Látásjavító segédeszközök munkavégzéshez: Amikor a jobb látás egyszerűen nem elég

ZEISS precíziós nagyítók azok számára, akiknek élesen kell látniuk a részleteket a munkájuk során

A távcsőszemüveg ideális az olyan foglalkozások esetén, mint a fogorvos vagy a precíziós mérnök, akiknek abszolút pontossággal kell látniuk a munkájuk során még akár a nagyon kicsi tárgyakat is. De csak a nagyfokú technikai precizitással rendelkező, egyedi megoldások biztosítják azt, hogy a szakemberek megkapják, amire a mindennapi munkájukban szükség van: pontos és fáradtságtól mentes látást egészen a legapróbb részletekig.

Ön fogorvos, fogtechnikus vagy bőrgyógyász, és kisebb sebészeti eljárásokat végez praktizálása során? Ön precíziós vagy villamosmérnök, restaurátor, ékszerész vagy kozmetikus? Akkor tudja, mennyire fontos a legapróbb részleteket is pontosan és kényelmesen látni. De milyen szempontokra kell odafigyelnie, amikor látássegítő eszközt vásárol, és melyek a legkorszerűbbek?

ZEISS G 2.5 TTL  2.5x nagyítással + LED megvilágítás és

ZEISS G 2.5 TTL 2.5x nagyítással + LED megvilágítás és

A látómező mérete kulcsfontosságú tényező a professzionális alkalmazásokban használt látássegítő eszközöknél. A felhasználónak látnia kell az egész teret. Ezért a látómező optimalizált a Carl Zeiss Vision által gyártott távcső szemüvegeknél és fejlupéknál.

 

A Carl Zeiss Vision azonban még tovább megy: a látásjavító segédeszközöket minden egyes felhasználó személyes igényeihez kell alakítani. Az új, innovatív G 2.5 TTL távcsőszemüveget ezért Galilei típusú rendszerként tervezték, amelynél mind az optikai rendszer, mind a szemüveg hordozólencséje dioptriás. Ezért minden G 2.5 TTL távcsőszemüveg rendszer egyedi, és optimális ZEISS minőségű. Az ön ZEISS optikusa pontosan az ön centrálási adatához tudja illeszteni a távcsőszemüveget. A személyre szabott távcsőszemüvegét ezután kifejezetten önnek készítik el ezen adat alapján. Ez biztosítja, hogy torzításmentesen, nagy kontraszttal láthassa a képet.

ZEISS távcsőszemüveg és magyarázat a végfelhasználói prospektusból.

ZEISS távcsőszemüveg és magyarázat a végfelhasználói prospektusból.

Végül, de nem utolsósorban, a kényelmes és – a látásjavító segédeszköz használata ellenére, vagy valójában éppen amiatt bekövetkező - fáradtságtól mentes munkavégzés is nagyon fontos. A nagyítás és a munkatávolság optimális párosítása kényelmes, majdnem egyenes testtartást tesz lehetővé a testmérettől és a munkavégzési helyzettől függetlenül. A ZEISS távcsőszemüveg rendszerei kényelmes munkavégzést és a részletek kitűnő megfigyelését biztosítják. Szárral és fejpánttal ellátott speciális keretük lehetővé teszi, hogy ezek a rendszerek tökéletesen illeszkedjenek a fejre.

 

Itt talál néhány brosúrát letölthető pdf fájlban -"Precíziós munka akár a legfinomabb részletig. ZEISS távcsőszemüveg rendszerek."

 

A Saphiro2 LED-es világító rendszer ideálisan illeszkedik a Carl Zeiss Vision távcsőszemüveg rendszereihez. Megbízható, árnyékmentes és pontos megvilágítást tesz lehetővé, a nappali fényhez hasonló, nagyon világos fénnyel. Ezen kívül valóban pillekönnyű, ami nem zavarja a viselőjét. A rendszer elemmel működik.

A korlátlan mozgás fenntartható. A Saphiro2 LED-es világító rendszer a Carl Zeiss Vision összes fejen viselt lupérendszeréhez hozzáilleszthető.

Ellenőrző lista: A látásjavító segédeszközökre vonatkozó minőségi kritériumok

  • Maximális képminőség,
  • és a lehető legnagyobb látómező
    => Mivel a látómező a nagyítás növekedésével csökken, különösen fontos, hogy a lehető legjobb optikát válasszuk ki, de a szükséges legkisebb nagyítással. Csak így kerülhetjük el a szem gyors kifáradását.
  • AR bevonatú lencsefelületek a maximális fényáteresztésért
  • Könnyű és erős megvilágító rendszer
  • A látásjavító segédeszközöket az adott feladatokhoz és szituációkhoz igazítjuk, és a felhasználó egyéni igényeihez optimalizáljuk. A nagyítás és a munkatávolság optimális párosítását vesszük figyelembe minden egyes felhasználónál. 
  • Könnyen használható, megbízható és kényelmes viselet.

Több információ a témáról

További látásjavító segédeszközök a Carl Zeiss Vision választékából professzionális felhasználók számára

GTX nagyítószemüvegek

GTX nagyítószemüvegek

A közeli tartományban lévő tárgyak sztereoszkopikusan láthatók (vagyis 3D-ben) 2-szeres vagy 2,5-szeres nagyításban. A GTX nagyítószemüvegek több fix munkatávolsághoz is kaphatók 300 és 500 mm között, és a rövidlátást vagy távollátást is lehet korrigálni. A normál dioptriás szemüveghez hasonlóan a GTX nagyítószemüvegeket is optikusok állítják be.

KS fejlupék kitűnő

KS fejlupék kitűnő

A KS fejlupék kitűnő viselési komfortját a rendszerhordozóval (fejpánttal) érik el, amelyet rugalmas beállítási lehetőségeinek köszönhetően bármilyen fejmérethez és alakhoz hozzá lehet igazítani.