Keresse a Z-t, azaz ZEISS-t, amikor lencsét választ

Nekem az összes lencse ugyanolyannak tűnik – hogyan lehetek biztos benne, hogy ZEISS márkájú lencsét kapok?

A vevőknek nem okoz gondot, hogy a szemüvegkeretükön megtalálják a gyártók nevét vagy a márka logoját. A lencséken azonban nincsenek azonnal látható logok. Vagy mégis? Igen, az összes ZEISS márkájú lencsén, az üvegen, van egy Z betű, ami azonosítja őket, mint valódi ZEISS termékeket.

Keresse a Z-t, azaz ZEISS-t, amikor lencsét választ

Nekem az összes lencse ugyanolyannak tűnik – hogyan lehetek biztos benne, hogy ZEISS márkájú lencsét kapok?

Mielőtt elhagyják a gyártóhelyünket, a ZEISS lencsék kötelező jelleggel különösen szigorú ellenőrzéseken mennek át, az összes Carl Zeiss szabványnak történő megfelelés biztosítása érdekében. Emiatt fontosnak tartjuk, hogy minden ZEISS márkájú lencsét azonosítsunk a védjegyével, hogy Ön, a vevő és az Ön optometristája meg tudja különböztetni azt a többi lencsétől.

 

Laboratóriumaink elhagyása előtt lézerrel egy nagyon kicsi Z-t gravírozunk az összes ZEISS márkájú lencsébe. A Z jelet a lencsék felületébe gravírozzuk. Az egész folyamat érintés nélkül történik, és a logo egy pontosan meghatározott helyre kerül. A lézer olyan hullámhosszon működik, amely biztosítja, hogy a gravírozás csak félig átlátszó, így nem akadályozza a szemüveg viselőjének látását. A ZEISS minőségre utaló jelzés csak akkor látható, amikor a lencsét nézi, nem akkor, amikor átnéz rajta.

A bifokális, trifokális és progresszív lencséken a ZEISS lézergravírozást úgy helyezzük el, hogy még akkor is könnyen azonosítani lehessen, amikor az optikus beilleszti a lencséket a keretbe. Az egyfókuszú lencséken végzett csiszolási folyamat, az adatoknak megfelelő központozás és csiszolás miatt azonban a logo eltűnhet, amikor a lencsét a kerethez alakítják és a csiszolási munkát befejezik, és lehet, hogy már nem láthatja azt. Emiatt nem kell aggódnia. Bízhat benne, hogy az optikus ZEISS lencsét választott. Ezt úgy fogja biztosítani, hogy egy igazoló kártyát ad Önnek, ami garantálja, hogy a szemüvege ZEISS lencsével készült.

Mi a különbség a ZEISS lencsék és az általános lencsék között?

A Z jelet lézerrel gravírozzuk.

A Z jelet lézerrel gravírozzuk.

A márkanevet viselő lencséken lévő, finoman gravírozott ZEISS logo biztosítja az Ön optimális látási kényelmét. Ez a korszerű minőség három egyedi technológiának köszönhető:

 

  • A nyersanyagok tisztasága, ami az általunk kifejlesztett szűrési technológiáknak köszönhető
  • A kiváló minőségű választék, amelyet a különösen szigorú minőségellenőrzések biztosítanak 
  • Az optimális látás, ami az innovatív tükröződésgátló bevonatnak köszönhető.

Azoknak, akik szeretnék megismerni mindazokat a jellemző tulajdonságokat, amelyek annyira különbözővé teszik a lencséinket, készítettünk egy áttekintést:

  • A szemüvegeknek meg kell felelniük bizonyos, a törvény által előírt minimális követelményeknek: rendelkezniük kell CE címkével. A ZEISS lencsék viszont a DIN EN ISO 9001/2000 szabvány szerinti minősítéssel rendelkeznek. Ez a minősítés jóval meghaladja a törvény által előírt minimális követelményeket és olyan elsőrendű minőségi előírásokat foglal magába, amelyeket nem csak a termékeknek kell teljesíteniük, hanem a dolgozók szakképesítésének is. A mi márkanevünkkel ellátott lencséket csak szakképzett dolgozók készítik.
  • A ZEISS garantálja, hogy számunkra az optikai hatás minősége elsődleges fontosságú. Fontosabb, mint a termékkel kapcsolatos bármilyen más kritérium. A Carl Zeiss Vision-nél az Ön tökéletes látása elsődleges fontosságú.
  • A házon belüli vizsgálati előírásaink még a szabványok előírásainál is sokkal magasabb követelményeket támasztanak.
  • A Carl Zeiss Vision garantálja, hogy a ZEISS lencséket szakképzett optikusok állítják be, és így élvezheti a megszakítás nélküli minőségi lánc előnyeit.
  • A ZEISS lencsék a speciális lencse előírások szempontjából is rendelkezésre állnak. A ZEISS egyedi előírásokhoz is széles portfoliót kínál. 
  • Ahhoz, hogy biztosítani tudjuk az Ön összes egyedi szükségletét kielégítő, személyre szabott lencséit, ZEISS lencse portfoliónk változatos és kiegyensúlyozott választékot kínál.

Milyen fajta garanciákat kínálnak a ZEISS márkanévvel ellátott lencsék?

A 2002. január 1-e után rendelt összes márkanévvel ellátott lencsére a Carl Zeiss Vision 24 hónap jótállást vállal. A fenti dátum előtt megrendelt lencsékre a jótállás 12 hónap.