítható.

ZEISS FixAssist XXT

az XXT tapintórendszerekhez

A ZEISS FixAssist XXT optimális segítséget nyújt az M3 XXT tapintórendszerek összeszereléséhez. A beállító eszköz alapkivitelben két adapterrel rendelkezik. Ez lehetővé teszi a szilárd szögek, csillagtapintók és felcsatolható csillagtapintók gyors és pontos beállítását. Ezenkívül olyan adapterek is rendelkezésre állnak, amelyekkel a csuklós csatlakozók szögei pontosan beállíthatók.

ZEISS FixAssist VAST
ZEISS FixAssist XTR

ZEISS FixAssist XTR

az XTR tapintórendszerekhez

A FixAssist család legújabb tagja kompatibilis az XTR adapterlemezekkel ellátott tapintórendszerekkel. A szerszámkészlettel ellátott berendezés megkönnyíti a tapintórendszer precíz beállítását a CMM Z tengelye, valamint egy vízszintes tengely körül.

Az igazítóeszközök egyszerűsítik a tapintórendszerek kialakítását

Mérési tipp

Download more information

FixAssist CT Infosheet, DE

FixAssist CT Infosheet, DE
oldal(ak): 1
file méret: 319 kB