Transform production data into operational success.

ZEISS GUARDUS

A ZEISS GUARDUS homogén platform, amely minden termék- és folyamatadat folyamatos rögzítésére, megjelenítésére és nyomon követésére szolgál a teljes értékláncban.

Előnyök

A minőség- és termelésirányítási követelmények (CAQ, BDE, MDE, TRA & KPI) a ZEISS GUARDUS Manufacturing Execution System nevű központi rendszerében jelennek meg. Ez nemcsak a minőséget és a gyártást tartalmazza, hanem a termékfejlesztést és az ügyfelekkel és a beszállítókkal való viszonyt is, amelyek a ZEISS GUARDUS szerves részét képezik.

ZEISS GUARDUS

Egy mindenkiért és mindenki egyért!

A ZEISS GUARDUS a globálisan működő vállalatok számára központi IT-bázist biztosít. A cél az információáramlás összehangolása az értékláncon belül, valamint a gyártási folyamatok automatizálása. A megoldás a minőségi és termelési adatok folyamatorientált rögzítését, megjelenítését és nyomon követését magába foglaló technológián alapul. Az összes gyártási és folyamattal kapcsolatos adat egyetlen rendszerben jelenik meg: a minőségi és működési adatoktól kezdve a gépadatokig és a termékek nyomonkövethetőségéig, valamint a karbantartásig, a gyártás előkészítéséig és a minőségi indikátorokig.

A paraméterek és a teszteredmények időben és maximális adatminőségben elérhetők. Az átfogó adatkészlet hatékony felhasználásának biztosítása érdekében a ZEISS GUARDUS automatizált munkafolyamatok és eszkalációs mechanizmusok révén integrálja az összes kommunikációs partnert.

Ügyfeleink és iparágaink

Ügyfeleink otthonosan mozognok a diszkrét feldolgozóiparban, és gyakran piacvezető szerepet töltenek be az iparágukban.

Az egyedi ipari folyamatok tökéletes támogatása érdekében a ZEISS GUARDUS testreszabott megoldásokat kínál az ügyfeleknek a belföldi piacain. Elsősorban az alábbi területekre összpontosít: autóipar, elektronika, műanyagipar, repülőgépipar és gyógyászati technológia.Elérhető szolgáltatások A-tól Z-ig

A szolgáltatási portfólió attól a pillanattól fogva elérhető, hogy rákeresett a megfelelő termékre, és átfogó, aktuális állapotelemzéseket hozott létre. A megoldás bemutatásakor a projektkezelési struktúra biztosítja a hatékony végrehajtást – az adatátviteltől az egyedi szoftvermódosításokon át a funkciókig és a felhasználói felületekig.

Folyamatorientáltság és funkcionális sokszínűség

A ZEISS GUARDUS filozófiája, hogy az értéklánc minőséggel és gyártással kapcsolatos folyamatának horizontális megjelenítésére összpontosítson. Minden modul átfogó, szervesen illeszkedő alapvető funkciókat tartalmaz, és mindegyik zárt ellenőrzési hurkot képez (tervezés–cselekvés–ellenőrzés–beavatkozás). Mindegyik alkotóelem függetlenül használható, és ez nem jelent redundanciát a ZEISS GUARDUS egyéb elemeire nézve.

Az eredmény: A vállalatok pontosan a számukra szükséges modulokkal kezdhetik el a projektjeiket. Ez lehetővé teszi, hogy fokozatosan fedezzék fel az új funkcionális területeket.

Műszaki filozófia

A GUARDUS-technológia minden felhasználója számára egyedi beállítást tesz lehetővé. Függetlenül attól, hogy a beszerzési, termelési, minőség-ellenőrzési vagy szervizelési részlegen dolgozik, a ZEISS GUARDUS technológiája a megfelelő funkciókat biztosítja a megfelelő formában és a megfelelő időben.

Az eredmény: Teljes mértékű kiadási képesség és maximális szoftverminőség a ZEISS GUARDUS révén.

Vezérlő központ az egyedi indikátorok számára

A ZEISS GUARDUS mérési katalógus a minőség- és termelésirányítási összes kulcsfontosságú teljesítménymutatót (KPI-k) tartalmazza. A ZEISS GUARDUS egyenletes adatplatformját véve alapul, a Cockpit modul egyedi módon jeleníti meg a termék- és folyamatindikátorokat, pl. jelzőlámparendszerrel, diagramokban, táblázatokban vagy kibontható funkciókban.

  • További információk

Modern MES-megoldások támogatása az intelligens gyártás felé vezető úton

A jövő iparvállalataiban az intelligens munkadarab külső segítség nélkül megtalálja a gyártáshoz vezető utat. Az ilyen autonóm technoszférák létrehozása érdekében az embereknek, a termékeknek, a gépeknek és a szerszámoknak a gyártási folyamat minden szakaszában kommunikálniuk kell egymással. A ZEISS GUARDUS szoftverrendszerhez hasonló rendszerek jelentős szerepet játszanak a minőséggel és gyártással kapcsolatos termék- és folyamatadatok rögzítésében, megjelenítésében és nyomon követésében.