Gyorsan sötétedik. Gyorsan világosodik: fényre sötétedő lencsék a ZEISS-től

Szabadban vagy zárt helyiségben: 24 órán át kitűnő látás a ZEISS által gyártott PhotoFusion fényre sötétedő lencsékkel

Új, kedvelt szemüveget keres? Olyat, amely kitűnő látást biztosít bármilyen fényben nappal és éjjel? Fényre sötétedő lencsékkel, amelyek 100% védelmet nyújtanak a nap és a káros UV sugarak ellen és amellyel nem kell visszatérnie a hagyományos szemüvegéhez? Mostantól a ZEISS is kínál hatékony fényre sötétedő lencséket a jól ismert ZEISS minőségben. És ami a legjobb, a PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú fényre sötétedő lencsék 2X olyan gyorsan váltanak sötétről világosra, mint a ZEISS által kínált előző fényre színeződő lencsék.

*Átlagos teljesítményű 1,67-es, 1,6-os és polikarbonát lencsék. A teljesítmény az anyagtól, hőmérséklettől és fényviszonyoktól függően változik.

A fényre színeződő lencseként is ismert, fényre sötétedő lencsék körülbelül 1960 óta vannak forgalomban. A Stanley Donald Stookey és kollégája, William Armistead által tett kicsi, de mégis jelentős felfedezés lehetővé tette olyan szemüveglencsék készítését, amelyek meglehetősen jól reagálnak az UV sugarakra. Azóta sok változás történt a fényre sötétedő lencsék minőségében és teljesítményében, és különösen népszerűek sok olyan ember esetében, akik szemüvegre vannak utalva, és állandóan felváltva vannak szabadban és zárt helyiségben. Milyen minőségi különbségek vannak a fényre sötétedő lencsék között?

A fényre sötétedő lencsékkel a szemüvegek idegesítő cserélgetésének ideje lejárt. A ZEISS által végzett legutóbbi piackutatás azonban azt mutatja, hogy a szemüvegesek egyértelmű kritériumokat támasztanak a fényre sötétedő lencsék minőségével és teljesítményével szemben:

 • Arra, hogy kényelmesen használhatóak legyenek, a fényre sötétedő lencsék gyorsan igazodjanak a változó fényviszonyokhoz.
 • Az optimális látás eléréséhez a fényre sötétedő lencsék valóban sötétek legyenek a napon, és teljesen átlátszóak zárt helyiségben.
 • A fényre sötétedő lencsék hatékonyak legyenek, és 100% UV elleni védelmet is biztosítsanak.
 • Azért, hogy jól nézzenek ki, a fényre sötétedő lencsék vonzó, harmonikus színárnyalatokban álljanak rendelkezésre. 
 • A fényre sötétedő lencsék hosszú élettartamúak és nagy teljesítményűek legyenek.

Szemüvegek minden fényviszonyra a ZEISS-től

Ezeket a követelményeket a ZEISS figyelembe vette a PhotoFusion elkészítésekor. A PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú lencsék mindössze 15-30 másodperc alatt elsötétednek a vakító fényben vagy a napon*. Zárt helyiségben körülbelül 5-10 perc alatt világosodnak ki*. Emiatt a PhotoFusion vezető szerepet tölt be a fényre sötétedő lencsék között. És természetesen 100% védelmet nyújt a nap UV sugarai ellen szabványos tulajdonságként.

*Átlagos teljesítményű 1,67-es, 1,6-os és polikarbonát lencsék. A teljesítmény az anyagtól, hőmérséklettől és fényviszonyoktól függően változik.

A tükröződéscsökkentő bevonathoz és a szokásos progresszív lencsékhez hasonlóan az eredeti fényre sötétedő lencséket is először az American Optical vezette be 1983-ban, amelynek a szemmel kapcsolatos üzletágát a Carl Zeiss Vision vásárolta meg.

Hogyan működnek a fototróp/fényre sötétedő lencsék?

A fényre sötétedő lencsék alapját egy kémiai reakció adja, amely bizonyos molekulákat érint. A PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú lencsék titkát a fényérzékeny molekulák jelentik, amelyek gyorsan reagálnak a változó fényre. Amikor a fényhatásban változások következnek be, akkor a lencsében lévő molekulák megváltoztatják, elsötétítik vagy kivilágosítják a lencséket. Ezeket a molekulákat a ZEISS lencsékbe beépítve lehetővé vált a nagy teljesítményű fényre sötétedő lencsék új generációjának kifejlesztése.

