A bizalom jó. A bizonyosság még jobb. TEMPAR® a ZEISS-től

Egységes mérőlaboratórium tanúsítvány

A koordináta mérőgépekkel csak akkor érhető el maximális pontosság, ha a hőmérséklet, a hőmérséklet-gradiensek és a páratartalom bizonyos határértékeken belül vannak. A mérési környezet teljes körű ellenőrzése gyerekjáték a ZEISS TEMPAR segítségével. Ez annak köszönhető, hogy a berendezés a precizitás szempontjából lényeges valamennyi értéket méri és naplózza – mindezt anélkül, hogy az Ön részéről bármilyen beavatkozást igényelne.

Az előnyök:
  • A mérőszoba feltételeinek áttekintése
  • A szobahőmérséklet, a légáramlás, a páratartalom és a légköri nyomás feljegyzése
  • Figyelmeztetés a konzolon, ha az egyik értékről nem kapunk információt
  • Előzmények dokumentálása és a nem megfelelő működés megjelenítése
  • A TEMPAR összekapcsolása a PiWeb alkalmazással, így párosítva a környezeti értékeket a mérési eredményekkel

A mérési környezet átfogó ellenőrzése

ZEISS TEMPAR

Több, mint egyszerű adatgyűjtő berendezés

A ZEISS TEMPAR jóval több egyszerű adatgyűjtő berendezésnél: funkcionalitása nem korlátozódik egyetlen hőmérsékleti érték megjelenítésére. A rendszer valójában automatikusan rögzíti és feljegyzi a kellő precizitáshoz szükséges értékeket. Ha ezen értékek nem teljesülnek, a ZEISS TEMPAR figyelmeztetést jelenít meg a konzolon egy színkódolt hibaüzenet és/vagy felvillanó jelzőlámpa formájában. Így biztos lehet abban, hogy mérési eredményei megbízhatóak. 

Kilenc szenzor a mérőhelyiségben

A szabványos szenzorhálózat kilenc hőmérsékletérzékelőből áll. A helyiség minden sarkában két, eltérő magasságban felszerelt szenzor található. A kilencedik szenzor középen helyezkedik el, a többitől a lehető legtávolabb. Ezen feltételek teljesítése mellett a mérőlaboratórium megfelel a VDI/VDE2627 szabvány előírásainak. 

Hibakereső elemzések

Szeretné az adatokat valós időben megtekinteni, de visszamenőlegesen is elemezni? Ez nem probléma. Különböző adatexport megoldásokat kínálunk, amelyek lehetővé teszik az adatok biztonságos tárolását és a meghatározott értékek dokumentálását. Ez segít a hibák okainak elemzésében és orvoslásában például az ismétlődő ingadozások esetén.

A mérési eredmények összepárosítása a hőmérsékleti értékekkel

A ZEISS TEMPAR összeköthető a ZEISS PiWeb szoftverrel. A hőmérsékleti értékeket így összepárosíthatja a mérési eredményekkel, és önmaga, valamint ügyfelei megnyugtatására könnyen bizonyíthatja, hogy a mérés a megfelelő módon zajlott.

Ha egy mérőszobai érték túllépi a megengedett tartományt, a kijelző értesíti a felhasználót, és megjelöli a megfelelő zónákat – a kijelző narancssárgára vált
Részletes nézet: Ha az átlaghőmérséklet a megengedett érték fölé emelkedik, a kijelző értesíti a felhasználót – a kijelző narancssárgára vált
Ha egy szenzor nem szolgáltat adatokat, a kijelző figyelmezteti a felhasználót – a kijelző pirosra vált.
A mérőszoba besorolásának kijelzése. Ha egy érték túllépi a megengedett tartományt, akkor a mérőszoba besorolása az osztályozásnak megfelelően módosul.
Az adatok előzményeinek megjelenítése. A részletesebb áttekintés érdekében az előzmények felnagyíthatók.
Az adatok előzményeinek megjelenítése. Válassza ki a megtekinteni kívánt időszakot.
Konfigurálja a kijelzőt az egyéni igényeinek megfelelően.

Tökéletes hőmérséklet a mérőlaboratóriumban

Jó tudni: a mérőlaboratórium hőmérséklete általában 20 °C. A hőmérséklet ingadozása az anyagok tágulását vagy zsugorodását okozhatja. Minél nagyobb precizitást várunk a koordináta mérőgéptől, annál nagyobb jelentőségűek lesznek ezek a hőmérsékleti hatások. Ezért mindig mérlegelni kell a mérőgép előzetes beállításait, valamint a mérőhelyiség besorolását. 

Több mérőhelyiség egyidejű ellenőrzése

TEMPAR Cockpit

A TEMPAR Cockpit lehetővé teszi több mérőhelyiség egyidejű megfigyelését, függetlenül attól, hogy azok néhány méterre vagy több ezer kilométerre vannak egymástól. E tekintetben az egyes mérőhelyiségekből érkező adatokat hozzájuk tartozó TEMPAR konzolok gyűjtik be, majd azok az Ön igényeihez szabott műszerfalon jelennek meg. Így egy, vagy akár több helyszín összes releváns információja összegyűjthető. Így láthatja, hogy az egyes mérőhelyiségek mérési eredményei összehasonlíthatók-e egymással, és azonnal észreveheti az esetleges problémákat is.

Napenergiával és vezeték nélkül

TEMPAR wireless

A TEMPAR wireless ugyanazokat a funkciókat és előnyöket nyújtja, mint a TEMPAR. A szenzorok azonban nem kábelen keresztül érintkeznek a konzollal, hanem rádión keresztül továbbítják az adataikat. Még tápkábelre sincs szükség, mert a szenzorok napenergiával működnek. Ezáltal a szenzorok különösen rugalmasan és könnyen telepíthetők.

TEMPAR csomagok

Testreszabott ellenőrző megoldások

Megkönnyítjük Önnek a TEMPAR csomagokkal kapcsolatos döntéshozatal folyamatát. Egyszerűen válassza ki az igényeinek megfelelő csomagot. Így pontosan azt kapja majd, amire szüksége van mérőhelyisége monitorozásához.

  • TEMPAR starter: a belépő szintű konfiguráció. A környezeti feltételek általános feltérképezéséhez. 
  • TEMPAR basic: a szabvány csomag. A kilenc hőmérsékletérzékelő szenzorból és egy páratartalom-érzékelőből álló rendszer a megbízható mérések alapja. 
  • TEMPAR mobile: a mobil megoldás. Ideális a rugalmas alkalmazásmódokhoz, mivel a szenzorok mobil állványokhoz való rögzítése helyfüggetlen munkavégzést tesz lehetővé. 
  • TEMPAR precision: ha magasabb követelményeket támaszt a hőmérsékletérzékelők mérési bizonytalanságát illetően, válassza a precíziós megoldást.

A csomagok bármikor egyszerűen kibővíthetők.

Nem talál az Ön alkalmazási területének megfelelő csomagot? Egyedi kialakítású rendszerre van szüksége? Ez esetben töltse ki a the TEMPAR konfigurációs kérdőívet, és mi segítünk megtalálni a tökéletes TEMPAR-t.

Valós időben történő hőmérséklet-ellenőrzés

Mérési tipp