A" fototróp" ("fototróp" szó szerinti fordításban = "fény felé forduló") és "fényre színeződő" (a görög: phos = fény és chroma = szín) lencséket gyakran használják a fényre sötétedő lencsékhez. Mindkét kifejezés ugyanolyan típusú szemüveglencsékre utal.

Jó hír az Ön számára! A PhotoFusion különféle kivitelek, márkák és anyagok széles választékában kapható. Ez azt jelenti, hogy a PhotoFusion szemüvegek viselőinek nem kell nélkülözniük semmilyen, a pihentető látás által kínált előnyt és minőségi szempontot: nagyobb látáskomfort, jobb életminőség.

A PhotoFusion rendelkezésre áll:

 • Szuper tükröződéscsökkentő bevonattal, és LotuTec bevonattal.
 • Egyfókuszú lencsékhez, progresszív lencsékhez és számítógépes szemüveghez készült lencsékhez
 • A ZEISS által gyártott összes egyedi szemüveglencse specialitáshoz, mint pl. FaceFit®, Framefit és ívelt lencsékhez, mint pl. Sport lencse

A PhotoFusion fényre sötétedő lencsékkel kapcsolatos kérdések és válaszok

 • A PhotoFusion lencsék működnek az autóban?

  Mivel a fényre sötétedő lencséket aktiváló ultraviola sugárzásból az autó szélvédője sokat elnyel, a fényre sötétedő lencsék nem lesznek olyan sötétek az autóban. Bár a PhotoFusion kínál bizonyos fokú csillogás elleni védelmet, egyes szemüvegesek jobban szeretik a vezetéshez szánt (pl. Polarizált)  szemüvegeket hosszú távú vezetéshez.

 • Will PhotoFusion lenses replace sunglasses?

  Általános célú használatra – zárt helyiségben, szabadban, nappal vagy éjszaka – a PhotoFusion lencsék kitűnő általános látásteljesítményt és csillogás elleni védelmet nyújtanak. Azonban magas hőmérsékletű környezet, erős napfény, az ultraibolya sugárzást akadályozó autók belsejében, illetve vízről vagy hóról visszaverődő erős csillogás esetén az egyszínű, előírt, vezetésre szánt lencsék kínálják a csillogás elleni védelem és a látáskomfort legjobb formáját.

 • A PhotoFusion lencsék alkalmasak az egész napi viseletre, zárt helyiségben vagy szabad térben?

  Igen, a PhotoFusion lencsék gyakorlatilag átlátszóak a kivilágosodott állapotukban, ami tökéletesen alkalmassá teszi őket zárt helyiségben történő és éjszakai használatra. Ezen kívül, a napfénynek kitéve a PhotoFusion lencsék szükség szerint elsötétednek és megfelelő csillogás elleni védelmet biztosítanak azzal, hogy szinte napszemüvegnek megfelelő árnyalatra sötétednek a ragyogó napsütésben. Szélsőségesen erős napsütésben hasznos lehet a külön napszemüveg.

 • Milyen előnyei vannak a PhotoFusion lencséknek az átlátszó lencsékkel szemben?

  Az átlátszó lencséktől eltérően a PhotoFusion fényre sötétedő lencsék elsötétednek, ahogy a környező fény szintje növekszik. Zárt helyiségben gyakorlatilag átlátszóak, és a ragyogó napsütésben majdnem a napszemüvegnek megfelelő sötétségűre sötétednek el, csillogás elleni védelmet és nagyobb látáskomfortot biztosítva.

 • A PhotoFusion lencsék ugyanúgy működnek, mint az előző fényre sötétedő szemüvegem?

  A PhotoFusion magas és közepes törésmutatójú lencsék a fényre sötétedési technológia legújabb vívmányaira épülnek, és nagyon jó teljesítményt nyújtanak. Akár 20%-kal gyorsabban* besötétednek és 2-szer olyan gyorsan* kivilágosodnak, mint a ZEISS által kínált korábbi fényre színeződő lencsék. Ezen túlmenően a PhotoFusion lencsék nagy és hosszan tartó teljesítményt kínálnak.

  A szemüvegesek körében végzett vizsgálat eredményei szerint a viselők 97%-a azt vallja, hogy a PhotoFusion jobb vagy ugyanolyan, mint a régi “fényre színeződő” lencsék.

  *Átlagos teljesítményű 1,67-es, 1,6-os és polikarbonát lencsék. A teljesítmény az anyagtól, hőmérséklettől és fényviszonyoktól függően változik.